שתף קטע נבחר
 

40 מעלות בָּצָל

כל שף רגיל ללקוחות עם דרישות מיוחדות: כאלה שרגישים לחלב, כאלה שאסור להם גלוטן. אבל כשניר צוק נדרש להכין ארוחה ללקוחה שאלרגית לבצל - הוא נתקע. עכשיו הוא מצדיע לירק הכי שימושי במטבח עם 3 מתכונים מיוחדים

חלומות לעתיד הם דבר מדהים. מרימים אותך אל על, אל יצירות עתידיות, פנטזיות נטולות גבולות ומגבלות, כל אחד בתחומו: ידידי רופא הכלבים רוצה להקים בית חולים וטרינרי מפואר בגן קסום עם בריכת שכשוך ללברדורים. חברה ציירת רוצה ליצר צבעים בשיטות עתיקות (משלב מעיכת החרקים), ולמלא את יפו בפרסקאות אשר בחלומותיה ימשכו אמנים מכל רחבי אירופה לחזות במכחול הקסם שלה. ואני חולם על צלעות טלה מושלמות, מסעדות במקומות אקזוטיים, ולאחרונה, בעקבות הספר "ג'ולייט", בעיקר על סימטאות סיינה בטוסקנה.

 

השבוע, בעודי רוכן מעל סיר מהביל של שקשוקה, סופג לתוכי את אדי הצ'ילי והזעתר הטרי, ונהנה מציתות פאסיבי לשיחת הטבחים סביבי שנגעה לחויותיהם הסוערות מהלילה הקודם, הגיעה מנהלת המסעדה ודיווחה על לקוחה אלרגית לבצל. בנונשלנט אמרתי שאין כל בעיה ואכין לה ארוחת ערב. לאור העובדה שמדי יום אני שורד צליאקים (רגישים לגלוטן) ולקטוזים (רגישים לחלב), אלרגיה לבצל נראתה כמו עניין קטן.

 

ואז נתקעתי, שהרי בצל הוא תחילתו של כמעט כל תבשיל וכל ציר - מעין בסיס שעליו עומד המטבח כולו. מחשבותי הפליגו לעולמות של עיצוב, מראהו הצנוע, מעין טיפה מושלמת במעטפת משי חומה. בשוק יש לא מעט סוגי בצלים – מפנינה ועד שאלוט וכמובן, העלים והבצל הירוק המעודנים. לרוב ייאכל הבצל לאחר בישול, לעתים יותר נדירות - כשהוא חי בסלט או כתבלין מעל מנות ראשונות קרות. להכין ארוחה נטולת בצל מכל סוג היה משימה קשה, אך לשמחתי עמדתי בה בכבוד ומצאתי חברה ללא ריח בצל מהפה.

 

בצלים חרוכים ביין

המרכיבים:

8 בצלים בינוניים, לא קלופים

1/4 כוס בלסמי

1 כוס יין אדום

1/2 כוס סוכר

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה: 

  1. בגריל פחמים או גריל עילי בתנור שורפים את הבצלים היטב.
  2. בסיר מביאים יין בלסמי וסוכר לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות.
  3. מוסיפים את הבצלים לתערובת היין והסוכר ומוסיפים מים לכיסוי. מניחים בסיר צלחת קטנה מעל הבצלים, שתלחץ אותם כלפי מטה. מבשלים כחצי שעה על אש קטנה.


(צילום: דודו אזולאי) 

 

מרגז צרובות עם בצל

המרכיבים: 

800 גרם נקניקיות מרגז

6 בצלים

1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ

1/4 כוס שמן זית

 

אופן ההכנה: 

  1. שורפים את הבצלים היטב, קולפים וחותכים גס.
  2. חותכים את הנקניקיות לחתיכות באורך של 2 ס"מ.
  3. במחבת כבדה מלהיטים שמן זית, צורבים את הנקניקיות לדרגת מדיום, מוסיפים את הפלפל החריף ומגישים מייד על פרוסת לחם.


(צילום: דודו אזולאי)

 

סלט בצל צבעוני

המרכיבים:

4 בצלים גדולים קצוצים דק

צרור בצל ירוק צעיר

2 רימונים

1/4 כוס שמן זית

4 כפות דבש

מלח, ופלפל טחון דק

 

אופן ההכנה: 

  1. מאדים את הבצלים הלבנים על אש קטנה במעט שמן עד לשקיפות, ומצננים.
  2. קוצצים את הבצל הירוק ומפוררים את הרימונים.
  3. מערבבים את כל מרכיבי הסלט, מוסיפים שמן זית ופלפל שחור בנדיבות ומעט מלח. חשוב לאכול טרי.


(צילום: דודו אזולאי)  

 

  • ניר צוק הוא השף של מתחם המסעדות "קורדיליה", "נועה" ו"ג'אפה בר" ביפו העתיקה

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים