שתף קטע נבחר

 

הרצח בלקיה: "הבעיה - נשק לא חוקי במגזר"

גם בני נוער בדואים אוחזים בנשק, ובלילה נרצח צעיר בן 18. הרשויות וגורמי הדת במגזר מנסים לבלום את התופעה, ועדיין תוהים: האם המשטרה עושה מספיק?

הירי ביישוב הבדואי לקיה, שגבה את חייו של רביע אבו עמר בן ה-18, לא הפתיע רבים. מותו מצטרף לשורה של אירועים במגזר, בהם נרצחו אנשים על רקע סכסוכים. מדובר בתופעה ידועה ומוכרת בקרב הערבים בארץ בכלל והבדואים בפרט, שרק גברה בשבועות האחרונים. 

 

ביישובים בנגב מודעים לבעיות ומנסים לגשר עליהם באמצעות הידברות, אך הדבר לא תמיד מסתייע בידיהם. ראש מועצת לקיה, חאלד אלסאנע, תולה את האשם במשטרה, שלדבריו לא מטפלת די בסוגיית הנשק הלא חוקי. "תמיד יש סכסוכים", אמר, "אבל הבעיה האמיתית היא הנשק הלא חוקי המצוי במגזר, גם אצל ילדים מתחת לגיל 16. אי אפשר להמשיך במצב הזה, אבל המשטרה לא עושה דבר בעניין".


זירת הירי בצעיר שנרצח, רביעה אבו עמר (צילום: אתר פאנט)

 

אלסאנע אומר כי בכל הקשור לנשק לא חוקי, חייבים לטפל ביד קשה מאוד. "כראשי רשויות אנחנו תמיד מדברים על הנושא בבתי ספר ומסגדים, וקוראים לאנשים לנהוג באיפוק בכל הנוגע לסכסוכים. יש חוק אחד במדינת ישראל ומדינה אחת. כל אחד היום שולף אקדח ויורה. זה כואב לי מה שקרה. זה מה שקורה בכל היישובים וזה רק הולך ומידרדר".

 

מאידך, השייח אברהים אל עמור מכסייפה סבור כי המשטרה עושה את עבודתה בכל הנוגע לטיפול בסכסוכים השונים בין המשפחות, ולהעמדת האחראים לרציחות לדין. "כל עוד הרוצח נמצא חופשי, יש אי-יציבות וחשש לביטחונם של האנשים. אנחנו מגנים כל סוג של אלימות, ולצערי מדובר בתופעה חמורה. זה מתחיל בסכסוך על שטות ונגמר ברצח. למשטרה יש הרבה מה לעשות, וחשוב שתיתן יותר כוח ונוכחות במקומות האלה".

 

שייח אל עמור ציין שאם בעבר המשטרה לא הייתה נכנסת לאזורים מסוימים במגזר, הרי שכיום המצב שונה. "אם קוראים למשטרה היא מגיעה. אבל הדבר החשוב יותר הוא לחנך את הדור הצעיר. במקרים כאלה אני תולה את האשם במשפחה ובמנהיגות. כל אחד צריך לחנך את בנו שיילך בדרך הנכונה, בלי אלימות ובלי פשע".

 

המשטרה בכוננות מוגברת

בינתיים במשטרת העיירות שבסביבה נערכים בכוננות מוגברת בעקבות הרצח האחרון. במקרים כגון אלה הפעילות המשטרתית נחלקת לשלושה צירים: הראשון הוא

חקירת הרצח, על מנת להגיע לחשודים במעשה ובסופו של דבר להגיש כתב אישום. במקביל, פועלת המשטרה בשני צירים נוספים, בהם הגברת כוחות משטרה באזורי הסכסוך השונים כדי למנוע שפיכות דמים נוספת. בינתיים, גם עצורים עוד אין.

 

במקביל, פועלת המשטרה יחד עם נכבדי העדה הבדואית, שייחים וראשי רשויות, כדי להרגיע את הרוחות ולהגיע להבנות כדי שהסכסוך לא יתפרץ שוב. "יש מצבים, וזה נפוץ בתקופה האחרונה, שבעקבות ריב פעוט התגובה היא שימוש באמל"ח", מספרים במשטרה. "פעם אם מישהו היה מקבל סטירה, היו נותנים לו סטירה בחזרה. היום, התשובה לכל סכסוך הוא שימוש בנשק".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
זירת הירי בלקיה, היום
צילום: אתר פאנט
מומלצים