שתף קטע נבחר

הרוג במהומות באקוודור. השגריר: "פחד ברחובות"

בעקבות המהומות במדינה, שכללו תקיפה של הנשיא והשתלטות על שדה התעופה והפרלמנט, פרסם משרד החוץ אזהרת מסע: מי שכבר שם - לא לצאת מהבית, מי שאמור לנסוע - לשקול נחיצות. השגריר פתח חפ"ק בביתו: "ככל הידוע לנו, לכולם שלום"

המהומות באקוודור החלו לגבות קורבנות בנפש: לפחות אדם אחד נהרג ויותר מ-50 נפצעו הלילה (יום ו') בעימותים בין המשטרה לבין תומכיו של הנשיא רפאל קוריאה, מחוץ לבית החולים שבו אושפז הנשיא לאחר שהותקף על-ידי מפגינים - שמקיפים כעת את המבנה.

 

משרד החוץ המליץ אמש שלא לנסוע לאקוודור אם לא מדובר בהכרח. בשלב זה לא ידוע על ישראלים ששוהים במדינה ונקלעו לצרה. "יש פחד ברחובות, בתי ספר נסגרו, אנשים הלכו הביתה והרחובות התרוקנו", סיפר ל-ynet השגריר באקוודור.

 

אייל סלע, שמשמש כנציג ישראל במדינה הדרום-אמריקנית זה שלוש שנים, סיפר כי לא זכורות לו מהומות בקנה מידה כזה. לדבריו, "לפני שבע שנים הדיחו את הנשיא ומאז לא קרו דברים כאלה".

 

בערים המרכזיות במדינה מנהלים אנשי כוחות הביטחון הפגנות אלימות, וכן פתחו בשביתה כללית שהותירה את בתי העסק חשופים לבזיזה. כתוצאה מאי השקט הפוליטי אף נסגר שדה התעופה הבינלאומי בעיר הבירה קיטו, לאחר שהמפגינים השתלטו על המקום ומנעו את הגישה אליו. פרו וקולומביה השכנות סגרו את גבולותיהן המשותפים עם אקוודור.

 

בעקבות המהומות, פתח סלע חפ"ק בביתו שבבירה קיטו ומשם יוצרים אנשי השגרירות קשר עם ישראלים השוהים במדינה - כמה מאות, ככל הנראה. "אנחנו בקשר עם כולם, מתקשרים אלינו ושואלים מה קורה. למרות שזה חג, העובדים הוקפצו בנוהל של מצב חירום, זוהי הקדימות הראשונה שלנו", הסביר השגריר.
 

זעמם של אנשי כוחות הביטחון התעורר נוכח החוק שהעביר הקונגרס באקוודור שמגביל את ההטבות להן זוכים השוטרים במדינה. בתגובה חסמו אנשי כוחות הביטחון כבישים מרכזיים באזור הבירה, שרפו צמיגים והשתלטו על בניין הקונגרס. המפגינים גם תקפו את הנשיא קוריאה, שהגיע למוקד ההפגנות בכוונה להרגיע את הרוחות. 

 

"אי אפשר אפילו להוציא כסף" 

"עקב המחסור בשוטרים ישנם מעשי ביזה בחלק מהמקומות", מספר סלע, "שדדו פה כמה בנקים ורשתות גדולות. הכל נסגר, אי אפשר אפילו להוציא כסף. עכשיו יש הפגנות בעד ונגד מול ארמון הנשיאות, אנחנו ממתינים לראות כיצד דברים מתפתחים. מה שאותנו מעניין זה הטיפול בישראלים ואנחנו עושים ריכוז של כל מי שנמצא פה. בינתיים ככל הידוע לנו, לכולם שלום ואין אינדיקציה לבעיות".

 

משרד החוץ ממליץ לשוהים באקוודור להימנע מלצאת מהבתים, לא להגיע לריכוזים הומי אדם ואזורי הפגנות, ולעקוב אחר דיווחי התקשורת. לישראלים המתכננים לצאת לאקוודור מומלץ לשקול מחדש את נחיצות הנסיעה. בנוסף, התבקשו הנוסעים להתעדכן באמצעות סוכני הנסיעות וחברות התעופה אחר ההתפתחויות במדינה.


פרו וקולומביה סגרו את הגבולות (צילום: AP)

 

משרד החוץ ביקש גם להדגיש כי אלו שיבחרו לבקר באקוודור חרף ההתפתחויות האחרונות יעשו זאת על אחריותם הבלעדית. עם זאת, מבחינת הדין הישראלי, לא קיים איסור לבקר באזורים האלו.

 

גם שגרירות ארצות הברית פרסמה הודעה בה הזהירה את אזרחי המדינה מפני "מתקפה רחבת היקף

של כל דרגי המשטרה, לרבות המשטרה הצבאית". האמריקנים השוהים באקוודור התבקשו "להישאר בבתיהם או במשכנם הנוכחי, אם הוא בטוח". גורמים רשמיים מטעם ממשל ארצות הברית הודיעו גם כי הם מגנים כל ניסיון להפר את שלטון החוק באקוודור. 

 

מזכ"ל האו"ם הביע גם הוא דאגה לנוכח המצב. בהודעה שפירסם, הביע באן קי-מון את תמיכתו בממשלה הנבחרת של אקוודור ובירך על "מאמציהם של ארגון מדינות אמריקה וגורמים אחרים באזור לתרום לפיתרון".

 

Read this article in English 


פורסם לראשונה 30/09/2010 23:16

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שוטרים בשדה התעופה. לא משליטים סדר
צילום: AP
הביע תמיכה בממשלה. מזכ"ל האו"ם באן
צילום: רויטרס
משרד החוץ ממליץ להתרחק
צילום: AP
מומלצים