אלי ישי ל-ynet: לא נפרוש בגלל ההקפאה
לקראת פתיחת מושב החורף בכנסת התראיין יו"ר ש"ס, אלי ישי, למשדר החי ב-ynet ואמר כי ש"ס לא תפרוש מהממשלה אם ההקפאה תימשך "כדי שלא תהיה הקפאה עמוקה יותר עם קדימה". טיבי: ח"כים מתחרים בהגשת הצעות חוק קיצוניות
כמה חודשים הכנסת היתה ריקה, אבל היום חבריה חוזרים למליאה - אחרי תקופה מדינית סוערת, שבה החל משא ומתן ישיר בין ישראל לפלסטינים והסתיימה הקפאת הבנייה בהתנחלויות. במשדר המיוחד ב-ynet אמר סגן ראש הממשלה, שר הפנים אלי ישי, אמר כי ש"ס מתנגדת להמשך ההקפאה אבל לא תפרוש מהממשלה אם זו תחודש. ראש הממשלה, בנימין נתניהו, אמר במשדר בהקשר למשא ומתן ש"לשלום דרושים שניים לפחות".
לדבריו, אם ש"ס תפרוש קדימה תכנס לממשלה וההקפאה תהיה עמוקה יותר. "ש"ס מתנגדת להמשך ההקפאה, אבל אם תהיה הקפאה ברוב בממשלה ש"ס תשאר על מנת לשמור את הממשלה מפני סכנה של הקפאה עמוקה יותר.
אם נפרוש, קדימה תיכנס, ותהיה הקפאה יותר עמוקה".
יו"ר הכנסת, ראובן ריבלין, אמר קודם לכן בשידור החי כי "אנחנו מתפללים לחורף קר, אבל נדשמה לי שיהיה מושב חם, אפילו לוהט". בהתייחסו לסערה האחרונה - אישור התיקון לחוק האזרחות אתמול בממשלה, אמר ריבלין כי מדובר "בחוק מיותר" וכי הוא לא יצביע בעדו. ריבלין הוסיף כי "זה יהיה כמעט נס אם הקואליציה תוכל להישאר על כנה".
גם סגן יו"ר הכנסת, ח"כ אחמד טיבי, התייחס לנושא ואמר כי "הגזענות בחברה הישראלית הפכה למיינסטרים". הוא הוסיף כי אישור התיקון לחוק הוא "כמו להכניס שתי אצבעות בעיניים של כלל הציבור הערבי". הוא צפה כי במושב הקרוב יהיה "מבול של הצעות חוק גזעניות". לדבריו, "יש תחרות בין ישראל ביתנו, ש"ס, איחוד לאומי וכדומה מי יציג הצעות קיצוניות יותר".
בן-אליעזר: אם לא תהיה פריצת דרך, התחזית קשה
יו"ר האופוזיציה, ציפי לבני, דרשה מנתניהו "לעשות את מה שנכון לטובת אזרחי מדינת ישראל, וכדי שנפסיק להסתכל על מה שקורה כמה שטוב לנו ורע לפלסטינים ולהפך. לכן הכל תלוי בנתניהו. אל תהסס גם אם יש מחיר פוליטי, תעשה טוב למדינה. זו העצה הכי פשוטה והכי ברורה שאני יכולה לתת לנתניהו. עד עכשיו הוא לא שם. עכשיו אין דרך. אין משא ומתן".
בעיצומה של עוד סערה במפלגת העבודה, השר בנימין בן-אליעזר הודה שהמפלגה "במשבר קשה מאוד", אבל בדבריו במשדר ביקש "לנסות ולגבש דרך שתביא אותנו יותר לשיתוף. אם יתברר שהממשלה הזו אינה מקיימת את ההתחייבויות מתחילת דרכה אין למפלגת העבודה יותר מה לעשות כאן". הוא גם הזהיר שאם במושב הנוכחי לא תתרחד פריצת דרך מדינית, "התחזיות שלי הן מאוד קשות. אני חושב שאנחנו עומדים בפני מציאות של בידוד, כפיית פתרון והשפעות מאוד קשות גם על הכלכלה שלנו".
מוקדם יותר היום אישרה ועדת השרים לענייני חקיקה את הצעת החוק הקובעת כי נסיגה מהגולן וממזרח ירושלים תחויב במשאל עם - גם לאחר אישור הכנסת.
לפי ההצעה, כל נסיגה משטחים בריבונות ישראלית תחויב במשאל עם לאחר שתאושר בכנסת ברוב של 60 ח"כים.
בתגובה לכך אמר יו"ר העבודה, אהוד ברק, כי מדובר בהצעת חוק "מיותרת". הוא הוסיף כי "חוק משאל העם בגרסה שעברה היום בוועדת השרים לחקיקה, יוצר סימן שאלה על רצונה ויכולתה של הממשלה להוביל תהליך מדיני".