שתף קטע נבחר
 

אושרה תוכנית הפיתוח של מאגר הגז "תמר 1"

נובל אנרג'י: קידוח הפיתוח של המאגר, הממוקם כמאה ק"מ מערבית לחדרה, יחל כבר ב-2011, כאשר הזרמת הגז תחל עד סוף 2012 וההפעלה המסחרית צפויה לתחילת 2013

שותפות הקידוח במאגר הגז הטבעי "תמר", שממוקם כמאה ק"מ מערבית לחופי חדרה, הודיעו הבוקר (א') על אישורו הסופי של מתווה הפיתוח.

 

ההודעה, שנמסרה לבורסה על ידי השותפות, מאששת את ההצהרות מיום חמישי של חברת נובל אנרג'י, השותפה הבכירה ומי שתבצע את הקידוח בפועל, לפיה קידוח הפיתוח של המאגר יחל כבר ב-2011, כאשר הזרמת הגז תחל עד סוף 2012 וההפעלה המסחרית צפויה לתחילת 2013.  

 

עלות הפיתוח התייקרה מעט מ-2.8 ל-3 מיליארד דולר, כאשר כל חברה תתרום על פי חלקה היחסי בשותפות: נובל (36%), קבוצת דלק (באמצעות אבנר ודלק קידוחים 31.25%), ישראמקו (28.75%), ודור אנרגיה (4%). רוב שותפויות הקידוח כבר השיגו מימון ביניים עבור השלב הראשון בפיתוח המאגר, כאשר נובל אנרג'י היתה היחידה שאינה זקוקה למימון חיצוני ולמעשה היא מגייסת את הכסף הדרוש מהונה העצמי. כפי שנחשף ב"כלכליסט" חברת ישראמקו אמורה עד סוף אוקטובר להשלים את חבילת המימון עבורה בהיקף של כ-750 עד 800 מיליון דולר.

  

חמש בארות, שני צינורות, אסדה אחת

על פי הודעת נובל אנרג'י, הקידוח יכלול חמש בארות ניקוז, שבכל אחת מהן יאגרו 250-200 מיליון רגל מעוקב של גז טבעי. הגז יוזרם באמצעות שני צינורות בקוטר 16 אינץ' לאסדה חדשה שתמוקם מול חופי אשדוד ובסמוך לאסדה הקיימת של קידוח ים תטיס, מרחק כ-30 ק"מ מהחוף. יצוין שריחוק האסדה מהים אינו מקרי, כיוון שמדובר בטווח שרחוק מטווח המים הטריטוריאלים של ישראל, כך שכל תוכנית פיתוח, הרחבה או הגדלה של המתקן פטורה הלכה למעשה מהשגת אישורי בנייה או תכנית מתאר רלוונטית.

 

עם הגעת הגז לאסדה החדשה הוא יוזרם למערכת הארצית באמצעות צינור בקוטר 30 אינץ' שמשמש כיום את קידוח MARY B של ים תטיס. בנוסף, תוכנית הפיתוח תאפשר להשתמש בכיס הגיאולוגי של מאגר MARY B כמחסן לשעת חירום שם ניתן יהיה לאגור גז זאת לאחר שהמאגר הנוכחי שם יאזל.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים