שתף קטע נבחר

 

שביתה ברשויות: "קרואסונים לשרים, מיליון רעבים"

הדו"חות לא מחולקים, הזבל לא נאסף, לשכות הרווחה סגורות ואין קבלת קהל ברשויות המקומיות. ראשי השלטון המקומי יצאו להפגין בדרישה להגדלת התקציב מהאוצר. שלמה בוחבוט: "הגענו לקצה גבול היכולת. המדינה מתעללת באזרחיה"

הרשויות המקומיות שובתות - והעובדים יצאו לצמתים: היום (ג') לא יפונה זבל, לא תהיה קבלת קהל, לא יינתנו שירותי רווחה ולא יירשמו דו"חות חניה בכל הארץ - מלבד ירושלים. הבוקר הפגינו ראשי רשויות ועובדים בצמתים ברחבי המדינה, וצירים מרכזיים נחסמו.

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בהפגנה בנהריה, שם נחסם הצומת, השתתף לצד מאות התושבים יו"ר המרכז לשלטון מקומי וראש העיר מעלות, שלמה בוחבוט. "הגענו לקצה גבול היכולת של ההבנה, כיצד ממשלה במדינה מתוקנת מחליטה להתעלל באזרחיה", הוא אמר. "הם מדברים על התייעלות וחסכון, לשבת עם יותר מ-30 שרים סביב שולחן הממשלה, בלי להוסיף את סגני השרים, כששולחנם עמוס בקרואסונים ושתייה בעוד מיליון וחצי אזרחים רעבים ללחם, זה בלתי ייאמן".

 

בוחבוט אמר כי מדובר ביריית הפתיחה של המאבק. "תושבי הפריפריה חשים זאת יותר מכל על בשרם. כשמגיע הפריימריז כולם יודעים להגיע ולבקש שנצביע להם, אבל אחרי הבחירות הם מתיישבים לשולחנות בלשכותיהם המפוארות ולא זוכרים דבר ממה שהבטיחו, וסומכים על כך שהציבור ישכח זאת עד הפעם הבאה".

 

בין הצמתים שבהם נערכו הפגנות: צומת שער הגיא, צומת התשבי, וצומת כרמיאל בצפון, צומת יד מרדכי בדרום וגם ליד אוניברסיטת בר-אילן.


ההפגנה בכרמיאל (צילום: אחיה ראב"ד)

 

בכניסה המערבית לכרמיאל, על כביש 85, התייצבו כמאה מעובדי העירייה והרשויות באזור ובצומת דרור בשרון הפגינו כ-70 עובדים מקדימה ואבן-יהודה. הכביש היה חסום לזמן קצר. כ-150 מפגינים בצומת יד-מרדכי נשאו שלטים עליהם נכתב: "אלי ישי, גדעון סער ויובל שטייניץ - אתם אשמים. אתם הורסים את הבית שלנו".

 

"מרגישים את הקיצוצים על בשרנו"

בהפגנה בנהריה השתתפו גם ראשי רשויות דרוזיות מהגליל המערבי. יו"ר המועצות הדרוזיות וראש מועצת חורפיש, סלאח פארס, אמר כי לא מדובר במחאה פוליטית. "מדובר בדאגה אמיתית לאזרחים. כולם מרגישים על בשרם בקיצוצים בחינוך ובתרבות, כולם רואים היטב כיצד הכפילו ושילשו עצמם חשבונות המים בשל העלאת תעריפים מופרזת מצד ממשלת ישראל. לצערי איש לא באמת רוצה לעזור. פנינו למשרדי הפנים והאוצר, אבל אף אחד לא מראה נכונות אמיתית לפעול לרווחת אזרחי המדינה".

 

מזרחה משם הפגינו גם עובדים מעיריית כרמיאל. ראש העיר, עדי אלדר, אמר כי במהלך השנים חל כרסום מתמשך בהעברת תקציבים ממשרד החינוך לרשויות. "משנה לשנה המדינה מורידה את השתתפותה, וגורמת לכך שהרשויות יממנו למעשה את פעולותיה. הרשויות נגררות אחריה והדבר גורם לקיצוץ בפעולות אחרות של העירייה ולגרעונות, ואז מצביעה עלינו הממשלה כעל רשויות גרעוניות".

 

באותה הפגנה השתתף גם ראש מועצת דיר אל אסד, נאסר סנעאלללה, שטען כי המצב ברשויות הערביות קשה אף יותר. "יש כאלה שחיים מהיד אל הפה, אבל אצלנו אין שום דבר ביד שאפשר לחיות ממנו", הוא אמר. "חלק גדול מהרשויות במגזר לא מצליחות כבר חודשים לשלם משכורות ולתת שירות מינימלי לתושבים. אנחנו מוחים על השתיקה של משרד הפנים, וההתעלמות של שאר משרדי הממשלה מהמצב".


מפגינים בצומת יד מרדכי (צילום: זאב טרכטמן)

  

הפגנה התקיימה גם בצומת יד מרדכי. ראש העיר שדרות, דוד בוסקילה איים בהחרפת צעדי המחאה: "התחושה היא שממשלת ישראל נטשה אותנו. כך, למשל, מענק האיזון שקיבלנו בשנה שעברה בסך 31 מיליון שקלים קוצץ ל-17 מיליון שקלים, בתקופה שבה מערכת החינוך הגיעה אצלנו להשגים גדולים מאוד. התחושה היא שהממשלה רוצה להשאיר אותנו ברמה בינונית ולהחליש אותנו".

 

לדבריו, גם האמירות לפיהן יש שקט יחסי באזור אינן נכונות. "מאז מבצע עופרת יצוקה נורו 540 רקטות ופצצות מרגמה, כך שכמעט כל יום יש פה ירי, מי שמדבר על שקט יחסי פשוט לא מבין את המציאות פה". בהפגנה השתתף גם ראש העיר אופקים, צביקה גרינגולד, שמתח ביקורת על השר אלי ישי. "מאז שנכנסתי לתפקיד, לא שר הפנים ולא המנכ"ל שלו קבעו להיפגש איתי, למעט מנהל מחוז הדרום. יש לנו עיר מדהימה, אבל כדי לשמור על כך שתהיה הגירה חיובית ולא שלילית ושבני נוער יישארו בעיר, אנחנו זקוקים לחיזוק ולא לקיצוצים".


ההפגנה באזור השרון (צילום: רענן בן-צור)

 

בכוונת ראשי הרשויות להקים להמשיך במאבק. בתחילת השבוע הבא אוהל מחאה מול משרד ראש הממשלה בירושלים, ולאיישו עד להודעה חדשה מדי יום על ידי נציגים מרשויות שונות ברחבי הארץ.

 

משרד האוצר: פוגעים בציבור בלי הצדקה

והיו כאלה שהגיעו להזדהות עם השובתים. אלעד, בן 30 משלומי, שהגיע להפגנה בנהריה אמר: "אני אב לשלושה ילדים שבקושי מתמודד עם המשכנתא. עכשיו באים לפגוע בהטבות המס ובתקציבים שונים דווקא לאלו שבאו לפריפריה, לגליל ולנגב. איזו ממשלה חסרת הבנה יכולה לקבל החלטה כזאת? כנראה שרק דרך הפגנות וחסימות כבישים אפשר להזיז משהו במדינה הזאת".


ההפגנה בצומת נהריה, הבוקר (צילום: אבישג שאר-ישוב)

 

לטענת מרכז השלטון המקומי, הרשויות לא מסוגלות עוד לסבסד את המדינה בתחומי חינוך, רווחה, ושיטור עירוני, כיוון שהתקציבים שהן מקבלות מדי שנה מהמדינה הולכים וקטנים.

בממשלה דוחים את הטענות של בוחבוט לגבי הפרת הסכמים, כביכול. גורמים ממשלתיים טוענים כי לרשויות מעולם לא הובטח להגדיל את תקציבי האיזון מעבר להגדלה שכבר נעשית השנה, לרמה של 2.6 מיליארד שקלים.

 

משרד האוצר מסר בתגובה: "משרד האוצר עמד בכל ההתחייבויות שנתנו לשלטון המקומי כולו. איום השביתה מצד חלק מראשי הרשויות אינו מוצדק. אין כל סיבה לפגוע במרקם החיים של הציבור". ממשרד הפנים נמסר בתגובה: "משרד הפנים תומך בהגדלת מענקי האיזון של הרשויות המקומיות".

 

Read this article in English

 

 

בהכנת הידיעה השתתפו אחיה ראב"ד, חגי עינב, רענן בן-צור ושמוליק חדד
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ההפגה בצומת יד מרדכי
צילום: זאב טרכטמן
ראש העיר שדרות בהפגנה בדרום
צילום: זאב טרכטמן
מומלצים