שתף קטע נבחר

למרות המהומות: נשיא אקוודור לא יפזר הקונגרס

גורמים בממשלתו של רפאל קוריאה מסרו כי הוא חזר בו מכוונתו לפזר את הקונגרס, על-רקע המהומות שאירעו במדינה בסוף השבוע שעבר. עם זאת, קוריאה צפוי לתקן את החוק הפוגע בתנאי העסקת כוחות הביטחון והיה זה שהצית את העימותים

נשיא אקוודור, רפאל קוריאה, החליט שלא לפזר את הקונגרס בעקבות המהומות במדינה, שבמהלכן הותקף והוחזק במשך יותר מ-12 שעות כבן ערובה - כך מסרה אמש (שבת) שרה במדינה. עם זאת, קוריאה מתכנן ככל הנראה לשכתב את החוק שפגיעתו בתנאי העסקת כוחות הביטחון - הציתה את המהומות.

 

עם שחרורו ביום שישי מידי החוטפים, הכריז קוריאה כי ישקול לפזר את הקונגרס, בצעד שהיה מוביל לבחירות חדשות במדינה. אמש התייחס קוריאה למהומות שגבו את חייהם של שמונה בני אדם וגרמו לפציעתם של 274, ואמר כי מדובר ב"מלכודת פוליטית".


"לא נסלח ולא נשכח" - קוריאה לאחר שחרורו (צילום: AP)

 

"ארבו לנו. המשוגעים הללו עברו מניפולציה פוליטית - הם רצו להרוג אותי", אמר קוריאה בנאומו הטלוויזיוני השבוע. הוא סיפר כי אחד מהשוטרים המפגינים ניסה לשבור באמצעות אלה את קרסולו, במקום שבו עבר ניתוח מתוקשר בתחילת החודש שעבר.

 

קוריאה הצהיר כי ארצו "לא תסלח ולא תשכח" את המהומות, והאשים את תומכיו של לוסיו גוטיירז, קולונל לשעבר בצבא אקוודור שהוביל את ההפיכה הצבאית בשנת 2000, בהסתה. גוטיירז, השוהה בימים אלה בברזיל, מכחיש בתוקף את ההאשמות נגדו.

 

במהלך יום שבת ניסו באקוודור לחזור לשגרה.

 במקביל, הכריז התובע הכללי, גונזאלו מרקו פריירה, כי החלה חקירתם של שלושת השוטרים הבכירים שנעצרו בחשד לרשלנות, נסיון למרד, ונסיון להתנקשות בחייו של קוריאה. פריירה מסר כי השלושה שוחחרו ממעצר אך אינם רשאים לעזוב את המדינה. "הם היו צריכים לדעת מה מעוללים פקודיהם", ציין התובע הכללי.

 

במהלך העימותים האלימים שפרצו באקוודור ביום חמישי שעבר, חסמו שוטרים וחיילים שמחו על תנאי העסקתם, כבישים מרכזיים המובילים לבירה קיטו, סגרו את נמל התעופה הבינלאומי בעיר ואף השתלטו על בניין הקונגרס. בעקבות המהומות, המליץ משרד החוץ לאזרחים ישראלים שלא לנסוע לאקוודור אלא אם מדובר בהכרח.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קוריאה. מלכודת פוליטית
צילום: AFP
מומלצים