שתף קטע נבחר

 

אפשר להעמיד את גנבי הגז לדין על גרימת מוות?

במשטרה מתכוונים להגיש נגד שני החיילים אישום רק על פריצה וגניבה, אבל עו"ד פלילי מסביר שאפשר לבחון גם גרימת מוות ברשלנות: "השאלה היא מה האדם הסביר היה עושה"

שני החיילים שנעצרו אתמול (שבת) בחשד כי הם אלה שגנבו את מיכל גז הצחוק שהביא למותם של עומר צור ואבישי קלומק, כבר שוחררו למעצר בית, לאחר שהודו בגניבה. בכוונת המשטרה להגיש נגד השניים כתב אישום בגין גניבת בלון הגז ופריצה למרפאת השניים בכפר ורבורג, אך לא בגין גרימת מוות ברשלנות, למרות שהשאירו את הבלון זרוק. אבל לדברי עו"ד אורי קינן, מומחה למשפט פלילי, דווקא אפשר לבחון את הסוגיה.

 

"במקרה כגון זה, ייתכן שתיבחן השאלה האם ניתן להאשים את החיילים בגרימת מוות ברשלנות. שהיא הדרגה החמורה פחות של גרימת מוות", אמר. "השאלה היא אם האדם הסביר במצבו של הנאשם היה מתנהג באותה הדרך. אם התשובה לכך היא כן, ואם קיים קשר סיבתי בין המוות של הנערים לבין בלוני הגז, ייתכן וישקלו להעמיד אותם לדין גם בגין גרימת מוות ברשלנות".


הלם במקום מציאת הגופות (צילום: צפריר אביוב)

 

עו"ד קינן הזכיר שהעונש על גרימת מוות ברשלנות, שהיא עבירה מסוג עוון, הוא עד שלוש שנות מאסר. "העונש בגין גניבת בלוני הגז יכול להגיע עד חמש שנות מאסר ועל עבירת התפרצות לעסק וגניבה, העונש המקסימלי הוא שבע שנות מאסר. כך שלמעשה, העונש בגין גרימת מוות ברשלנות הוא דווקא הקל ביותר מבין העבירות הללו".

 

במשטרה הסבירו מוקדם יותר כי לא ניתן להאשים את השניים בהחזקה או בסחר בסמים - שכן גז הצחוק אינו נמצא בפקודת הסמים.

 "הרי לא יתכן שכל חומר שהוא מסוכן יוצא מהחוק. דבק מגע, מדללים למיניהם ועוד חומרים, הם נמצאים בשימוש יומיומי. הכי קל לגלגל את האחריות למשטרה שתאכוף, הבעיה שאין פה את מה לאכוף".

 

"מי שצריך לפקח על הנושא הן הרשויות: משרד החינוך בהסברה בלתי פוסקת, ומשרד הבריאות שצריך לוודא לאלו ידיים מגיעים מיכלי הגז הללו", קבעו במשטרה. "הרי בנאדם רגיל לא יכול לקנות ק"ג של גז כזה ברחוב, הוא חייב להגיע ממקור בעל רשיון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בלון הגז שהביא למותם של הצעירים
צילום: צפריר אביוב
עו"ד קינן. פרדוקס העונש
מומלצים