חדש בפייסבוק: תת-קבוצות; אפשר להוריד מידע למחשב
מנכ"ל פייסבוק הציג במסיבת עיתונאים הערב (ד') שלוש אפשרויות חדשות בפייסבוק: את היכולת להוריד מידע אישי, מיפוי קבוצות החברים שלכם לתת-קבוצות שונות, וניהול חכם יותר של אפליקציות
המידע בפייסבוק יהיה אצלכם במחשב
זאקרברג הציג את Download Your Information - האפשרות להוריד את כל המידע שהעלתם לפייסבוק למחשב האישי. זה צעד חשוב, משום שהוא נותן למשתמשים את האפשרות לגבות את המידע שלהם, ולא לאבד אותו, למשל, בהחלטה שרירותית של פייסבוק לסגור את החשבון שלהם.
פייסבוק תאפשר להוריד את המידע בפרופיל, את התמונות ואת קטעי הווידאו, את הפוסטים על הקיר והדיונים, ואת האירועים שיצרתם. לא תוכלו להוריד את המידע של החברים שלכם, משום, אומר זאקרברג, "שזה לא המידע שלכם, אלא שלהם".
מסיבת העיתונאים
קבוצות של חברים
אפשרות נוספת היא היכולת למפות את החברים למספר קבוצות חברתיות, שיקבלו מכם עדכונים שונים. כך, אימא לא תראה את הודעות ה"ערה?" שלכם, והחברים מהאוניברסיטה לא ייראו את התמונות שצילמתם ביום ההולדת 80 של סבתא. זאקרברג אמר, "בצורה הזו, אנחנו יכולים להגיע לכמות אדירה של שיתוף מידע שמשתמשים חששו להעלות לפייסבוק בגלל ענייני פרטיות".
הפיתרון הקודם להגבלת מידע לחלק מהמשתמשים היה קבוצות חברים, אבל, זאקרברג אמר, אף אחד לא רוצה ליצור את הקבוצות האלו, והן דומות מאוד לעבודה קשה. כתוצאה, רק חמישה אחוזים מהמשתמשים עושים שימוש בקבוצות חברים. הפיתרון שפייסבוק תשתמש בו הוא פיתרון שעושה שימוש בעבודה של המשתמשים. כפי שהחברים שלכם מתייגים אתכם בתמונות, כך אפשר להשתמש בהם כדי לתייג את החברים שלהם, ואת החברים של החברים שלהם. ההגדרה של קבוצות קלה יותר, משום שכל המשתמשים נושאים בעול של הגדרה מי בתוך הקבוצה ומי לא
.
שירות התיוג בתמונות עובד היטב - ל-95 אחוז מהמשתמשים יש תמונה שמישהו אחר תייג בעצמם - והקבוצות יעבדו לפי עיקרון דומה: המשתמש לא יצטרך לעשות את כל עבודת הגדרת הקבוצה בעצמם. זאקרברג מצפה ש-80 אחוז מהמשתמשים יתוייגו ויפעלו בתוך קבוצות "לאורך זמן".
כל מה שצריך, אומר ג'סטין שייפר, מנהל המוצר, הוא ליצור קבוצה, להוסיף לה חברים, ולהתחיל לשתף.
קבוצות החברים שיוגדרו יוכלו לקבל תכתובות אימייל וחלל משותף משל עצמן. כך אפשר להראות לכל בני המשפחה שלכם, למשל, את אותן תמונות מיום ההולדת של סבתא. פונקציה נוספת היא מסמכים משותפים בפלטפורמה הדומה לוויקפדיה - כדי שקבוצת הלימוד שלכם באוניברסיטה, למשל, תוכל לעבוד יחד על חובות ההגשה למרצה בביולוגיה. ניתן יהיה גם להזמין קבוצה לאירוע מבלי לצרף את המוזמנים לאירוע אחד-אחד, כפי שעושים היום. הקבוצות יוגבלו בגודלן - עד 250 משתמשים לקבוצה בערך.
הפונקציה תושק במהלך השעות הקרובות לקבוצה ראשונה של משתמשים, ובהדרגה לשאר המשתמשים בפייסבוק.
עוד שירות שינתן בפייסבוק הוא מנהל אפליקציות, שייראה לכם את כל האפליקציות שהפעלתם על החשבון שלכם, ויאפשר לכם לשנות את הגדרות האבטחה של כל אפליקציה.