כיף עכשיו וכסף בעתיד: מה מושך סטודנטים?
הסטודנטים באוניברסיטת בן-גוריון פתחו את שנת הלימודים בציפייה לא לרכישת השכלה, אלא יותר לרכישת חברים. רובם גם מקווים כי התואר יסלול את דרכם למשרה מכניסה. "הכסף זה דבר ראשון", הודה אחד הסטודנטים, "מי בא כדי ללמוד?"
השכלה זה טוב ויפה, אולם מלבד האווירה האקדמית מחפשים הסטודנטים גם לעשות חיים, ויותר חשוב - כסף. כך לפחות מעידים הסטודנטים באוניברסיטת בן-גוריון, בה נפתחה היום (א') שנת הלימודים.
"אני לומדת גם בגלל המקצוע וגם בגלל ההווי החברתי", סיפרה מרינה פצחוב, שהחלה השנה לימודי הנדסת חומרים, "יש פה קהילה גדולה מאוד של סטודנטים, וממה ששמעתי מאנשים נורא נהנים פה, מסיבות, אווירה, לומדים ביחד".
גם מיכל טנדט, שעושה את צעדיה הראשונים בלימודי ביו-טכנולוגיה גילתה: "באתי ללמוד כאן כי אחותי למדה פה ושמעתי על כל היחסים של הסטודנטים, חיי החברה, גם לימודים וגם אווירה".
הסטודנטים מרימים כוסית לכבוד השנה החדשה (צילום: צפריר אביוב)
אורי מוריס, הלומד שנה רביעית הנדסת מכונות, החל לדבריו ללמוד בזכות חיי החברה באוניברסיטה שבנגב ובגלל הרמה האקדמית שלה. "כיף פה. המקצוע מעניין אותי אבל אם יכולתי, הייתי בוחר ללמוד הוראה ומתמטיקה כי זה נורא מעניין אותי, אבל אין בזה כסף".
גם אפיק ועקנין, הלומד הנדסה, התייחס לשילוב המנצח שמציעה האוניברסיטה - חברים חדשים ופרנסה לעתיד. "התחלתי ללמוד והתגלגלתי לזה. הסתובבתי בעולם וזה היה רעיון טוב ללמוד: יש חבר'ה, יש מקצוע. הנדסה זה כסף טוב".
"זה רעיון טוב ללמוד: יש חבר'ה, יש מקצוע" (צילום: צפריר אביוב)
יוסי זוארץ, סטודנט נוסף להנדסת מכונות, סיפר שהחליט להירשם ללימודים משום ש"בלי לימודים אי-אפשר להגיע לשום מקום היום. כיף בלימודים אין, אבל המקצוע שאני לומד הוא נחשב ומעניין, ואני מקווה שבסוף יגיע גם הכסף".
רבים מהסטודנטים מחפשים אחר "הכסף הגדול", אולם את חלקם המרדף מוביל למחוזות לא צפויים. ניסן לוי, למשל, לומד היסטוריה ופילוסופיה "בשביל הכסף", לדבריו. "יש בזה כסף ענק, לא כל-כך בהיסטוריה של העת החדשה, אלא בזו של היוונים.
"אני הכי רציני", הוא מבהיר לספקנים, "זה מקצוע והכסף זה דבר ראשון. מי בא לאוניברסיטה כדי לרכוש השכלה? תראי כמה סטודנטים יש פה, נראה לך שלכולם תהיה עבודה בסוף?"