פסטיבל המדע במכון ויצמן: ננו-קומיקס ופיצה
מהם שמרים ואיך מכינים מהם פיצה, מה הופך גרוטאות סתם לכלי נגינה ואיך מפעילים רובוטים? בפסטיבל המדע שנפתח במכון ויצמן אפילו לזריקת בלוני מים יש מסר חינוכי
פסטיבל המדע של מכון ויצמן יפתח הבוקר ברחובות ויכלול תחרויות, מופעים, סדנאות, תצפיות, תערוכות, סיורים, הרצאות והדגמות בנושאי מדע המיועדות לילדים ולמבוגרים כאחד.
בין האטרקציות בפסטיבל "פיצה מדעית" – המבקרים יוכלו להכין ולאכול פיצה, אבל לא לפני שיבינו את העקרונות המדעיים של האפייה, ילמדו איך "שמרים" אוכלים ונושמים ובאיזו טמפרטורה מותכת הגבינה.
מדע ישראלי
סקר בינלאומי: מכון ויצמן הוא גן עדן למדענים
שי זמיר
המנטאליות הישראלית הפתוחה והמלחמה בבריחת המוחות הופכים את מכון ויצמן למדע לאחד ממקומות העבודה הטובים ביותר בעולם עבור אקדמאים. סקר בינלאומי דרג את המכון במקום ה-2 ברשימת מכוני המחקר האטרקטיביים מחוץ לגבולות ארה"ב ואת האוניברסיטה העברית במקום ה-5
פעילות אחרת תאפשר למבקרים לייצר כלי נגינה מחומרים ממוחזרים כמו דליים וקפיצים בסדנה מוזיקלית שתלווה בהסברים מדעיים על הדרך שבה מפיקים צלילים.
עוד בפסטיבל: יידוי בלוני מים וקליעתם למטרה באמצעות רוגטקה ענקית, סדנאות אנימציה וננו-קומיקס, הכנה ואכילה של גלידה מדעית, הפעלת רובוטים ועוד.
הפסטיבל יתקיים בחול המועד סוכות, 27-28 בספטמבר, בין השעות 10:00-18:00 בקמפוס מכון ויצמן למדע שברחובות. תוכנית מפורטת באתר הפסטיבל ובטלפון 08-9346090
איך פועלים שמרים?
מכון ויצמן למדע
צילום: גילי סופר