דו"ח הרעב העולמי: מצב מדאיג ב-29 מדינות
מדד הרעב העולמי קובע כי המצב משתפר, אבל עדיין - יותר ממיליארד בני אדם רעבו ללחם בשנה שעברה. במכון המחקר למדיניות מזון קראו לחנך את ההורים: "תת-תזונה מגיל מוקדם מנציחה את העוני מדור לדור"
דו"ח חדש על הרעב ברחבי העולם מצביע על רמה מדאיגה של התופעה ב-29 מדינות. לפי מדד הרעב העולמי, שפורסם הערב (יום ב'), יותר ממיליארד בני אדם רעבו ללחם במהלך 2009.
הדו"ח, שמאחוריו עומדים מכון המחקר למדיניות מזון וארגוני סיוע, קובע כי עשר המדינות שבהן הרעב הגיע למימדים המדאיגים ביותר הן הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו, בורונדי, אריתראה, צ'אד, אתיופיה, סיירה ליאון, האיטי, קומורו, מדגסקר והרפובליקה המרכז אפריקנית.
מחברי הדו"ח מציינים כי מנהיגי העולם עדיין רחוקים מהמטרה שהציבו לעצמם בשנת 1990 - להקטין בחצי את כמות הרעבים בעולם עד 2015. הם הדגישו כי ילדים פגיעים יותר לרעב.
מארי רואל ממכון המחקר קראה למדינות הסובלות מין התופעה באופן החמור ביותר לחנך הורים כבר לאחר ההתעברות כיצד להאכיל את ילדיהם. "תת-תזונה מגיל מוקדם מנציחה את העוני מדור לדור", טענה.
דירוג התוצאות בדו"ח נקבע לפי שלושה מדדים - אחוז האנשים הסובלים מתת-תזונה באוכלוסיה, אחוז
הילדים מתחת לגיל חמש שסובלים מתת-משקל ואחוזי התמותה בקרב ילדים בגילאים אלו.
באו"ם מאמינים כי מספר הרעבים בעולם ירד ממיליארד ב-2009 ל-925 מיליון השנה, אולם לפי הדו"ח, במספר אזורים בעולם עדיין נאבקים בתופעה מסיבות שונות. "בהשוואה לתוצאה ב-1990, המצב השתפר ב-24 אחוז. אבל ההתקדמות שונה מאוד בין אזור לאזור ובין מדינה למדינה", אמרה רואל.
הדו"ח בדק את רמת הרעב ב-122 מדינות בהסתמך על נתונים שהתקבלו בין 2003 ל-2008, והוא אינו מבוסס על האינפורמציה העדכנית ביותר. המידע לגבי מדינות מסויימות, ביניהן אפגניסטן ועיראק, אינו מפורט דיו - ולכן הן לא נכללות בדו"ח.