מתפצפץ בפה: שניצל דוריטוס
לילדים שלכם נמאס לאכול בכל פעם את אותו השניצל? דנה אלמוסני עשתה את העבודה הקשה ומצאה מתכון שישדרג את הארוחה ויפתיע את הילדים וגם את המבוגרים
כמה כבר כתבו על שניצלים, לפחות כמספר הפירורים הפריכים שעוטפים אותם. אבל, תתפלאו, גם עכשיו עדיין אפשר למצוא דרכים לשפר את טעמו, לייחד אותו ולהקנות לו טעם טיפה יותר מיוחד.
אין ילד שלא אוהב שניצל. אין מבוגר שלא אהב אותם בילדותו ובבגרותו. אצלנו בבית, גדלנו על שניצל מבקר מילנסה דה קרנה. אבא שלי היה מכין לפעמים גם שניצל מחזה עוף וגם מפרגיות (הוא יוצא מאוד רך ועסיסי ואפשר להוסיף לתערובת פירורי הלחם גם בוטנים קצוצים שנותנים קרנצ'יות נהדרת).
הילדים של היום כבר התרגלו לאכול שניצלים מתועשים. כמה פעמים הכנתי לאחיין שלי שניצל ביתי א-מ-י-ת-י שהוא יאהב, אבל למרות שהשריתי את חזה העוף בתפוזים או במעט שמן לרכך את הבשר, הוא התעקש על השניצל המוכן והמוכר מהפריזר. אז ניסיתי משהו קצת אחר, פשוט ערבבתי בתוך פירורי הלחם דוריטוס מפוררים, ציפיתי, טיגנתי, ואז קרה הנס – הוא טרף את זה. אפשר לפתות את הילדים גם אם קורצים מהעוף (או מתפוחי האדמה) חיות שונות בעזרת חותכני עוגיות - וליהנות מארוחת שניצל טעימה, מוכרת, אבל קצת שונה.
(צילום: אסף רונן)
שניצל בציפוי דוריטוס
המרכיבים:
1 ק"ג חזה עוף פרוס לשניצלים
3-4 ביצים
1 שן שום קצוצה (לא חובה)
1/3 כפית פפריקה מתוקה
מלח
חבילת חטיפי דוריטוס מקסיקני או גריל
חבילת פירורי לחם
שמן לטיגון (קנולה)
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את הביצים, מלח ופפריקה ומוסיפים את החזה עוף
- מכניסים למעבד מזון את הדוריטוס ובפולסים מפוררים אותם לפירורים (לא לאבקה).
- מערבבים את הדוריטוס עם פירורי הלחם.
- מצפים את החזה עוף בביצה בתערובת.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים מכל צד.
- תוספת: את התפו"א חותכים לפרוסות וקורצים עם הצורנים ומטגנים בשמן עמוק.
- דנה אלמוסני היא הבעלים של "קייטרינג DADA - בוטיק של טעמים", בישול ביתי וקייטרינג לאירועים
- אסף רונן - צילום מזון, תדמית ופרסום
- גלי ברלינר - עיצוב וסטיילינג.
- כלים - שוקה דברים קטנים גדולים, שיינקין 2, גבעתיים