רק בריאות: סלט "אחרי החגים"
חודש תשרי הוא לא רק חודש של חגים אלא גם חודש של אוכל - המון ארוחות שממלאות את הבטן, גם כשכבר לא רעבים. אלומה בליליוס רוצה שתרגישו קלילים ובריאים יותר ומגישה מתכון שמנקה את הגוף - ואת המצפון
סוף-סוף נסתיימו החגים, הארוחות הדשנות, החופש הגדול ובעיקר היציאה מהשגרה: לקום בבוקר בשעה מוגדרת, ללכת לעבודה, לאכול בשעות קבועות ובעצם להחזיר לגוף את "השעון הביולוגי" הפנימי שלו. בחגים הכל משתנה ולכן הצורך לחזור לשגרה הוא גדול יותר והגוף זקוק לו. כשאני רוצה לחזור לשגרה, או יותר נכון לאכול בריא ולהרגיש קליל, אני תמיד חוזרת "למקור". מדובר בשיטה טיפולית נטורופתית שנקרא "קינגסטון קליניק" שהתנסיתי בעבר. השיטה מאוד ברורה ובנויה מכמה הנחות בסיס:
- ככל שנאכל יותר אוכל בריא, כך הגוף יוכל לנקות את הרעלים שהצטברו בו וכך למנוע מחלות.
- ככל שתמעיט בהוספת תבלינים, כגון מלח ופלפל, תהיה בריא יותר וצמא פחות, וכתוצאה מכך הכליות שלך יעבדו יותר כמערכת חיסונית ולא כמסננת.
- בבוקר צריך לאכול פירות, צהריים סלט גדול עם גבינת עיזים ולחם מלא כלשהו, ובערב ירקות מאודים עם גבינת עיזים או ביצה.
- במידה ותאכל את התפריט בסעיף 3 לאורך הזמן יצליח הגוף להתגבר על כמעט כל מחלה החל מכאב גרון ושפעת ועד למחלת הסרטן.
אם להודות על האמת, השיטה אכן עובדת, בתנאי שמצליחים לקיים את חוקיה. לצערי, העיניים שלי ותאוות האוכל הגדולה מנעה ממני לשמור על אורך חיים בריא בהתאם לשיטה, אך אני יכולה לספר כי כל פעם שאני מרגישה חולה, חלשה, משופעת ועם חום גבוהה אני אוטומטית חוזרת לשיטה וזה אומר: לתת לגוף לטפל בעצמו ולהימנע מבליעת כדורים. כמובן שהגוף זקוק לחיזוקים ואת החיזוקים אני מספקת בשמחה: אין כמו להתעורר בבוקר ולוותר על הקפה ולהסתפק במים חמים עם דבש, ג'ינג'ר ולימון, לאכול ארוחת בוקר שמורכבת מ-2 תפוחי גרנד-סמיט ואגס, ולקנח בארוחת צהריים הכוללת סלט דשן מלא בריאות ומשביע, וכל זאת בידיעה שאתה אוכל בריא וטעים. אם הצלחתי לנקות את הגוף במאית מרעליו לתקופה קצרה ולקנח בירידה במשקל, הרגשתי שהרווחתי כפול.
כשאני רוצה לרענן את הסלטים שלי אני משתדלת להוסיף כמעט כל ירק שאני אוהבת ומעכלת, דגן או קטניות ואם יש אבוקדו בסביבה הוא תמיד מוזמן לחגיגה. הפינוק האולטימטיבי הוא לקנח בפרוסת לחם שיפון וכבר אני מרגישה, אף לרגע קט, בריאה, רזה והזוהר חזר לחיי.
טיפים להכנת הסלט:
- לאכול סלט עם כמה עלי חסה, לפי השיטה, החסה היא מצע בקטריאלי מצויין לפעולת מעיים.
- אפשר להוסיף כל קטניה או דגן שאתם אוהבים. אני בחרתי בשעועית מש כי היא השעועית שהכי קל לעכל ולא זקוקה להשריה טרם הבישול.
- יש 2 גרסאות לבישול שעועית המש: האחת, להעביר את השעועית לסיר עם מים, להרתיח ולהוסיף מיד מלח כדי שהשעועית לא תתפרק, לבשל על אש בינונית ומטה כ-10 דקות עד לריכוך חלקי, לכבות את האש ולכסות את הסיר לפחות כ-10 דקות. החום של המים ימשיך לבשל את השעועית אך לא יתר על המידה. השיטה השניה, להשרות את המש כמה שעות קודם הבישול כי אם לא היא מתקלפת עוד לפני שהיא מוכנה. מוציאים אותה מהמים ברגע שהיא הגיעה לרמת הרכות הרצויה כלומר לדרגת "אל דנטה".
- הרבה אנשים אוהבים לאכול את הקטניות מונבטות – אפשר למצוא את המוצר בחנויות טבע או ללכת ולמצוא מדריך להנבטה ביתית. יש יגידו שקטניה מונבטת נחשבת ליותר בריאה, לצערי, אני אלרגית כמעט לכל דבר מונבט.
- לפי השיטה הנטורופתית, אבוקדו נחשב לירק ולא לשומן אזי אפשר בהחלט לחגוג עם חצי אבוקדו לארוחה.
- אין צורך בתיבול כבד של הסלט, יספיק לימון ומעט שמן זית כדי לאזן את הטעמים ואת החגיגה בפה.
- תוספת של פרוסת לחם שיפון אחת מספיקה, ואני בטוחה שרבים שינסו את הסלט יסתפקו רק בו ללא תוספת פחמימה.
(צילום: יולה זובריצקי)
סלט בריאות
המרכיבים (ל-2 מנות):
1/2 כוס שעועית מש או 3-4 כפות (לאחר בישול)
1 עגבניה בשלה חתוכה לקוביות גדולות
3 מלפפונים חתוכים לקוביות גדולות
6 עלי חסה ערבית קרועה
15 עלי רוקט
1/2 אבוקדו חתוך לקוביות
1/2 חבילה של נבטוטי חמנייה
1/2 לימון / ליים סחוט
2 כפות שמן זית
מלח לפי הטעם
אופן הכנה:
- להעביר את כל המצרכים לקערה, להוסיף את הלימון, שמן הזית והמלח ולערבב. לאכול ישר לאחר התיבול.
- אלומה בליליוס היא שפית וקונדיטורית המציעה שירותי קייטרינג לאירועים
- צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי