שתף קטע נבחר

מחניה למיטה: כך בונים את בי"ח הממוגן הראשון

4 שנים לאחר תום מלחמת לבנון השנייה, ובחיפה יכולים לשחרר אנחת רווחה: 1,000 משאיות החלו בהובלת בטון למבצע היציקה לבי"ח התת-קרקעי ברמב"ם, שישמש ביומיום כחניון ובעיתות חירום - יהפוך לבי"ח ובו 2,000 מיטות. מתי יסתיים הפרויקט, ומה יצפה לתושבים לכשיושלם? ביקרנו באתר הבנייה

תושבי חיפה והסביבה יכולים לישון בשקט: אמש (מוצ"ש) החל מבצע היציקה הגדול במסגרת בהקמת החניון ובית החולים התת קרקעי הממוגן בבית החולים רמב"ם בחיפה. שיירה של כ-1,000 משאיות מובילה כ-7,000 מ"ק בטון, היוצקות את הבטון על יסודות המבנה. ברמב"ם אומרים כי מדובר במבצע חסר תקדים בהיקפו בשנים האחרונות, וכי בית החולים שיוקם במקום יהיה גם הוא ייחודי.

 

 

חניות שיהפכו למיטות

הדרישה להקמת בית חולים ממוגן התעוררה עם תום מלחמת לבנון השנייה. פרופ' ביאר נאבק על תקציבים מול משרדי הממשלה, ובמקביל חיפש תורמים פרטיים. בסופו דבר, היתה זו תרומה של יותר מ-100 מיליון שקלים מהמיליארדר החיפאי סמי עופר (שמגדל האשפוז החדש שייבנה במקום ייקרא בעקבות זאת על שמו), שאפשרה את הקמת בית החולים התת-קרקעי. עלותו הכוללת של בית החולים קרובה ל-300 מיליון שקלים. בנייתו אמורה להסתיים בעוד פחות משנתיים. 

 

האגף המערבי החדש שנבנה במסגרת העבודות ברמב"ם יכלול ארבעה מבנים - מחלקה לחולי סרטן, מכון לב, בית חולים לילדים ומגדל מחקר. בניית הקומפלקס צפויה לארוך כשש שנים. עלות הבנייה כולה צפויה להגיע למיליארד שקלים.


הדמייה: כך ייראה החניון בעיתות חירום (הדמייה באדיבות אריה שרון, אלדר שרון אדריכלים ומתכנני ערים בע"מ)

 

 

מתחת למבנים, בעומק של עשרות מטרים, ישתרעו שלוש קומות של חניה, שיהפכו בעת חירום לבית חולים ממוגן. "מדובר בחניון של 1,500 מקומות חנייה, שבתוך 48 שעות יכול להפוך לבית חולים ובו 2,000 מיטות", אמר מנהל בית החולים

רמב"ם, פרופ' רפי ביאר, ל-ynet, "יהיו בו גם חדרי ניתוח, דיאליזה, חדרי טיפולים וכל מה שנחוץ על מנת להפעיל בית חולים, שבשעת חירום ישרת את כל האזור". הוא ציין כי במלחמת יום כיפור, בה שימש בית החולים את האוכלוסייה האזרחית והצבאית כאחד, היו מאושפזים במוסד כ-1,500 חולים. 

 

אריה ברקוביץ', מנהל הבינוי בבית החולים, ציין כי מבצע היציקה החל אמש ויימשך כ-36 שעות. בחודשים הקרובים צפויות שתי יציקות נוספות באותו סדר גודל. בתוך היסודות הוטמנו תשתיות בית החולים, צנרת חמצן ומערכות חשמל, מים ותקשורת. הוא ציין כי מדובר בפרויקט בנייה מורכב במיוחד, בין היתר משום שהיסודות שקועים בעומק של שמונה מטרים מתחת לפני הים, מה שמחייב שאיבה אינטנסיבית של מים – באמצעות עשרות משאבות הפרוסות באתר – והזרמתם לים.


 

הדמיית בית החולים - אריה שרון, אלדר שרון אדריכלים ומתכנני ערים בע"מ
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דגם קומפלקס האשפוז החדש, רמב"ם
צילום: עידו בקר
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים