פירורים של מתיקות: מאפינס אוכמניות ושטרוייזל
המתכון הבא מבטיח לכם מאפינס גבוהים ויפים, בעיקר משום שהם מכוסים פירורי שטרוייזל זהובים שעוטפים אוכמניות סגלגלות וטעימות. קלאסי לאירוח וגם לפינוק אישי
מאפינס אוכמניות ושטרוייזל
המרכיבים:
לשטרוייזל:
1/2 כוס 70) גרם) קמח
1/2 1 כפות סוכר
50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
למאפינס:
3/4 3 כוסות 540) גרם) קמח
1/2 4 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
150 גרם חמאה, מומסת ומצוננת
1/2 1 כוסות 300) גרם) סוכר
2 ביצים
3/4 כוס 190) מ"ל) ריוויון
3/4 כוס 190) מ"ל) חלב
קליפה מגוררת מ1- לימון
1 כוס 130) גרם) אוכמניות טריות או קפואות (לא מופשרות)
1 כף קמח
(צילום: גיא בלומנשטיין)
אופן ההכנה:
- השטרוייזל: שמים את הקמח, הסוכר והחמאה במכל מעבד מזון ומעבדים מעט, בתנועות קצובות ובהשגחה, עד לקבלת תערובת פירורים קטנים. מכסים ומניחים במקרר.
- המאפינס: מנפים ביחד את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה והמלח בקערה גדולה ומניחים בצד.
- בקערת מערבל שמים את החמאה עם הסוכר ומערבלים מעט במהירות איטית עם הוו השטוח, רק עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצים ומערבלים כדקה לתערובת חלקה ואחידה.
- בקערה בינונית מערבבים את הריוויון עם החלב וקליפת הלימון.
- מקפלים לתערובת הביצים את תערובת הקמח במרית (ב3- פעמים) לסירוגין עם תערובת הריוויון והחלב (ב2- פעמים. מתחילים ומסיימים עם הקמח.( לקבלת מרקם רך נזהרים שלא לקפל יתר על המידה – התערובת צריכה להיות גושית, גסה ולא חלקה.
- בקערה קטנה מצפים את האוכמניות בכף קמח ומקפלים אותן בעדינות פנימה לתערובת.
- מעבירים לתבנית מאפינס עם 12 שקעים משומנים ומרופדים בעטרות נייר, ממלאים תלוליות גבוהות (אפשר מעט מעבר לשוליים) ומפזרים את השטרוייזל מעל לכל מאפין. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-נמוך 170) מעלות) 35-30 דקות, עד שהמאפינס זהובים וקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי. מניחים בתבנית 15 דקות לצינון מעל לרשת, ואז מוציאים מהשקעים וממשיכים לצנן על הרשת. מגישים חם ליד הקפה לארוחת הבוקר.
מאפינס אוכמניות ושטרוייזל
צילום: גיא בלומנשטיין
מומלצים