יונתן שפירא שט לעזה: "רוצים לשבור את המצור"
הטייס פעיל השמאל שריסס בגטו ורשה, שוב מוחה נגד המצב בעזה. הוא עלה על "הספינה היהודית" שתנסה לשבור את המצור - והעריך כי יגיע לרצועה תוך יומיים לכל היותר. "זמן ההגעה תלוי במנועים, שבחיל הים יעשו חישוב", אמר ל-ynet
ספינה ובה תשעה ישראלים, יהודים ופעילי זכויות אדם מאירופה ומארצות-הברית, יצאה בצהריים (יום א') מנמל פמגוסטה שבצפון קפריסין לכיוון רצועת עזה. אנשי המשט, בהם פעיל השמאל יונתן שפירא, מתכננים לשבור את המצור הישראלי על הרצועה. על הספינה גם ניצול שואה, ראובן מוסקוביץ', בן 82.
"כניצול שואה, המחאה נגד הדיכוי בעזה קדושה עבורי", אמר מושקוביץ. "בגילי טוב לעבור כזו חוויה חיובית לצד אנשי אוהבי אדם. יש פה אנשים אנשים שאוהבים את המדינה, ואני מקווה שבארץ תהיה אותה אווירה". שפירא עצמו טען, כי "אין בכוונתנו להתעמת או להשתמש באלימות אם הצבא הישראלי ינסה לעצור את המשט, אבל גם לא נעזור להם להוביל את הספינה לאשדוד".
סיפון "הספינה היהודית" ששטה לעזה. צדק צדק תרדוף? (צילום: AFP)
בשיחה עם ynet נשמע שפירא מחויך והביע אופטימיות באשר לסיכויים שלו ושל חבריו לארגון "יהודים למען צדק לפלסטינים" שהפליגו עמו להשיג את מטרתם. "הים בינתיים מאיר לנו פנים והגלים לא גבוהים מדי. אנחנו מפליגים לרצועה, במטרה ברורה לשבור את המצור".
שפירא סיפר כי פרט אליו, נמצאים על הסיפון עוד שמונה אנשים והעריך כי תוך יומיים לכל היותר תגיע הסירה לחופי עזה. הוא סיפר על העיכובים שמנעו את יציאתה לדרך עד עתה. "יצאנו בסביבות 13:00. זמן ההגעה שלנו תלוי במנועים. ניתן לחיל הים לעשות את החישוב".
שטים על מי מנוחות. מקווים להגיע לעזה תוך יומיים (צילום: AFP)
באשר לתוכנית המקורית, אמר שפירא: "תכננו לצאת כבר לפני זמן רב, אך היו עיכובים בהעברת היאכטה, שנבנתה במיוחד בשבילנו, מאיי יוון לקפריסין. היו הרבה תקלות וסערות, אבל בסוף אספנו את הנוסעים בקפריסין - ואנו בדרכנו לעזה".
יונתן שפירא, שזכור כאחד החתומים על מכתב הטייסים הסרבנים משנת 2003 ומוכר כפעיל בולט נגד פעילות צה"ל בשטחים, עלה לאחרונה שוב לכותרות, אחרי שריסס על קיר בגטו ורשה את הכתובות "שחררו את כל הגטאות" ו"שחררו את עזה ופלסטין".
בזמן שמארגני המשט הבא לעזה טוענים שלא פחות מ-12 ספינות ובהן כ-5,000 פעילים יעשו את דרכם לאל-עריש, ההערכות בארץ הן כי בסופו של דבר יגיעו כמה מאות פעילים בלבד. בינתיים גם מתכחשים בארץ לדו"ח ועדת החקירה של מועצת זכויות האדם של האו"ם, שקבע כי יש ראיות לרצח על ה"מרמרה".
Read this article in English