וול סטריט סגרה בירידות: נאסד"ק נחלש ב-1.1%
דאו איבד 0.7% - הירידה החדה מאז ה-7 לספטמבר. אמריקן אקספרס ירדה בכ-7% בעקבות תביעת הגבלים עסקיים נגדה ורדוור השילה 4% בצל המתיחות בצמרת החברה
המדדים המובילים בוול סטריט ננעלו אמש (ב') בירידות שערים בהובלת מניות הטכנולוגיה אחרי שהורדת דירוג לאלקואה הציתה חששות לתוצאות החברות בשוק ואמריקן אקספרס העיבה על הדאו ג'ונס בירידה של כ-7% בצל תביעת ההגבלים נגד החברה. עבור הדאו, היה זה היום הגרוע ביותר מאז ה-7 לספטמבר. בשוק הסחורות הזהב והנפט נחלשו ובשוק המט"ח הדולר התחזק מול הין והתאושש משפל של שישה חודשים מול היורו. מניית אלקואה ירדה ב2.7% ומניית אמריקן אקספרס צנחה ב-6.68%.
מדד הדאו ג'ונס ירד ב-0.72% ל-10,751.27 נקודות, מדד S&P 500 ירד ב-0.8% ל-1,137.03 נקודות ומדד נאסד"ק ירד ב-1.11% ל-2,344.52 נקודות.
לראשונה מזה למעלה משנה האנליסטים מקצצים את תחזיות הרווח לחברות ב-S&P 500, ומסכנים את הרווחים מראלי המניות בספטמבר בשוקי העולם, שהיה הגדול ביותר מאז מלחמת העולם השנייה. הערכות הרווח למניה של החברות במדד לשנת 2011 נפלו לרמה של 95.17 דולר בחודש שעבר מהשיא באוגוסט של 96.19 דולר, מדובר בהפחתה הרבעונית הראשונה מאז הרבעון השני של 2009, כך על פי התחזיות של 8,500 אנליסטים.
"תחזיות הרווח יהיו מעט נמוכות יותר על רקע הציפיות לצמיחה עתידית", מסביר צ'אד מורגנלנדר, מנהל כספים בסטיפל ניקולאס. "זה לא בהכרח דבר רע, אבל זה בהחלט לא הדלק שיתניע מחדש את המנועים" ציין.
האנליסטים הורידו בחודש שעבר את תחזית הרווח ל-2011 של החברות במדדים ב-20 מתוך 24 השווקים המפותחים בעולם, במקביל שיעור האבטלה בארצות הברית חג סביב שיא של 27 שנים בעוד שהמחוקקים באירופה מיישמים תכניות קיצוצים במטרה להפחית את הגירעונות התקציביים.
באירופה נרשמה מגמה שלילית ומדד דאו ג'ונס סטוקס 600 איבד חצי אחוז. בבורסות אסיה נרשמה מגמה הפוכה של עליות שערים במרבית הבורסות על רקע נתונים מעודדים מסין.
וויליאם דאדלי, נשיא הפדרל ריזרב של ניו יורק, אמר בסופ"ש כי קצב הצמיחה הכלכלית הוא מאכזב, וכי הוא חושש שבמידה והכלכלה לא תתחזק, הסיכוי לדלפלציה עולה. הפד שוקל לרכוש עוד אג"ח ממשלתיות על מנת להוריד את הריבית על משכנתאות והלוואות אחרות כדי לעודד את האמריקאים להגביר את הצריכה הפרטית, וכתוצאה מכך לחזק את הכלכלה.
מאקרו
נתון ההזמנות ממפעלים שפורסם כחצי שעה מפתיחת המסחר הצביע על ירידה של 0.5%, בהתאם לתחזיות הכלכלנים.
עלייה של 4.3% במספר החוזים שנחתמו לרכישת בתים קיימים בארה"ב, כך עולה מנתונים רשמיים שפרסם הממשל האמריקאי עבור חודש אוגוסט.
בהמשך השבוע צפויים עוד נתונים מעניינים הכוללים את מדד מנהלי הרכש למגזר השירותים (שלישי), סקר המשרות במגזר הפרטי (רביעי), נתוני תביעות האבטלה הראשוניות (חמישי) והחשוב מכולם נתוני האבטלה ביום שישי שהערכות הן לגידול קל ברמת האבטלה ל-9.7%.
מניות במרכז
חברת ורייזון, ספקית הסלולר הגדולה בארצות הברית, תחזיר ל-15 מיליון לקוחות סכום כולל של כ-90 מיליון דולר בשל חיובים לא מוצדקים על גלישה באינטרנט והורדת תכנים. מדובר באחד ההחזרים הגדולים ביותר אי פעם ללקוחות שביצעה חברת טלקומוניקציה. מניית החברה ירדה ב-0.4%.
אחרי שבארה"ב עברה הרפורמה הפיננסית של אובמה למערכת הבנקאית כחלק מלקחי המשבר הפיננסי החמור של 2008, גם שוויץ תצטרף להגבלת הרגולציה על המערכת הבנקאית. שני הבנקים הגדולים בשוויץ, קרדיט סוויס ו-UBS יאלצו להגדיל את רכיב ההון שלהם מרכיבי הסיכון ל-19% במסגרת תקנות באזל 3. מניית קרדיט סוויס ירדה ב-0.74% ומניית UBS ירדה ב-0.93%.
מדובר בגידול של כמעט פי 2 לעומת יחס הלימות ההון הקיים שעמוד על 10.5%. עד שנת 2019 יצטרכו הבנקים להחזיק בלפחות 10% של הון מניות, זאת בהשוואה ל-7% כפי שנדרש במסגרת כללי באזל 3.
מכירת המניות ומימוש האופציות בידי סמנכ"ל הכספים ברדוור מאיר משה הביאה למתיחות בינו לבין מנכ"ל החברה רועי זיסאפל. מקורבים לחברה טענו כי זיסאפל כעס על כך שמשה לא עדכן אותו במימוש המניות בזמן אמת, וכי ייתכן שמן הראוי היה כי יעצור את המכירה לאחר פרסום הידיעות על המו"מ למכירת החברה. מאיר משה אמר בשיחה עם "כלכליסט" כי מימש את המניות והאופציות במסגרת תוכנית למכירה עיוורת וללא קשר לידיעות על מו"מ למכירת החברה. מניית ברדוור ירדה ב-4.03%.
ענקית התרופות סנופי אבנטיס הודיעה על הצעת רכש עוינת בגובה 18.5 מיליארד דולר עבור ג'נזיים, לאחר שחברת ביוטכנולוגיה האמריקאית דחתה את הצעותיה הידידותיות המוקדמות. סנופי אבנטיס, יצרנית התרופות הגדולה בצרפת, הגישה הצעת רכש לכל המניות של ג'נזיים תמורת 69 דולר למניה, וציינה את "חוסר הנכונות של ג'נזיים להיכנס לדיונים מועילים".
שרה לי קפצה במהלך המסחר ב-17% אחרי שהניו יורק פוסט דיווח, כי החברה דחתה הצעת רכש של קרן ההשקעות KKR שהציעה לרכוש אותה לפי 12 מיליארד דולר. מנגד, קוקה קולה אנטרפרייזז נפלה מעל 30% אחרי שמכרה את פעילות מילוי הבקבוקים לקוקה קולה קומפני ב-3.4 מיליארד דולר, (האחרונה היא חברת המשקאות הגדולה והמוכרת, שסימולה KO).