שתף קטע נבחר

 

"מחסלי מבחוח השתמשו בזהות חלל צה"ל"

ה"וול סטריט ג'ורנל": משטרת דובאי נקלעה לקשיים בחקירה - לאחר שהתברר כי חשוד מרכזי עשה שימוש בזהותו של יהודה לוסטיג, חייל מילואים שנפל בדיוק לפני 37 שנים במלחמת יום הכיפורים. היום הוא רשום בכתובת פיקטיבית בת"א

זהות חלל צה"ל בשימוש המחסלים? אחרי השערורייה הבינלאומית שהתעוררה בשל זיוף דרכוני מדינות אירופיות במסגרת חיסול בכיר חמאס מחמוד אל מבחוח בדובאי, מתברר כעת כי חוליית החיסול עשתה שימוש גם בזהותו של חלל צה"ל שנפל במלחמת יום הכיפורים.

 

העיתון "וול סטריט ג'ורנל" דיווח בסוף השבוע כי משטרת דובאי נקלעה לקשיים בחקירת החיסול לאחר שהתקשתה לאתר את אחד החשודים המרכזיים בפרשה - שזוהה ככריסטופר לוקווד, אזרח בריטניה בן 62. משטרת דובאי נעזרה באינטרפול ובמשטרות צרפת ובריטניה בניסיון לאתר את לוקווד, אולם ללא הועיל: טלפון סלולרי שהיה רשום על שמו בצרפת נותק, ותצפיות על דירתו בלונדון לא העלו דבר.


המצבה שעל קברו של יהודה לוסטיג, בבית העלמין בגדרה (צילום: טובה דדון)

 

בבדיקה מעמיקה התברר כי שמו המקורי של החשוד הוא יהודה לוסטיג, והוא שונה לכריסטופר לוקווד רק בשנת 1994. לוסטיג, כך התברר, נולד בסקוטלנד לזוג בריטים שבעבר התגוררו בישראל שהייתה תחת המנדט הבריטי. משטרת דובאי קיוותה כי הגילוי יצליח לבסס את הקשר בין המוסד הישראלי לחיסול, אולם התקוות הללו התבדו במהרה - בבדיקה התברר כי יהודה לוסטיג נהרג בשנת 1973 במהלך מלחמת יום הכיפורים.

 

באתר ההנצחה של משרד הביטחון מסופר על לוסטיג בין היתר שגדל בבאר-שבע ובהמשך עבר לגדרה. הוא גויס במאי 1966 והוצב בחיל השריון. במלחמת יום הכיפורים גויס למילואים והשתתף בקרבות הבלימה בסיני. ב-10.10.73, בדיוק לפני 37 שנים, נכתב שם, הוא נפל בקרב ב"אבו-כתירה" על גבעת "החלוץ", בגזרה הצפונית של תעלת סואץ. שם נפגע הנגמ"ש שלחם מתוכו בשני טילי-כתף.


מבחוח, רגעים לפני מותו, וה"טניסאים" המחסלים (צילום: רויטרס)

 

לוסטיג הובא למנוחת-עולמים בבית-העלמין בגדרה והשאיר אחריו אשה, הורים, אח ואחות. עם זאת, אדם בשם זהה ועם פרטי שנת לידה ועלייה זהים רשום עד היום כמי שמתגורר ברחוב אלנבי 10 בתל-אביב, שם אין כלל דירות מגורים.

 

"החקירה עלולה להיגרר שנים"

לפי התחקיר של ה"וול סטריט ג'ורנל", הגילוי סתם את הגולל על קצה חוט נוסף בחקירת הפרשה, מה שמותיר את החוקרים בדובאי רחוקים מאוד מהמעורבים  שמונה חודשים לאחר חיסול המתוקשר.

 זאת, בניגוד לממצאי החקירה שהוצגו בגאווה לאחר החיסול, בתום חקירה יסודית של משטרת דובאי.

 

"ככל שחולף הזמן, יש יותר זמן לשירותי הביטחון לטשטש את צעדיהם ולקבור ראיות", אומר ניק דיי, בכיר לשעבר בשירות המודיעין הבריטי שאינו מעורב בחקירה. "החוקרים בדובאי עדיין מלאי תקווה, אולם גם הם מתחילים להבין שהחקירה הזאת עלולה להיגרר שנים, זה עשוי להיות תהליך ארוך", אמר לעיתון גורם נוסף המעורה בפרטי החקירה הבינלאומית.

 

לפני כשבועיים הודיע מפקד משטרת דובאי, דאחי חלפן תמים, כי נעצר חשוד נוסף בחיסולו של בכיר החמאס מחמוד אל-מבחוח, בתחילת השנה בנסיכות. חלפן תמים ציין כי החשוד נעצר במדינה מערבית, אולם הוא לא מסר פרטים לגבי המדינה בה נעצר החשוד, וכן לא מסר אם תידרש הסגרתו לדובאי.

 

לדבריו, המעצר נעשה במסגרת המעקב הבינלאומי שמנהלים השלטונות באמיריות,

בניסיון להגיע לעוד חשודים בחיסול - שמיוחס למוסד הישראלי, ותמונותיהם של מבצעיו, לכאורה, הופצו ועוררו סערה עולמית.

 

המעצר מצטרף למעצרו של "אורי ברודצקי", הישראלי שנעצר בפולין, הוסגר לגרמניה ולבסוף שוחרר ושב לישראל. ברודצקי נעצר בשדה התעופה בוורשה ב-4 ביוני, והיה נתון כחודשיים במעצר עד להסגרתו לגרמניה, שם יימשכו ההליכים המשפטיים נגדו.

 

Read this article in English

 

 

בהכנת הידיעה השתתף אלי סניור
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"כריסטופר לוקווד"
מתוך אתר אינטרפול
צילום: אתר משרד הביטחון
תמונת החלל יהודה לוסטיג
צילום: אתר משרד הביטחון
תמונות החשודים בחיסול
צילום: AFP
אל מבחוח. החקירה תקועה
צילום: AFP
מומלצים