שתף קטע נבחר
 

ביהמ"ש: מכירת אמינות מוקד ארצי תתקיים כרגיל

חברת האבטחה נקלעה לקשיים, הועברה לפירוק ונמכרה. בית המשפט דחה את עתירתו של אחד מהבעלים לשעבר, דוד בבאי, שטען כי עבר בדיקה פסיכיאטרית בה נמצא כי הוא סובל מבעיות שגרמו למנהלים המיוחדים למכור את החברה במחיר זול מדי

בית המשפט המחוזי בתל אביב דחה את את בקשתו של דוד בבאי, הבעלים לשעבר של חברת האבטחה "אמינות מוקד ארצי", שביקש להקפיא את המצב הקיים ולעכב את הליך פירוקה ומכירתה של החברה לחברת "השמירה".

 

המעסיק פשט רגל ונשאר חייב כסף, מה עושים?

 

בבאי טען בבקשתו לבית המשפט כי אמינות מוקד נקלעה לקשיים עקב סכסוך בינו ובין אחיו אבי בבאי, ששימשו בעבר כבעליה של החברה. עובדיה של החברה פנו לבית המשפט וביקשו את פירוקה, עקב עיכובים בתשלום שכרם.

 

העובדים טענו כי הסכסוך בין האחים הבעלים בחברה גרם לאי סדרים בחברה, שגרמו לה שלא לשלם. השופטת ורדה אלשייך קיבלה את טענתם ומינתה לחברה את עורכי הדין שאול קוטלר וארז חבר כמנהלים מיוחדים. החברה נמכרה לחברת השמירה תמורת 9.4 מיליון שקל בלבד.

 

אלא שעורך דינו של בבאי, ברק רון, טען במסגרת בקשה לבית המשפט, כי החברה נמכרה במחיר זול מדי. "החברה נמכרה בנזיד עדשים", טוען רון. זאת, לטענתו, בגלל בעיות רפואיות שבבאי סובל מהן, שגרמו לכך שהמנהלים המיוחדים לא הקשיבו לו.

 

"אבחון פסיכיאטרי שנערך לבבאי גילה שהוא סובל מבעיות קשות הפוגעות בתפקודו", כתב רון. "אלא שהעובדה שבבאי סובל מבעיות רפואיות אין בה כדי להצדיק את הפגיעה הקשה בזכויותיו".

 

"יש לבבאי בעיות שגרמו לו להתבטא באופן חריג וקיצוני", הסביר רון ל-ynet "ההתבטאויות הללו יצאו בבית המשפט באופן שהשופטת לא התייחסה לדברים מסוימים שהוא אמר. אין מחלוקת על כך שהיה צריך למנות מישהו שינהל את החברה במקום האחים בבאי. אבל במקום להבריא את החברה ולמכור אותה כעסק חי, המנהלים המיוחדים הלכו ומכרו אותה כאילו הייתה בפשיטת רגל. הבעלים לשעבר ניסה להסביר להם את טעותם, אבל בגלל סגנון ההתבטאות שלו, איש לא הקשיב לו".

 

החברה לא שילמה שכר לעובדים. זאת לא סיבה לפרק ולמכור אותה?

 

רון: "לחברה יש קופה מלאה כסף ועם ניהול נכון, ניתן להפעיל אותה באופן תקין. צריך למכור אותה, אבל לא הייתה שום סיבה להיחפז ולמכור אותה בהליך מהיר וחפוז".

 

"בית המשפט הוטעה באופן שקיבל החלטות שגויות על סמך אינפורמציה שגויה ו/או בלתי מדויקת שהועברה לו על ידי המנהלים המיוחדים", נכתב בבקשה שהגישו רון ובבאי, "אנו מבקשים להקפיא את המצב ולהורות למנהלים המיוחדים להימנע מפעולה, שינוי זכויות בחברה או ביצוע תשלום".

 

"מדובר בחברה מאוזנת ולא מפסידה, שבזמן שנכנסה לפירוק הייתה לה יתרת זכות של 835 אלף שקל ויתרות צפויות של כ-6 מיליון שקל נוספים. החברה וחברות הבנות שלה החזיקו עשרות עובדים, ניהלו מאות תיקי לקוחות והחזיקו מלאי מזומנים של מיליוני שקלים. לחברה ולחברות הבנות היה ב-2009 מחזור משותף של כ-15.8 מיליון שקל".

 

"מתוך כספי המכירה, 5.6 מיליון שקל היו כסף חי בממסרים דחויים ומלאי בסך 600 אלף שקל, כך שהשווי הריאלי של החברות בעסקה היה כשלושה מיליון שקל בלבד (כלומר, פחות מחמישית מהמחזור שלהן - ת"ג). המכירה נעשתה בחופזה, ובאופן שמנהלים מיוחדים סבירים ונבונים לא היו פועלים. בכך, הם גרמו נזק לבעלי החברה ועשו להם עוולה".

 

הערב, כאמור, דחה בית המשפט את הבקשה. "לא ירדתי לסוף דעתו של בא כוחו של המבקש", כתבה השופטת אלשייך. "המדובר בבקשת סעד שאין לו כמעט אח ורע בדין".

 

עד כה לא התקבלה תגובתם של המנהלים המיוחדים.


פורסם לראשונה 04/10/2010 15:50

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים