זהבה ושלושת השוקולדים
יעל גרטי מזמינה אתכם להכין עוגיות שוקו-צ'יפס עם שלושה סוגי שוקולד: מריר, חלב ולבן, שקל מאוד להכין וקל מדי לטרוף
היא נולדה וגדלה בהונג-קונג להורים יהודים קנדיים, עקרה לאוסטרליה, למדה שם עיצוב גראפי ועלתה ארצה לפני כשנתיים. הכירו נא את זוֹלי אורמוט-דרבין, בת 24 בסך הכל וכבר בעלים של בית קפה במרכז תל אביב, "זוהו" שמו.
כשעלתה ארצה, החלה ללמוד עברית באולפן לעולים חדשים. כעבור שלושה שבועות פרשה מהלימודים והחלה לעבוד כברמנית, מקצוע שבו גם עסקה במהלך תקופת לימודיה באוסטרליה. בשלב זה התגבשה בה ההחלטה לפתוח בית קפה. "כל החיים שלי חלמתי לפתוח בית קפה", היא מספרת, "שיאפשר לי לבטא את היצירתיות שלי ושיהיה נעים כמו בית".
להגשמת חלומה היא חברה להווארד ביק, שעלה ארצה לפני שבע שנים מדרום אפריקה, ויחדיו הם הקימו לפני כחצי שנה את קפה זוהו (Xoho), ששמו נגזר משילוב שמותיהם.
בבית הקפה שהקימו (ברח' מאפו 18) הם מגישים תפריט שניזון מהשפעות בינלאומיות וכולל מאפינס ועוגיות שהיא אופה בעצמה מדי יום לפי מתכונים שליקטה ממקומות שונים בעולם, בייגל עם סלמון מעושן בהשראה אמריקאית ("אבל בבייגל כבד כזה, לא קליל כמו שמוכרים בדרך כלל בארץ"), סנדוויצ'ים בריאותיים בהשראה אוסטרלית וקפה איטלקי בהשראת תקופת מגוריה במלבורן ("זו עיר מאוד אירופאית ושותים בה המון קפה איטלקי").
"איך היה לך אומץ, כעולה חדשה, לפתוח בית קפה?" אני תוהה. "מגיל 18 אני מתגוררת הרחק מהוריי", היא עונה, "כך שלמעשה בראש שלי אני כבר בת 30. לא חשבתי יותר מדי, פשוט החלטתי לפתוח ולא חשבתי שזה יהיה קשה. לצערי המבטא הזר שלי גרם לספקים לנסות לתחמן אותי בהתחלה, אך כעבור זמן מה למדתי כיצד להסתדר וכעת העניינים משתפרים. לשמחתי, הרבה עולים חדשים שומעים על המקום ומגיעים הנה".
אז לכבוד אומץ לבה של זולי הכנתי מתכון שקיבלתי ממנה, שהתגלה כקל מאוד להכנה ומוצלח מאוד: העוגיות הטעימות חוסלו בשקיקה על-ידי ילדים ומבוגרים כאחד בארוחת ערב משפחתית אצל דודתי. אתם מוזמנים להצטרף.
(צילום: יעל גרטי)
עוגיות שלושת השוקולדים
מתכון של זולי אורמוט-דרבין, "קפה זוהו"
שימו לב שיש להמס את החמאה במיקרוגל (או בסיר קטן על האש הנמוכה ביותר) מבלי לשרוף אותה, כך שמומלץ להפעיל את המיקרוגל למשך לא יותר מדקה גם אם לא כל החמאה נמסה, להוציא ולערבב ברציפות בעזרת כף עד שכל החמאה תימס.
אם אין לכם מעבד מזון לקיצוץ השוקולד, אפשר להשתמש בשוקולד צ'יפס מריר ובשוקולד צ'יפס לבן – ולגרר שוקולד חלב בעזרת פומפייה גסה.
המרכיבים (ל-70 עוגיות):
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב
100 גרם שוקולד לבן
225 גרם חמאה, מומסת (1 כוס בנפח 250 מ"ל)
150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן
150 גרם (3/4 כוס) סוכר חום בהיר דמררה
2 ביצים L
2 כפיות תמצית וניל איכותית
420 גרם (3 כוסות) קמח לבן
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
- מניחים את שלושת השוקולדים במעבד מזון וקוצצים לגודל קטן-בינוני (לא לפירורים).
- בקערה בינונית מערבבים בעזרת כף חמאה מומסת עם סוכר לבן וסוכר חום בהיר, עד לקבלת עיסה אחידה.
- מוסיפים ביצים ותמצית וניל וטורפים בעזרת מטרף ידני או כף עד לקבלת עיסה אחידה.
- מנפים לקערה בינונית אחרת קמח ואבקת סודה לשתייה. מוסיפים מלח ומערבבים.
- מוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה לתערובת הביצים ומערבבים בעזרת כף או מרית. אפשר להיעזר מעט בידיים, עד להִטמעות הקמח. נמנעים מערבוב יתר.
- מוסיפים את שלושת השוקולדים הקצוצים ומערבבים בעזרת כף.
- נוטלים מן העיסה פיסות בקוטר 2 ס"מ לערך ומגלגלים בין שתי כפות הידיים לכדי כדורים יפים. מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 3 ס"מ בין עוגייה לעוגייה. את יתרת הבצק מחזיקים במקרר עד להכנת התבנית הבאה, לקראת סיום האפייה של התבנית הראשונה.
- מכניסים תבנית אחת בכל פעם למרכז תנור שחומם ל-160 מעלות. אופים במשך 15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות קלות וצדן התחתון משחים קלות. מוציאים ומצננים. כעבור 20-30 דקות מעבירים לקופסה סגורה היטב. מאחסנים בטמפ' החדר עד להגשה או מקפיאים.
עוגיות שוקולד צ'יפס משלושה סוגים
צילום: יעל גרטי
מומלצים