שתף קטע נבחר

 

נדרס למוות - משפחתו תשלם פיצוי על נזק פח?

באוקטובר 2004 התנגש רכב של חברת ההשכרה שלמה-Sixt במאמון עזאזמה, שרכב על סוס, והרג אותו. ביהמ"ש פסק כי על משפחתו לפצות את החברה ב-69 אלף שקל. המשפחה, הטוענת שכלל לא ידעה על התביעה, דורשת לבטל את הפסיקה

דרישה לגיטימית לפיצוי או חוסר רגישות משווע? תלוי לאיזו גרסה מאמינים. באוקטובר 2004 איבדו בני משפחת אל-עזאזמה את בנם מאמון בתאונת דרכים קטלנית. שש שנים אחרי, קיבל בית המשפט את תביעת חברת ההשכרה בעלת הרכב שפגע בו, והורה להם לפצות אותה בגין הנזק שנגרם לפח הרכב בעת התאונה.

 

את ההחלטה קיבל בית משפט השלום באשדוד, שהורה למשפחה לפצות את החברה, "שלמה-Sixt", בקרוב ל-70 אלף שקל. פסק הדין ניתן בהעדרם של בני המשפחה, שמבקשים כעת לבטלו, באמצעות פרקליטם, עו"ד איסמעיל אל-רומילי. לטענתם, כלל לא זומנו לדיון ולא ידעו על התביעה. "גם הרגו את הבן שלי, וגם רוצים עכשיו כסף", אומר אביו של מאמון, איברהים.

 

על פי התביעה שהגישה חברת ההשכרה, בעת התאונה רכב אל-עזאזמה על סוס בכביש דימונה-באר שבע. "לפתע, ללא התראה, התפרץ המנוח אל תוך הכביש הראשי, פגע ברכב וגרם לו לנזק רב", נתב בכתב התביעה. אל-עזאזמה נהרג בתאונה הקשה, ובני משפחתו פוצו כמקובל על ידי חברת הביטוח.

 

בתביעה טענה חברת ההשכרה כי למנוח היתה שליטה מוחלטת על הסוס, אולם הוא "לא נקט במידה סבירה של זהירות שרוכב זהיר, סביר, מיומן ערני ושומר חוק היה נוקט בה באותן הנסיבות", ולא עשה כל שביכולתו למנוע את הנזק או להקטינו.

 

הנזק הישיר לרכב הוערך על ידי שמאי בכ-31 אלף שקל. ירידת הערך הוערכה בכ-16 אלף שקל נוספים, ויחד עם שכר טרחת שמאי הסתכם סכום התביעה לכ-61 אלף שקל.

 

בינואר האחרון התקיים בבית המשפט דיון בהעדרם של בני המשפחה. השופט חיים חדש קבע כי היות שהנתבעים לא הביאו לבת המשפט "כל הגנה או בקשה מטעמם", לא נותר לו אלא לחייב אותם לפצות את החברה בכ-69 אלף שקל, בתוספת אגרות ושכר טרחת עורכי דין.

 

"זלזול בחיי אדם"

בצר להם, פנו בני המשפחה לעו"ד אל-רומילי, שמיהר השבוע לפנות השבוע לבית המשפט בבקשה לביטול פסק הדין. "על אף האירוע הטראגי, המזעזע והקשה שנפל על משפחת המבקשים והכה אותם בצער ויגון", כתב בבקשתו, "הנה מגיעה התובעת, ובעזות מצח תובעת אותם אישית על נזקי פח, ממש כך, שכביכול נגרם לרכב שדרס את בנם".

 

"במתכונתו זו ובעצם הגשתו", הוסיף, "כתב התביעה נוטף כל כולו יחסי זלזול בחיי בנם של המבקשים, ואף בקדושת חיי האדם בכלל".

 

לגבי התאונה, טוען עו"ד אל-רומילי כי אל-עזאזמה נדרס "בכביש פתוח, יבש, עם שדה ראייה רחב ולאור יום, המצביעים בבירור כי על המשיבה ו/או הנהג חלה כל האחריות והאשמה. תיאור התאונה כפי שזה מועלה בכתב התביעה מהווה זילות בדמו שניתז מתחת לגלגלי רכבה של המשיבה". לטענתו, הרכב הוא זה שדרס את המנוח, ולא היפך.

 

לעניין אי הגעת המשפחה לדיון, טען עו"ד אל-רומילי כי ההורים מעולם לא קיבלו את כתב התביעה ואת ההזמנה לדיון. ההזמנה, הסביר, נשלחה לאם - אלא שהיא אינה מתגוררת בכתובת שאליה נשלחה כבר כמה שנים. "מסיבה זו מתבקש בית המשפט להורות על זימון מבצע המסירה ולחוקרו על תצהירו", כתב הפרקליט.

 

"מדובר בתביעה קנטרנית, טורדנית חסרת בסיס משפטי, עובדתי ואף מוסרי", מסכם עו"ד אל-רומילי. "תאוות הבצע, שרירות הלב והחמדנות של המשיבה אינם יודעים גבול". הוא דורש לעכב את ביצוע פסק הדין עד למתן החלטה אחרת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אילוסטרציה
צילום: ת. תפוח - HNN.C
מומלצים