הרווק מול האב ל-9: ירוחם מתכוננת לבחירות
אחרי שנים תחת ועדה קרואה שבראשה עמד עמרם מצנע, תבחר ירוחם בעוד חודשיים ראש עיר מקומי. 9,000 התושבים יבחרו מבין שבעה מתמודדים: מוטי אביצרור התגעגע לכסא הראש, אילן אלמקייס התערב על 500 דולר עם חבריו לטייסת ומשה פרץ מסתכל על הפן האישי. פגשנו את המתמודדים בפיצוציית בונז'ור
אחרי חמש שנים שבהן כיהנה ועדה קרואה בירוחם נערכים ביישוב המדברי הקטן לבחירות שייערכו ב-23 בנובמבר. בעיר מתגוררים 9,000 איש, אך רק 6,387 הם בעלי זכות בחירה שיצטרכו להחליט מי יירש את מקומו של עמרם מצנע בראשות המועצה. שבעת המועמדים מסכימים כי הוועדה הקרואה היתה נחוצה לאחר שראש המועצה הקודם, ברוך אלמקייס, הודח ב-2005, אך כעת הם משנסים מותניים ורוצים לכבוש את ראשות המועצה.
"אלמקייס החדש" חייב לנצח בהתערבות
ויש מי שמרגיש שאת הבחירות האלה הוא חייב לנצח. אילן אלמקייס, רווק בן 42, מכונאי מוטס לשעבר בחיל אוויר, הכין תוכנית אסטרטגית מפורטת כדי לכבוש את ראשות המועצה. הוא ויתר על הקריירה בחיל האוויר ועל שלל זכויות פנסיוניות כדי לרוץ לבחירות. הוא הדגיש כי כל קשר בינו לבין ראש המועצה הקודם, ברוך אלמקייס, מקרי בהחלט. "חייבים לנצח", הוא מצהיר.
אלמקייס חייב את הניצחון גם לחברים מהטייסת, איתם התערב במאי 2001 שהוא עוד יהיה ראש מועצה. במקור,
ההתערבות הייתה על חמש מאות דולר, אך בהמשך סעיף הכסף ירד ורק הכבוד נשאר.
אביצרור, ביטון ואלמקייס הם הבולטים ביישוב, אולם במירוץ יש גם את משה פרץ, שבמשך שבע שנים היה עוזרו הנאמן של אביצרור עד שהחליט להתפטר והפך למתנגד שלו. "אני בעיקר עובד בפן האישי, לעשות טוב זה תפיסת עולמי", הוא אומר. "בגלל האופי שלי לא התנתקתי מהציבור".
על תפקידו של מצנע מתמודדים גם יעקב בנישתי, מוטי בטיטו והרב יעקב בוסקילה. המועמדים שמים את הדגש על בעיית הדיור לצעירים ביישוב ומקווים כי מי שינהיג את היישוב, יעשה זאת בלי הרבה בלגן. אף אחד הרי לא רוצה לראות וועדה קרואה נוספת.