שתף קטע נבחר

שביתה במעונות נעמ"ת: ייפתחו רק בעשר בבוקר

המטפלות ב-250 מעונות הארגון יחלו מחר את יום עבודתן באיחור של שלוש שעות, במחאה על הקיפאון במגעים לשדרוג תנאי העסקתן. "נלך עד הסוף במאבק", אמרה יו"ר ועד העובדות

זה לא כל כך נעים לראות גן סגור - גם לא לשלוש שעות. הורים ל-18 אלף פעוטות הרשומים במעונות "נעמ"ת" יצטרכו מחר (יום א') להכריע האם לוותר על העבודה ולהישאר בבית, או למצוא מישהו שישגיח על ילדיהם - לפחות עד 10:00 בבוקר. נשות הארגון יחדשו מחר את המאבק על תנאי העסקתן ויחלו את הפעילות ב-250 המעונות שהן מפעילות באיחור של שלוש שעות, במקום בשעה 7:00 בבוקר.

 

מדובר בעיצומים שבהם ייקחו חלק 3,700 מטפלות הדורשות מהמדינה להעלות את שכרן, כש-90 אחוזים מהן מקבלות השלמת הכנסה.


הפגנת המטפלות הקודמת. צעדי המחאה נמשכים (צילום: גיל יוחנן)

 

לפני כחודשיים הכריזו המטפלות על שביתת אזהרה למשך יום אחד, שבמסגרתה לא פתחו את שנת הלימודים כסדרה ובמקום זאת - ערכו הפגנה מול בניין משרד האוצר בירושלים. בהסתדרות אמרו כי הוחלט להוציא לפועל את צעדי המחאה בעקבות מבוי סתום במשא-ומתן בין המטפלות לבין הממשלה.

 

בהנהלת נעמ"ת הביעו תמיכה במאבק המטפלות. יו"ר הארגון, טליה לבני, אמרה כי "הגיע הזמן שנושא מעמדן של עובדות הגיל הרך יעלה על סדר יומה של ממשלת ישראל".

 

יו"ר הסתדרות המעו"ף, ארנון בר-דוד, הזדהה גם הוא עם מאבק המטפלות ואמר כי "מצבן בלתי נסבל.

ההחלטה של האוצר פוגעת בחינוך של עשרות אלפי ילדים שעושים את צעדיהם הראשונים במעונות. צריך להבין שמטפלת שמועסקת כ- 30 שנה מרוויחה בסך הכל כ-4,800 שקלים בחודש. זה משפיע על יכולותיה וגם על המוטיבציה שלה בכל הקשור לטיפול בילדים. אנו נחושים להביא לשיפור בשכר המטפלות".

 

חלק מהמטפלות מחו על כך שלמרות שתפקידן המוגדר הוא לעסוק בחינוך, הן משמשות במסגרת עבודתן גם כגננות, עובדות משק בית ואף אחיות במקרה הצורך. יו"ר ועד נעמ"ת, נינה קליין, הזהירה כי העיצומים יימשכו עד שדרישות המטפלות ייענו. "אנו נחושות ללכת עד הסוף במאבק לשיפור תנאי העסקתנו ונמשיך לנקוט צעדים ארגוניים עד שזה יקרה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנת המטפלות בירושלים. העיצומים התחדשו
צילום: גיל יוחנן
מומלצים