שתף קטע נבחר
 

מתגלגלים ביחד: פלפלים במילוי טפנאד

לפעמים אתם רוצים לעושת רושם שעבדתם קשה, למרות שהמתכון מאד פשוט. בכל מקרה, הדבר החשוב הוא שהמנה תהיה טעימה. שי ילין מזמין אתכם להכין מנה קלה וטעימה שעושה הרבה רושם

מנה פשוטה יחסית אך בעלת מקדם רושם גבוה. הפלפל הקלוי משתלב נהדר עם הטעמים העזים של הטפנאד, והנענע מוסיפה מגע מקומי לגימור המנה. השימוש בלחם או פירורי לחם נועד לתת נפח נוסף לגלילות וכן לספוג טעמים משאר המרכיבים.

 

אל תוותרו על השימוש באנשובי אפילו אם אתם לא אוהבים דגים; הטעם הדגי לא יורגש בפני עצמו אך האנשובי מספק עומק ומדגיש את שאר הטעמים במנה.


(צילום: קרן שגב)

 

גלילות פלפלים קלויים במילוי טפנאד

המרכיבים (ל-12 גלילות):

6 פלפלים אדומים גדולים ויפים

לטפנאד:

250 גרם זיתים שחורים משובחים (עדיף קלמטה)

6 פילטים של אנשובי

2 כפות צלפים (לא חובה)

3 שיני שום

חופן עלי נענע

חופן עלי פטרוזיליה

2 פרוסות לחם ישן או 100 גרם פירורי לחם

מלח ים אטלנטי

פלפל שחור גרוס טרי

שמן זית כתית טהור

 

אופן ההכנה:
  1. חוצים את הפלפלים לשניים לאורכם, מנקים מגרעינים וקולים מתחת לגריל עד להשחמה. מעבירים לכלי מכוסה למשך כ-10 דקות על מנת להקל על הקילוף ולמנוע כוויות. קולפים בזהירות שלא לקרוע את פרוסות הפלפלים ומבלי לשטוף.
  2. בזמן שהפלפלים מתקררים, מגלענים את הזיתים, מכניסים למעבד המזון ביחד עם כל מרכיבי הטפנאד למעט שמן הזית ומעבדים היטב עד לקבלת מרקם אחיד. מזליפים את שמן הזית לאט בעוד מעבד המזון פועל עד לקבלת משחה סמיכה.
  3. מניחים את פרוסות הפלפלים על משטח עבודה עם הפנים לצד הצר; עורמים כמות של כשתי כפיות טפנאד בצד הקרוב ומגלגלים כמו סיגריה.

 

גיוונים:
  1. להגשה חגיגית ניתן לנעוץ ענף טימין קטן בתוך כל גלילה.
  2. ניתן להחליף מחצית מהפלפלים בפלפלים צהובים לקבלת מראה מרהיב.

 

  • שי ילין כותב את הבלוג Ambrosiac

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים