לנצח את השיטה: כך קונים אייפון 4 בזול
מחירו של האייפון 4 בארץ יקר יותר מבכל מדינה אחרת. רוצים את הסלולרי האחרון של אפל? תכינו 4,000 שקלים, או שתעיינו במדריך זה: כך תנצחו את השיטה ותקנו אייפון בזול - ברשת, בחו"ל ובאתרי לוחות
החל מסוף השבוע האחרון ניתן לרכוש את הפלא הסלולרי האחרון של אפל, האייפון 4, גם בארצנו הקטנטונת.
מחיר האייפון 4 בישראל הוא היקר ביותר מבין כל המדינות בהן נמכר הסמארטפון על ידי זכייניות מורשות על ידי אפל. נכון, ישנן מדינות במזרח אירופה, בקווקז ובמזרח אסיה בהן אין ייבוא ושיווק רשמי של אפל ושם המחיר אף גבוה מבארץ, אבל אלו שווקים בעייתיים ושחורים, ללא נציגות רשמית.
המדריך הבא נכתב מזווית כלכלית טהורה. הוא לא עוסק בשאלה אם האייפון הוא מכשיר טוב או לא, אם כדאי או לא לרכוש אותו באופן כללי ואיך הוא ביחס למכשירים אחרים. אנו מציגים לכם את הדרך המשתלמת ביותר לרכישת אייפון 4.
אייפון ארבעת-אלפים
אם תרצו לרכוש מכשיר בסיסי ללא התחייבות אצל היבואנית איידיגיטל, היבואן הרשמי, תאלצו להפרד מ-4,000 שקלים (805 אירו / 1025 דולר בקירוב). עם הרכישה תקבלו שובר לרכישת מגוון ממוצרי איידיגיטל בשווי 250 שקל. קחו בחשבון שמטען פשוט ואוזניות בסיסיות עולים באיידיגיטל 180 שקל כל אחד - מוצרים שמחירם דולרים בודדים באתרי מכירה כמו דיל אקסטרים, למשל.
קל לראות מדוע המעוניינים לרכוש את הסלולרי החדש יעדיפו עסקה משתלמת יותר. המטרה היא לרכוש מכשיר אייפון 4, מדגם 16GB, באריזתו המקורית, לא משומש, ללא נעילת מפעיל (Sim Free), וללא התחייבות להסכם (במדינות מסויימות המכשיר הוא אמנם ללא נעילה, אך בעת הרכישה מחוייב הקונה לחתום על הסכם התחייבות מול מפעיל).
מחירים ומספרים: השערים היציגים (נכון למועד הפרסום במקור)
הם 3.68 שקלים לדולר, ו- 4.94 שקלים לאירו. המס המרוכז בישראל על ייבוא טלפון סלולרי הוא 33.4%. עלות משלוח מכשיר נעה בין 10 דולר למשלוח בסיסי עד ל-35 דולר (דואר מהיר עוקב מארה”ב לישראל באמצעות UPS).
עוד ב"חורים ברשת": Appshopper: האפליקציה שתעזור לכם למצוא אפליקציות
בעזרת הדוד: לקנות אייפון בחו"ל
במדינות רבות בעולם, נמכר האייפון 4 ללא קשירה בטבור להסכם מול מפעיל סלולרי (בדומה לאיידיגיטל בישראל) וניתן להעזר בטבלה זו כדי למצוא היכן ובאיזה מחיר. זכרו שאפל מפיצה את האייפון 4 במשלוחים מצומצמים למדי, כדי ליצור ציפייה ותחושה של "אזל המלאי" כך שיכול להיות שתגיעו לחנות ולא יהיו בה אייפונים.
זו השיטה הישנה ביותר בספר הייבוא האישי לישראל: אתם או מכר שמבקר במדינה זרה יכול לרכוש את המכשיר אצל ספק מקומי, להזדכות על מס הקנייה או המע”מ בשדה התעופה ולהביא לכם את המכשיר לארץ. להלן מספר מדינות אפשריות לרכישה:
הזולה ביותר: הונג קונג: 496 יורו, (אין החזר מיסים לתיירים), סה"כ: 2,450 ש"ח. כולל מכס: 3,268.6 שקל
באמצע: בריטניה: 592 יורו, (החזר מס רכישה 17.5%), סה"כ: 2,412 ש"ח. כולל מכס: 3,387 שקל
היקרה ביותר: איטליה: 659 יורו, (החזר מס רכישה 11.5%), סה"כ: 2,881 ש"ח. כולל מכס: 3,921 שקל
יתרונות: מחיר נמוך במיוחד, למכשיר חדש לחלוטין. מי שלא יצהיר על המכשיר עשוי לחסוך 33.4 אחוז נוספים במחיר - בסכנה של קנסות ועיכובים. בנוסף, ראוי לציין שפקידי המכס הישראלים כבר מודעים לתעשיית החדרת אייפונים ואייפדים לישראל. אנו ממליצים לציית לחוק כדי להמנע מאי נעימות.
חסרונות: תלוי בהזדמנות, דורש לטרטר חבר או מכר גם בתהליך הרכישה וגם במילוי טפסי החזרי המס המייגעים. בנוסף, בהרבה מדינות, במיוחד במדינות בהן המחירים זולים במיוחד כגון הונג קונג, לעיתים קרובות המכשירים אינם במלאי וישנה רשימת המתנה ואף דרישה מתיירים לשלם במזומן.
עוד ב"חורים ברשת": האמת המזעזעת: גלו מה פייסבוק באמת מעולל לזוגיות שלנו
לקנות אייפון 4 באמצעות eBay
היכנסו לאיביי, חפשו אחר השאילתה iphone4 והוסיפו את ההגדרות הבאות (הסרגל מצד שמאל):
1. הגבילו את הסכום ל-550 דולר ומעלה. (בואו נהיה ריאליים, קשה להאמין שהמכשיר ימכר בפחות מזה)
2. הגבילו את החיפוש בשדה ה-Carrier ל-"Unlocked" (כדי שלא תקבלו מכשיר שכבול לרשת אחרת).
3. הגבילו את החיפוש בשדה ה-Condition ל-"New" (אלא אם לא אכפת לכם לקבל מכשיר משומש).
4. הגבילו את החיפוש בשדה ה-Brand ל-"Apple" (כדי שלא תקבלו מכשיר סיני מזויף).
5. הגבילו את החיפוש בשדה ה-Contract ל"Without contract" (כדי שלא תקבלו מכשיר עם התחייבות לרשת כלשהי).
6. הגבילו את תחום החיפוש בשדה Buying Formats ל"Buy It Now" (אלא אם בא לכם לנסות את המכירות הפומביות - לא מומלץ).
7. הגבילו את תחום החיפוש בשדה ה-Location ל-"WorldWide" (שימו לב שתתבקשו להזין את המדינה שלכם. וודאו שהמוצר נשלח לישראל).
8. לבסוף, סדרו את הרשימה שתופיע מצד ימין באמצעות השדה "Sort By" לאפשרות: "Price + Shipping: Lowest first".
תוצג רשימת האייפונים המתאימים, מסודרת מהמחיר הזול ליקר כשהעלות כוללת את המשלוח - בלי מכירות פומביות ובלי שטויות.
בחיפושים שערכנו נמצא מכשיר שנמכר ב-630 דולר (כולל משלוח) שנהנה מ"הגנת eBay" (כיסוי במקרה של תרמית).
העלות בשקלים (עלות פלוס משלוח לפני מס ייבוא): 2318 שקלים, כולל מכס: 3,092.2 שקל
יתרונות: מחיר זול למדי
חסרונות: סכנת רמאויות
עוד בנושא: אפקט ה-iPhone 4: זמן המתנה במוקד 40 דקות
חייב להימכררר: לקנות בלוחות המודעות
גם חיפוש אחר המכשיר באתרים כגון WINWIN, יד2 ופורומים למיניהם מעלה מספר רב של מכשירים. מודעות רבות מפורסמות ללא מחיר, ולעתים העניין דורש לא מעט שיחות טלפון עד שתמצא מציאה.
אולם מעיון בהצעות פתוחות ושנראות מהימנות לכאורה, ניתן למצוא כבר לא מעט מכשירים חדשים ב-3,500 שקל ובפחות מזה. לרוב מדובר באנשים שביקרו בחו"ל והביאו מכשיר כדי להרוויח כמה מאות שקלים ויתכן שמדובר בתרמיות. לכן, שימו לב לטיפים הבאים:
1. מוצרים שמוצעים מתחת לעלות המינימלית של 2,500 שקל(המחיר בהונג קונג ללא מכס) חשודים במיוחד. קשה להניח שמדובר במוצר תקין לגמרי או שלא מדובר בתרמית. ככל הנראה שהמוכר לא יתן לכם אותו במחיר הפסד מטוב ליבו. החלטתם בכל זאת ללכת על זה? בדקו היטב את המכשיר ואת המוכר.
2. היזהרו ממודעות נלהבות וזולות במיוחד שמבקשות לשלוח מייל או להשאיר הודעה. לעיתים מדובר בספאמרים שקוצרים את תיבת הדוא"ל שלכם בהשארת הפניה והם מוכרים אותם בידיעה שאתם משתמשים שמעוניינים באייפון. מודעות אלו לעיתים ילוו במחיר זול במיוחד ובשפה ילדותית, בנוסח "חייב למכוררר!! פרטים במיילללל!!11" ואפילו במספר טלפון זהה או לא סביר כגון 052-5252525.
3. הקפידו לוודא שמכשיר הוא Sim Free, ללא התחייבות, ובאריזה המקורית. (חשוד: אם המוכר אמר לכם שהוא רכש אותו במדינה שלא מוכרת מכשירי Sim Free - כגון ארה”ב).
4. מומלץ לערוך זכרון דברים קצר ולהעלות בינכם מספר פרטים הכוללים את השמות הכותבת והזיהוי של המוכר והקונה, לכתוב במפורש את פרטי המכשיר, את מאפייניו ואת העובדה שהמוכר הצהיר שהמכשיר תקין, תואם את פרטיו, שאינו נעול או כבול או שיש מניעה להשתמש בו בישראל.
5. מחירי שוק היד השניה יוזלו ככל שההיצע של המכשירים מחו"ל יגדל והביקוש בישראל יפחת למימדים ראליים. המסלול של לוחות המודעות המקומיים יהפוך לאטרקטיבי במיוחד ככל שיחלוף הזמן, אם תוכלו להתאפק מספר חודשים.
יתרונות: מחיר זול יחסית, ללא בירוקרטיה, נסיעות לחו"ל או התחייבות.
חסרונות: סכנת רמאויות והונאות - מצריך בדיקה מעמיקה של המכשיר והמוכר
עוד ב"חורים ברשת": מכונת הזמן של יוטיוב: לצלול לסרטונים מהעבר
סיכום
לכל אחת מהשיטות שהוצגו במדריך זה יתרונות וחסרונות משלה שלה. ההפרשים נעים בין 1,500 שקל (כ-37% הפרש) במדינות מסויימות, דרך כ-1,000 שקל באמצעות eBay (כ-25% הפרש) ועד למאות שקלים בשוק המקומי (בין 10%-20%). ראוי לציין את סוגיית האחריות – אפל לא מציעה אחריות בינלאומית, כך שהמכשיר שלכם לא יהיה מכוסה. מצד שני, מעבדות השירות הפרטיות לתיקוני האייפון בישראל עושות עבודה לא רעה ובמחירים סבירים.
חורים ברשת הוא בלוג בנושאי חדשנות אינטרנט וטרנדים ברשת