פירורים של מתיקות: מאפינס אוכמניות ושטרוייזל
המתכון הבא מבטיח לכם מאפינס גבוהים ויפים, בעיקר משום שהם מכוסים פירורי שטרוייזל זהובים שעוטפים אוכמניות סגלגלות וטעימות. קלאסי לאירוח וגם לפינוק אישי
מאפינס אוכמניות ושטרוייזל
המרכיבים:
לשטרוייזל:
1/2 כוס 70) גרם) קמח
1/2 1 כפות סוכר
50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
למאפינס:
3/4 3 כוסות 540) גרם) קמח
1/2 4 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
150 גרם חמאה, מומסת ומצוננת
1/2 1 כוסות 300) גרם) סוכר
2 ביצים
3/4 כוס 190) מ"ל) ריוויון
3/4 כוס 190) מ"ל) חלב
קליפה מגוררת מ1- לימון
1 כוס 130) גרם) אוכמניות טריות או קפואות (לא מופשרות)
1 כף קמח
(צילום: גיא בלומנשטיין)
אופן ההכנה:
- השטרוייזל: שמים את הקמח, הסוכר והחמאה במכל מעבד מזון ומעבדים מעט, בתנועות קצובות ובהשגחה, עד לקבלת תערובת פירורים קטנים. מכסים ומניחים במקרר.
- המאפינס: מנפים ביחד את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה והמלח בקערה גדולה ומניחים בצד.
- בקערת מערבל שמים את החמאה עם הסוכר ומערבלים מעט במהירות איטית עם הוו השטוח, רק עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצים ומערבלים כדקה לתערובת חלקה ואחידה.
- בקערה בינונית מערבבים את הריוויון עם החלב וקליפת הלימון.
- מקפלים לתערובת הביצים את תערובת הקמח במרית (ב3- פעמים) לסירוגין עם תערובת הריוויון והחלב (ב2- פעמים. מתחילים ומסיימים עם הקמח.( לקבלת מרקם רך נזהרים שלא לקפל יתר על המידה – התערובת צריכה להיות גושית, גסה ולא חלקה.
- בקערה קטנה מצפים את האוכמניות בכף קמח ומקפלים אותן בעדינות פנימה לתערובת.
- מעבירים לתבנית מאפינס עם 12 שקעים משומנים ומרופדים בעטרות נייר, ממלאים תלוליות גבוהות (אפשר מעט מעבר לשוליים) ומפזרים את השטרוייזל מעל לכל מאפין. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-נמוך 170) מעלות) 35-30 דקות, עד שהמאפינס זהובים וקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי. מניחים בתבנית 15 דקות לצינון מעל לרשת, ואז מוציאים מהשקעים וממשיכים לצנן על הרשת. מגישים חם ליד הקפה לארוחת הבוקר.
מומלצים