לשבור את הגלים, ובכיף: 3 החופים היפים בארץ
לצלול, להשתכשך, לשחות או סתם להביט בשקיעה: הכל מותר כשמגיעים אל החול. תפסו קרם שיזוף וקפצו לאחד מהחופים היפים ביותר בישראל, לפני ש"סוגרים את השמש", כפי שפורסם ב"מסלול" של "ידיעות אחרונות"
אכזיב
מסתבר שיש כזה דבר "חוף אינטימי." החוף בגן הלאומי אכזיב עונה היטב להגדרה זו, בעיקר בשל היותו מעין לגונה סגורה למחצה מפני העולם החיצון. הוא מכיל בריכות ים טבעיות, אחת מהן גם מתאימה לילדים בשל עומקה הצנוע. אבל כאן החוף הוא רק חלק מהסיפור: הגן הלאומי המטופח הזה מציע כרי דשא גדולים, לינות לילה וגם את שרידי העיר הקדומה אכזיב, שתושביה עסקו, בין השאר, בייצור צבע הארגמן מחלזונות שנשטפו לחוף.
החוף עצמו מפורץ, כאילו שורטט ביד אמן. זו אולי הסיבה שמלבדכם פוקדים את המקום גם שושנות ים, קיפודי ים ואפילו תמנונים קטנים הנוטים למצוא מחבוא מתחת לאבנים וסלעים קטנים.
כמו בריכה פרטית ואינטימית. חוף אכזיב (צילום: שי וקנין)
מכאן גם אפשר לצפות באיים. כן, גם לנו יש איים. אמנם לא טרופיים, גדושי צמחייה ופלגי מים, אבל בכל זאת. אלו הם איי חוף אכזיב, שעשויים כורכר ושחפיות ים חגות סביבם. מדובר בשמורות טבע קטנות הסגורות לקהל הרחב - מה שאומר שצריך להסתפק במבט מרחוק. מצד שני, למי בכלל יש חשק לעזוב את המפרץ הציורי הזה?; ומצד שלישי, אם כבר לקום, אז כמו שצריך: מאזור הגן הלאומי ניתן ללכת ברגל עד ראש הנקרה, טיול קל הנחשב לאחד ממסלולי החוף היפים והמגוונים בארץ.
- איך מגיעים: הגן הלאומי שוכן לצד כביש מס' ,4 הנמתח בין נהריה לראש הנקרה. שימו לב לשילוט בדרך.
שמורת חוף הבונים
שמורת הטבע הזו נחשבת לאחת היפות בארץ. לא בגלל מצוקים רמים ותלולים, תופעות טבע יוצאות דופן או בעלי חיים נדירים, אלא בגלל נקודות המפגש המרתקות שיוצר כאן הטבע בעת שהים נוגס בחוף. התוצאה היא קו חוף מפותל ומחורץ, היוצר מפרצונים רבים בעלי אופי שונה: יש אינטימיים, המתאימים לרביצה זוגית בלבד, ויש גדולים ורחבי ידיים, שכאילו נועדו לארח חבורות בעת השקיעה.
מפרצונים רבים ואורחים בין הסלעים. חוף הבונים (צילום: דורון ניסים)
חוף נודע גם בשל "מפרץ הצדפים" והמערה הכחולה המפורסמת - שם מכרסם הים בסלע הקשה, ממס אותו, חודר תחתיו, ונדמה כי הוא ממשיך אל פנים הארץ עד אינסוף. הסלעים מרחפים באוויר, כאשר מתחתם שואגים הגלים ומפוררים עוד קליפה בסלע. בנוסף, קיים במקום מסלול טיול רגלי נעים ולא ארוך, החולף לצד החוף העשיר בצמחייה, בעלי החיים הקטנים ושאר הפתעות, והכל כה מנותק מהשגרה והמולת היומיום.
הכניסה למים ברחבי השמורה אסורה, אך בחלק הצפוני של האתר יש חוף בו ניתן ללון בשעות הלילה: קלאסי לקבלת שבת עם חברים בטבע או לקמפינג משפחתי מגבש.
- איך מגיעים: נוסעים על כביש מס' 4 (כביש החוף הישן.( כחמישה ק"מ מצפון לצומת פרדיס פונים שמאלה (מערבה) למושב הבונים, ונוסעים לפי השילוט.
שמורת האלמוגים באילת
השונית היחידה בארץ בה ניתן למצוא אלמוגים נמתחת לאורך כ1,200- מ' וכוללת גיאולוגיה עוצרת נשימה ושפע אדיר של דגים טרופיים, הנעים בשאננות איטית בין האלמוגים הצבעוניים. לא חייבים לדעת לצלול כדי ליהנות מהשפע שמציעה השמורה הימית: מספיקה גם טבילת ראש לא מחייבת עם מסיכה או משקפת ושנורקל כדי לחזות בעושר הימי הזה, הכולל פרפונים צבעוניים, מוליות, שושנות ים, צדפות ענק ודגי לילה רבים שצצים לעת ערב.
צלילה בשונית האלמוגים של אילת. חוויה מומלצת (צילום: אמיר גור)
עם זאת, מדובר במערכת אקולוגית מורכבת ורגישה ביותר, ולכן אסור לפגוע בחי ובדומם בה. החוף כאן אינו מוכרז ולא כולל שירותי הצלה.
- איך מגיעים: השמורה נמצאת לצד כביש אילת-טאבה, מול בית ספר שדה אילת.
- מכירים חופים מומלצים נוספים? ספרו לנו בטוקבקים!