שתף קטע נבחר

 

מצרים: מאסר למתרשלים בגניבת ציורו של ואן גוך

מנהלת מוזיאון "מוחמד מחמוד חליל" בקהיר ו-10 פקידים נוספים, בהם בכיר במשרד התרבות, נשלחו ל-3 שנות מאסר בגין רשלנות שהובילה לגניבת הציור "פרחי הפרג". בפסק הדין נכתב כי מתוך 47 מצלמות האבטחה, 30 לא פעלו מ-2006

בית המשפט במצרים גזר אמש (יום ג') שלוש שנות מאסר בפועל על 11 בני אדם שהורשעו ברשלנות שהובילה לגניבת הציור "פרחי הפרג" של וינסנט ואן גוך. הציור נגנב בסוף חודש אוגוסט ממוזיאון בקהיר ומאז לא הצליחה משטרת מצרים להתחקות אחר הגנבים. בין המורשעים בפרשה: מנהלת המוזיאון "מוחמד מחמוד חליל" ופקיד בכיר במשרד התרבות.

 

מפסק הדין עולה כי מתוך 47 מצלמות האבטחה שהוצבו במוזיאון, 30 לא פעלו משנת 2006 וכי בעת גניבת הציור רק שבע מצלמות עבדו. גם מערכת האזעקה לא הופעלה. עוד נכתב כי בכל משמרת הוצב שומר אחד בלבד על אבטחת המוזיאון. 

 

המשפט הטיל זרקור על מצב האבטחה העגום של מערך השמירה במוזיאונים ברחבי מצרים, בהם שמורים שכיות חמדה מהחשובות ביותר בעולם שערכן לא יסולא בפז. בעקבות המהומה התקשורתית, התחייבה ממשלת מצרים "לממן פרוייקט לשיפור ולמודרניזציה באמצעי האבטחה במוזיאונים".

 

שר הפנים המצרי, חביב אל-עדלי, אמר בחודש שעבר בראיון כי הוא משוכנע שלאחד מעובדי המוזיאון "היתה מעורבות ישירה בגניבה". לדבריו, להשערה הזו יש תימוכים רבים ובהם העובדה שהציור היה ממוקם באזור שממנו היה קל לבצע את הגניבה. עם זאת, בית המשפט לא מצא ראיות שיובילו להרשעתו של מי מעובדי המוזיאון.

  

הציור "פרחי הפרג" נחתך מתוך המסגרת שלו לאור יום ב-21 באוגוסט. ערכו המוערך של הציור, שהוצג לצד יצירות אמנות של מונה, דגה ורנואר, מוערך ב-55 מיליון דולר.

 

שלטונות מצרים פתחו בחקירה נרחבת במסגרתה פנו לאינטרפול ולגורמי ביטחון במדינות ערב ובאירופה בניסיון לשים את ידם על היצירה הגנובה, אך כל מאמציהם עלו לפי שעה בתוהו. יצויין כי ציורו של ואן-גוך כבר נגנב מהמוזיאון המצרי בשנת 1978, אך נמצא כעבור שנתיים בדרך עלומה.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"פרחי הפרג" של ואן גוך
צילום: AFP
המוזיאון בו אירעה הגניבה
צילום: AFP
מומלצים