שתף קטע נבחר

 

כלת פרס נובל מהמשט הקודם עוכבה בנתב"ג

מרייד מגווייר האירית גורשה מישראל לפני כמה חודשים, עת שהפליגה בספינת המשט לעזה "רייצ'ל קורי". במשרד הפנים מסרבים לאשר לה להיכנס שוב, היא מערערת

אם לא דרך הים, כנראה שגם לא דרך האוויר. כלת פרס נובל לשלום מאירלנד, מרייד מגווייר, עוכבה היום (ג') בנמל התעופה בן גוריון, והיא עומדת שוב בפני גירוש מהארץ. מגווייר הייתה אחת מיוזמות המשט לעזה במאי האחרון, והגיעה באונייה "רייצ'ל קורי" שנעצרה ללא אלימות, לאחר האירועים על סיפון ה"מרמרה".

 

 

מגווייר ערערה על ההחלטה שלא לאפשר לה להיכנס לשטח ישראל, ועוכבה בנתב"ג עד לקבלת החלטה בעתירתה. היא נחתה שם הבוקר בטיסה מפרנקפורט, כחלק ממשלחת נשים לשלום שהיא עצמה נמנית על יוזמותיה - יחד עם חמש זוכות אחרות בפרסי נובל לשלום.


הפעם זה היה פחות ידידותי. מגווייר יורדת מה"רייצ'ל קורי" (צילום: דו"צ)

 

במשרד הפנים הדגישו כי לאחר גירושה מהארץ בעקבות המשט האחרון, הוצא נגדה צו הרחקה מישראל שתוקפו אינו מוגבל בזמן. עוד ציינו כי הובהר לה מבעוד מועד כי אם תתעקש בכל זאת להיכנס לישראל, עליה להסדיר זאת מראש בכפוף לקבלת בקשה מיוחדת.

 

במשרד אמרו כי מגווייר בחרה להתעלם מהאזהרות והגיעה לישראל ללא אישור - ועל כן נאסר עליה לעבור את ביקורת הדרכונים והיא ממתינה לטיסה שתשיב אותה למולדתה.

 

ג'ודי וויליאמס, כלת פרס נובל לשלום מארצות-הברית שאמורה לנחות בישראל כדי להשתתף באותה המשלחת, אמרה כי "מניעת כניסתה של פעילה כמו מגווייר מטרידה מאוד. אנשים המקדישים את חייהם כדי לפעול למען השלום אינם צריכים להיחשב לאיום ביטחוני".

 

לאחר שהורדה מסיפון ה"רייצ'ל קורי", סעדה מגווייר ארוחת ערב עם פקחי מחלקת ההגירה של משרד הפנים שחקרו אותה קודם לכן. היא חייכה והעלתה זכרונות מהמשט שהשתתפה בו קודם לכן, שאיתו הגיעה לישראל בדצמבר 2009.

 

מגווייר זכתה בפרס נובל לשלום ב-1976 בזכות עבודתה לקירוב לבבות בין קתולים לפרוטסטנטים בצפון אירלנד. לפני כשנתיים היא תקפה את ישראל בחריפות וקראה לגרשה מהאו"ם, בטענה כי הנהגתה מתעלמת מהחלטות הקהילה הבינלאומית בנושא הסכסוך עם הפלסטינים לאורך שנים ארוכות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מגווייר. פרסונה נון גראטה
צילום: AP
מומלצים