שתף קטע נבחר

רמב"ם: נכנס לניתוח קיצור קיבה ומת בהרדמה

ואליד נסיר, בן 46 מהצפון, שקל 180 ק"ג והיה אמור לעבור ניתוח לקיצור קיבה בבי"ח רמב"ם. במהלך ההרדמה הוא הפסיק לנשום - וכל ניסיונות ההחייאה בו נכשלו. סיבת המוות המשוערת: הרופא המרדים לא הצליח להחדיר צינור לקנה הנשימה של נסיר, בשל משקלו הרב. מומחה: "סיבוך נדיר אך ידוע"

טרגדיה: ואליד נסיר, גבר בן 46 מהכפר יפיע שבצפון, מת במהלך הליך ההרדמה לפני ניתוח לקיצור קיבה שהיה אמור לעבור. נסיר, ששקל 180 ק"ג, הוגדר כסובל ממצב של השמנה חולנית והיה אמור לעבור את הניתוח ביום שישי האחרון בבוקר, בבית החולים רמב"ם. הוא מת במהלך ההרדמה, עוד לפני שהחל הניתוח. סיבת המוות: הרופא המרדים לא הצליח להחדיר צינור הנשמה לקנה הנשימה שלו, בשל משקלו הכבד. 

 

בבית החולים רמב"ם אישרו את הפרטים ומסרו כי ניסיונות שנעשו להחיות את המטופל לא צלחו, וכי גופתו נשלחה לנתיחה שלאחר המוות. עוד נמסר שהאירוע החריג נבדק במסגרת בית החולים ודווח למשרד הבריאות.

 

הקושי שבהרדמת מטופלים שמנים

פרופ' עזריאל פרל, מנהל המערך להרדמה וטיפול נמרץ בתל השומר ויו"ר איגוד המרדימים, מסביר כי הרדמה של מנותחים הסובלים ממשקל יתר מורכבת במיוחד: "הרדמה של אנשים שמנים מהווה את אחד האתגרים בהרדמה, כאשר אחת הבעיות המרכזיות היא קושי בהכנסת צינור אל תוך קנה הנשימה, לצורך הנשמה בזמן הניתוח. ההשמנה גורמת לשינויים אנטומיים שמקשים על מציאת הפתח של צינור הנשימה. עלול להיווצר מצב שאחרי שנותנים תרופות הרדמה והנשימה העצמונית נחלשת או נעלמת, קשה לראות את הכניסה לנתיב האוויר. זה אחד ממקרי החירום הידועים בהרדמה, סיבוך נדיר אך ידוע".

  

במקרה כזה, המרדים אמור לבצע הנשמה ידנית של החולה בעזרת מסיכה ומפוח ידני, אלא שפרופ' פרל מסביר, ללא קשר למקרה הספציפי שאירע, כי "יש קושי לבצע הנשמה ידנית באנשים שמנים. מבנה הפנים שלהם גדול, יש משקל רב של קיר בית החזה שלהם ויש להם צוואר קצר. כל אלו מקשים על ביצוע הנשמה ידנית יעילה. במקרים שבהם השלבים האחרים לא מצליחים ניתן לפתוח פתח בקנה הנשימה בצורה כירורגית (טרכיאוסטומיה), אך גם פעולה זו קשה יותר לביצוע אצל אנשים שמנים ואורכת יותר זמן".

 

לפי הערכות בארצות הברית, שכיחות של מוות במהלך ההרדמה עומדת על

מקרה אחד ל-250 אלף.

 

ניתוחי קיצור קיבה (ניתוחים בריאטריים) שכיחים מאד. לפי נתונים שהוצגו בכנס של איגוד הכירורגים, עולה כי בשנת 2006 בוצעו בישראל 1,500 ניתוחים, בשנת 2007 – 2,500, ב- 2008 בוצעו 3,050 וב-2009 בוצעו כ-3,600 ניתוחים.


 

המידע הראשוני התקבל המייל האדום
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"סיבוך נדיר אך ידוע". ואליד נסיר
צילום: אתר פאנט
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים