שתף קטע נבחר
 

מה מסתתר בתוך המתנה? עוגה!

לפעמים העוגה היא רק תירוץ. הספר החדש "עוגות שעושות מסיבות" מאת מוני רוקח-אוחנה ולילך קסיאלי-שיפמן, פותח בפניכם עולם חדש של קישוטים לעוגה שמשדרגים כל חגיגה. רוצים לנסות בבית? הנה הוראות הכנה לעוגה בצורת מתנה

עוגת שוקולד עם קרם שוקולד (פרווה)

העוגה מהווה את הבסיס וקרם השוקולד הוא המקשר בין העוגה לציפוי.

 

המרכיבים:

לעוגה:

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח

1 כוס (140 גרם) אבקת שוקולית

1 כוס (200 גרם) סוכר

1 כוס (200 מ"ל) שמן

1 כוס (250 מ"ל) מים

מעט תמצית וניל

3 ביצים מופרדות לחלבונים ולחלמונים

לקרם:

1 חבילה (100 גרם) שוקולד מריר שבור לקוביות

3 כפות קקאו

4 כפות סוכר

25 גרם מחמאה

3 כפות מים

1 כף ליקר שוקולד

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
  2. מרפדים תבנית אפייה קפיצית או רינג בנייר אפייה.
  3. מערבבים בקערה את כל החומרים למעט החלבונים עד לקבלת בלילה אחידה.
  4. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקצף יציב. מוסיפים אותו בתנועות קיפול לבלילת השוקולד.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית קפיצית או לרינג. אופים בתנור החם כ-45 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.
  6. ממיסים את כל החומרים בסיר על אש קטנה ומערבבים היטב. יוצקים את הקרם החם במרכז העוגה, כך שייזל גם על הדפנות. מורחים בשכבה אחידה בעזרת מרית או לקקן.


(צילום: אנטולי מיכאלו)

 

עוגת הפתעה!

המרכיבים:

לעוגה:

עוגה מרובעת בגודל 24x24 ס"מ

קרם מקשר לציפוי העוגה

קורנפלור

1 ק"ג בצק סוכר ירוק

350 גרם בצק פיסולי בצבע תכלת

רויאל אייסינג בצבע תכלת

דבק CMC

ציוד:

משטח קשיח מצופה

מערוך

חותכן סרטים

ניירות מגולגלים לגלילים קטנים

סכין חדה

חותכן לב קטן

 

אופן ההכנה:

1. הכנת הסרטים: מכינים את הסרטים לפחות 24 שעות לפני הכנת העוגה, כדי שיתייבשו היטב ולא יישברו בעת ההעברה לעוגה.

2. מגלגלים מבצק פיסולי בצבע תכלת נחש ארוך ומרדדים אותו. בעזרת חותכן סרטים חותכים רצועה בעובי 1/2 2 ס"מ ובאורך 17-15 ס"מ.

3. מקפלים את הרצועה לחצי, מדביקים את הקצוות וחותכים בסכין חדה, ליצירת שפיץ. מכניסים לתוך הסרט גליל נייר, שיתמוך בו וימנע ממנו ליפול.


(צילום: אנטולי מיכאלו)

 

4. מכינים באותו אופן עוד 11 סרטים ו-2 סרטים קצרים יותר. מניחים לייבוש מלא במשך 24 שעות.

5. עוטפים את העוגה: הופכים את העוגה על משטח מצופה (אם צריך מיישרים אותה קודם בסכין חדה). מורחים על העוגה קרם מקשר באופן אחיד. מרדדים בצק סוכר ירוק ועוטפים את העוגה. חותכים את שאריות הבצק צמוד לבסיס העוגה.

6. שימו לב: יש לבצע חיתוך מושלם של הבצק בבסיס העוגה, שכן לעוגה זו אין סגירה דקורטיבית. הבצק העוטף חייב לאטום לחלוטין את העוגה.

7. בונים את הסרט: מגלגלים מבצק פיסולי בצבע תכלת שני נחשים ארוכים ומרדדים אותם. בעזרת חותכן סרטים חותכים שתי רצועות ברוחב 1/2 2 ס"מ. מדביקים את הרצועות בצורת שתי וערב לאורך ולרוחב העוגה.


(צילום: אנטולי מיכאלו)

 

8. מרדדים בצק פיסולי תכלת למשטח דק. קורצים ממנו לבבות ומדביקים בתפזורת על העוגה.

9. מעצבים את הסרטים. לאחר שהסרטים התייבשו, מוציאים את גלילי הנייר מתוכם (הם יחליקו בקלות). מסדרים שישה סרטים גדולים ומדביקים אותם במרכז העוגה באמצעות מעט רויאל אייסינג, כשה"שפיצים" שלהם פונים למרכז העוגה. מניחים לייבוש במשך 15-10 דקות.


(צילום: אנטולי מיכאלו)

 

10. מזלפים מעט רויאל בתוך מרכז הסרט. מדביקים את שאר הסרטים הגדולים, כשה"שפיצים" פונים למרכז הסרט וננעצים ברויאל.

11. מזלפים עוד מעט רויאל אייסינג במרכז הסרט ומדביקים את שני הסרטים הקצרים תוך נעיצתם ברויאל.

 

עוגיות

המרכיבים:

בצק פריך מרודד

רויאל אייסינג: ירוק, תכלת

ציוד:

חותכן בצורת מתנה

שקיות זילוף

 

אופן ההכנה:

  1. העוגיות: קורצים מהבצק הפריך עוגיות בצורת מתנה. אופים ומצננים.
  2. עוגיית מתנה: תוחמים את צורת הסרט שעל גוף העוגייה (הפפיון והפסים) ברויאל תכלת. מזלפים במרחק 2 מ"מ מקצה העוגייה, כדי שלא ייזל על צִדי העוגייה. ממלאים מיד ברויאל את הקווים התוחמים עד שכל הפפיון והסרט מצופים. מנערים מעט את העוגייה ליצירת שכבה אחידה של ציפוי. מניחים לייבוש במשך 15-10 דקות.
  3. תוחמים וממלאים את גוף הקופסה ברויאל ירוק עד שכל גוף הקופסה מצופה. מנערים מעט את העוגייה ליצירת שכבה אחידה של ציפוי. מניחים לייבוש במשך 15-10 דקות.
  4. מזלפים ברויאל תכלת וברויאל ירוק את קווי המתאר של הסרט והקופסה. מזלפים ברויאל תכלת לבבות על קופסת המתנה הירוקה ומעטרים ביד חופשית את הפפיון. מניחים לייבוש במשך 24 שעות.


(צילום: אנטולי מיכאלו)

 

 

  • מתוך הספר "עוגות שעושות מסיבות" מאת מוני רוקח-אוחנה ולילך קסיאלי-שיפמן. באדיבות "קוראים הוצאת ספרים"

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אנטולי מיכאלו
עטיפת הספר "עוגות שעושות מסיבות"
מומלצים