ארה"ב גירשה מספר שיא של מהגרים לא חוקיים
תחת ממשל אובמה, בשנה האחרונה גורשו כ-400 אלף בני אדם. כמחצית מהם הורשעו בעבירות פליליות. "תוצאה של אכיפה נוקשה", התגאה מפקד רשות המכס והגירה האמריקנית
הרשויות בארצות הברית גירשו במהלך השנה האחרונה 393 אלף מהגרים בלתי חוקיים. גורמים במשרד לביטחון פנים בארה"ב שפרסמו הלילה (ד') את הנתון, אמרו כי אמנם מדובר בעלייה קטנה אך בכל זאת נקבע שיא חדש. מהנתונים הרשמיים עלה כי למעלה מ-195 אלף מתוכם - כמחצית מהמגורשים - הורשעו בביצוע פשע כלשהו, עלייה של כמעט 44% מהשנה הקודמת.
ממשל אובמה נתון תחת לחצים לשפר את אכיפת חוקי ההגירה, כדי לצמצם זרם הברחת המהגרים והסמים ממכסיקו השכנה. סוגיה בוערת נוספת היא אוכלוסיית המהגרים הבלתי חוקיים במדינה, שגודלה מוערך בכ-11 מיליון בני אדם.
"הנתונים שוברי השיא הללו הם תוצאה של תוכניות אכיפה נוקשה סדר עדיפויות נכון, ומסירותם של אלפי סוכני רשות ההגירה שעובדים ללא ליאות מדי יום כדי לשמור על ביטחון קהילותינו", אמר מפקד רשות המכס וההגירה, ג'ון מורטון. הנתונים מתייחסים לתקופה שבין ספטמבר 2009 לספטמבר 2010.
נציג בית הנבחרים מטעם הרפובליקנים, למאר סמית', קרא לנשיא ברק אובמה לפעול לחיזוק אבטחת הגבול עם מכסיקו, כך שמהגרים בלתי חוקיים שגורשו מארצות הברית לא יוכלו לשוב אליה, ולפעול למנוע מהם תעסוקה בתוך המדינה, במיוחד לאור נתוני האבטלה העגומים של המשק האמריקני.
"בנוסף לגירוש פושעים זרים, עליהם לאבטח את הגבול כדי לוודא שאלו שגורשו לא יוכלו פשוט מיד לשוב", אמר.
במהלך השנה הואשמו גם כ-180 בעלי עסקים, מעסיקים ומנהלים בהפרה פלילית של חוקי ההגירה. המספר אמנם נמוך אך מדובר בעלייה של 57 אחוזים בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.
ממשלו של אובמה פועל לאישורה בקונגרס של רפורמה בחוקי ההגירה, אבל אנשיו מתקשים להשיג הסכמות בין הרפובליקנים והדמוקרטים. עם זאת, בקיץ האחרון הצליחו להביא לאישורו בחוק של מענק בשווי 600 מיליון דולרים לתגבור פעילויות האבטחה בגבול ארה"ב-מכסיקו.