שתף קטע נבחר
 

להכניס מחברות, להוציא סירים

נכון, קל יותר לנבור בקופסאות האוכל של אמא מאשר להשקיע זמן וכסף בבישול. אבל אפשר להכין ארוחות בוקר, צהריים וערב פשוטות ומפנקות בעלות מינימלית. פרויקט ‭30 ,20 ,10‬ - גרסת התואר , כפי שפורסם במוסף "24 שעות" של ידיעות אחרונות

בהתחשב בעובדה שארנקם של רוב הסטודנטים דק אפילו יותר מגזרתה של בר רפאלי, שזמנם דחוק ושכישורי הבישול שלהם מסתכמים בהרתחת ביצה קשה ובהמתנה נואשת לשליח הפיצה - הפרויקט שלפניכם הוא כנראה סוג של סירת הצלה. שלא לומר סירת חצילים ממולאת בטחינה. לטובת השומעים החופשיים, ביקשנו מהשף אבי ביטון ‭")‬אדורה‭,"‬ "מרקדו‭("‬ להציע את המקבץ הפרקטי הבא:

 

ארוחת בוקר פשוטה וזולה שמכינים ב‭10-‬ דקות גג ושעולה עשרה שקלים מקסימום. ארוחת צהריים ב‭20-‬ דקות הכנה ובעלות של 20 שקל. ארוחת ערב לדייט זוגי, שהכנתה נמשכת מקסימום 30 דקות ולא תעלה יותר מ‭30-‬ שקל.

 

כך תעשו זאת, שלב אחר שלב, בלי להסתבך עם פירוטכניקה במחבת.

 

בנדיקט מזרח תיכוני

ארוחת בוקר ב-10 דקות וב-10 שקלים

 

וריאציה פשוטה ומקומית לאגס בנדיקט. את הביצה העלומה מחליפה ביצת עין, את הבריוש מחליף טוסט פושט שעושה את העבודה, ואת רוטב ההולנדייז - טחינה. סביח בנדיקט, אם תרצו.

 

המרכיבים (למנה אחת):

שלוש כפות חציל קלוי מקופסה

1 ביצה

1 פרוסת לחם, רצוי לבן

3 כפות טחינה

שמן זית

1 עגבנייה

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. קולים את הלחם כ‭3-‬ דקות עד להשחמה קלה וקוצצים את העגבנייה לקוביות קטנות.
  2. מסדרים מעל הלחם את החציל הקלוי והעגבנייה הקצוצה. זולפים מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
  3. מטגנים ביצת עין. מניחים אותה מעל החציל ומוסיפים את הטחינה.

 

כמה כסף:

חציל ‭3 -‬ ש"ח

ביצה ‭1 -‬ ש"ח

עגבנייה ‭2 -‬ ש"ח

לחם, טחינה ותבלינים ‭3 -‬ ש"ח

סה"כ: 9 ש"ח


בנדיקט מזרח תיכוני (צילום: צביקה טישלר)

 

קארי ירוק של עוף וחלב קוקוס

צהריים, 20 דקות, 20 שקלים

 

אופציה אוריינטלית ומהירת הקפצה, שתזניק את האנרגיות אחרי ארבע שעות שיעור ולפני משמרת במוקד הטלפוני. מתאים גם לחובבי האוכל האסיאתי שמתבאסים לשלם מחיר מלא בסניף הנודלס המקומי. מגישים עם אורז לבן או עם נודלס.

 

המרכיבים (למנה אחת):

לאורז:

1/2 1 כוסות אורז לבן

3 כוסות מים רותחים

1 כף שמן תירס

1 כפית מלח

לקארי:

200 גרם חזה עוף נקי משומן, סחוסים וגידים, חתוך לרצועות של ‭1.5‬ ס"מ

2 כפות משחת קארי ירוק

1 כפית שטוחה סוכר

1 פחית חלב קוקוס

5 כפות שמן תירס

צרור כוסברה טרייה וקצוצה

צרור בצל ירוק טרי וקצוץ

מלח

 

אופן ההכנה:

  1. קודם מכינים את האורז: מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את האורז ומטגנים קלות. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים ומלח, מערבבים ומבשלים בסיר פתוח עד שהמים חוזרים לרתיחה מלאה (כדקה‭.(‬ מכסים ומבשלים 15 דקות על אש נמוכה מאוד. מורידים מהאש ומשאירים מכוסה 5 דקות נוספות. 
  2. יוצקים שמן לסיר וצורבים את רצועות העוף כדקה.
  3. מוסיפים את משחת הקארי, הסוכר, המלח וחלב הקוקוס.
  4. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש גבוהה כ‭6-5-‬ דקות. לקראת סיום הבישול מוסיפים את הכוסברה והבצל הירוק הקצוצים.

 

כמה כסף:

עוף ‭7 -‬ ש"ח

חלב קוקוס ‭6 -‬ ש"ח

תבלינים, משחת קארי ועשבי תיבול ‭5 -‬ ש"ח

אורז - 2 ש"ח

סה"כ: 20 ש"ח


קארי ירוק של עוף וחלב קוקוס (צילום: צביקה טישלר)

 

בולונז מהיר

ערב, ארוחת דייט, 30 דקות, 30 שקלים

 

מתכון שתמיד מנצח. שימו לב, התחשבנו בכיס שלכם והלכנו על עגבניות משומרות.

 

המרכיבים (לשתי מנות):

300 גרם פסטה (מומלץ מסוג פנה)

200 גרם בשר טחון דק

1 בצל קצוץ

1/2 קופסת שימורי עגבניות מקולפות וחתוכות

1/4 כוס שמן זית

5 שיני שום קצוצות

3 ענפי תימין (העלים בלבד)

1 כפית שטוחה אורגנו יבש

1/2 כוס יין אדום

1 כפית שטוחה סוכר

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים מים בסיר ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  2. בינתיים יוצקים שמן זית למחבת רחבה וכבדה ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה, בלי לחרוך אותו.
  3. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים 5 דקות תוך ערבוב נמרץ, כדי שהבשר יישאר פירורי.
  4. מוסיפים את העגבניות המשומרות ומטגנים כ‭5-‬ דקות נוספות. מתבלים במלח, פלפל, סוכר, תימין ואורגנו.
  5. מוסיפים את היין האדום ומבשלים על אש נמוכה כ‭10-‬ דקות.
  6. מוסיפים את הפסטה למחבת עם הרוטב, מערבבים היטב לקבלת מרקם אחיד ומגישים.

 

כמה כסף:

פסטה ‭3 -‬ ש"ח

בשר טחון - כ‭17-‬ ש"ח

יין ‭3 -‬ ש"ח

ירקות ותבלינים ‭5 -‬ ש"ח

עגבניות משומרות - 2 ש"ח

סה"כ: 30 ש"ח


בולונז מהיר (צילום: צביקה טישלר)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים