PlayBook: טאבלט ארגוני עם שרירים
יצרנית הבלקברי הציגה מחשב לוח חדש, בעל מעבד כפול-ליבה, זיכרון של גיגה ויכולות מולטימדיה טובות. האם נולד המתחרה שיאכיל את האייפד אבק? האם תצליח RIM לעשות לשוק הטאבלט מה שעשתה לשוק הסלולר?
שוק מחשבי הלוח הולך ומתרחב. אל הזירה נכנס אתמול (ב') מתמודד חדש ומעניין – הפלייבוק (PlayBook) של RIM, יצרנית הבלקברי. החברה השיקה את מחשב הלוח החדש בכנס המפתחים שלה בסן פרנסיסקו. על אף השם החביב, מדובר בטאבלט שמכוון דווקא לשוק הארגוני, בדומה לטלפונים העסקיים של החברה.
"RIM בנתה את הטאבלט המקצועי הטוב ביותר בתעשייה, ולו חומרה מתקדמת ואחת ממערכות ההפעלה החזקות והגמישות ביותר", אמר נשיא החברה, מייק לזרידיס.
קל, דק וחזק
לפלייבוק יש מסך רב מגע בגודל שבעה אינץ', ברזולוציה מקסימלית של 1024 על 600 פיקסלים, והוא שוקל רק 408 גרם (קל יותר מהאייפד). מתחת למכסה המנוע שלו נמצא מעבד ARM דו-ליבתי מטיפוס Cortex A9 במהירות של גיגהרץ וזיכרון RAM בנפח של גיגבייט, מה שמאפשר (על הנייר) ביצועים טובים מביצועי האייפד של אפל והגלקסי TAB של סמסונג.
יש לו מצלמה אחורית עיקרית בעלת רזולוציה של חמישה מגה-פיקסל ויכולת צילום וידאו HD, ומצלמה קדמית משנית ברזולוציית שלושה מגה-פיקסל. לטאבלט של RIM יש גם שקעי מיקרו USB ומיקרו HDMI. החברה לא חשפה את נפח האחסון של הפלייבוק, אולם לפי אתר אנגאדג'ט, שבחן דגמים של המכשיר, יוצגו דגמי 16 ו-32 גיגה.
מערכת הפעלה חדשה
מערכת ההפעלה שלו, BlackBerry tablet OS יועדה עבורו במיוחד. היא תומכת גם בפלאש וב- AIR, גם בג'אווה ובוובקיט, וגם בפלטפורמת WebWorks של RIM. בנוסף, היא תומכת גם ב- Open GL, מה שמאפשר פיתוח משחקים ויישומים בעלי גרפיקה מורכבת.
הממשק שלה נראה ידידותי, ומזכיר את הסגנון של מערכות אחרות שפיתחה RIM. הממשק משלב בין צורת המעבר בין חלונות שבמערכת WebOS בגירסתה האחרונה ובין התפריטים הגרפיים של iOS.
בנוסף, ביכולתה להפעיל יישומים במקביל בצורה מלאה - תכונה שקיימת בגלקסי TAB של סמסונג, אבל רק בצורה חלקית באייפד של אפל.
לא לשוק הארגוני בלבד
הפלייבוק אמנם מיועד לשוק הארגוני - עם תוכנות לניהול מסדי נתונים, יישומי שיחות ועידה בווידאו ועוד תכונות שאוהבים לקוחות הבלקברי, אבל לצידן תמצאו יכולות מולטימדיה טובות שיקסמו גם לציבור הרחב: המסך אמור להציג תמונה צלולה וחדה, נגן המדיה המובנה נראה פשוט ונוח לשימוש. הלוח של RIM יהיה בעל כרטיס רשת מתקן N לתקשורת wifi, וככל הנראה שיושקו דגמים בעלי תקשורת סלולרית בדור שלישי ובדור רביעי.
בדומה למתחריו, גם לפליבוק תהיה יכולת לקריאת ספרים דיגיטליים: לפי דיווח של גיזמודו, אמזון אישרה כי אפליקציית הקינדל שנמצאת בפיתוח תותקן בפלייבוק כשתושלם. כמו כן, כל יישומי הבלקברי יוכלו לעבוד גם עליו. היות שיש לו תמיכה נרחבת בשפות תכנות רבות, יהיה למתנכתים קל לפתח לו אפליקציות.
עדיין לא ידוע כמה יעלה המכשיר, שצפוי להיות מושק בתחילת 2011.
האם תכבוש RIM את השוק?
אנליסטים מעריכים שהמחשב החדש יאפשר ל-RIM לתקוע דגל בשוק הטאבלט, אשר נשלט בשלב זה בידי האייפד של אפל – מוצר שלא נועד לשוק העסקי והארגוני.
יתכן שיתרונה של RIM יבוא לידי ביטוי בהיות הפלייבוק מוצר מקצועי ולא בידורי בבסיסו – בדומה למכשירי הבלקברי מתוצרתה, ששולטים בשוק הסמארטפונים האמריקאי.
התחרות בקטגורית הטאבלט הטריה צפוייה להתלהט משמעותית בחודשים הקרובים, עת יושקו מחשבי לוח שונים של חברות רבות נוספות - HP, לנובו, THC, אייסר, ASUS ולפי מספר שמועות – גם גוגל - כנראה בשיתוף עם יצרנית חומרה גדולה.
מה דעתכם? האם RIM תצליח לשחזר את הצלחת הבלקברי גם בשוק הטאבלט? ספרו לנו בטוקבקים