לא מוצאים את הפיליפינית: התיק נגד ברק נסגר
רעייתו של שר הביטחון הודתה בחקירתה שהעסיקה עובדת "בעלת חזות פיליפינית" בשם וירג'יניה בביתה, אך התיק נסגר מפני שהעובדת הזרה לא נמצאה. היועץ המשפטי לממשלה פנה לשב"כ, אבל גם המידע משם לא הועיל סייע לאתרה
אהוד ברק ונילי פריאל העסיקו בביתם עובדת זרה שלא כחוק , אך הם לא יועמדו לדין: תיק החקירה נגד שר הביטחון ורעייתו נסגר, מפני שלא ניתן לבסס תשתית ראייתית ברמה הנדרשת לצורך הליך פלילי, לאחר שמשרד היועץ המשפטי לממשלה וגם השב"כ לא הצליחו לאתר את העובדת הזרה שעבדה בבית בני הזוג במגדלי אקירוב.
במכתב שנשלח היום (ד') על-ידי עוזרו הבכיר של היועץ המשפטי לממשלה, עו"ד רז נזרי, לפורום המשפטי למען ארץ ישראל, נכתב בין היתר כי במסגרת פעולות החקירה שנעשו, נחקרה תחת אזהרה נילי פריאל, רעייתו של שר הביטחון, "שהודתה בהעסקת עובדת בעלת חזות פיליפינית בשם וירג'יניה, אך לדבריה, לא ידעה פרטים מזהים נוספים אודותיה ואף לא היה בידיה מידע כיצד ניתן לאתר את העובדת או ליצור עימה קשר".
על מעורבתו של שר הביטחון, כתב עוזרו של היועץ יהודה וינשטיין, כי "לא נמצא בסיס ראייתי כלשהו למעורבותו של השר אהוד ברק בהעסקת העובדת, ובנסיבות אלו, לאחר התייעצות עימנו, הוחלט שלא לזמן את השר לחקירה בענין".
עוזרו של היועץ המשפטי הסביר, כי בעקבות חקירתה של נילי פריאל נעשו ניסיונות על-ידי החוקרים לאסוף מידע אודות העובדת במקום מגוריה של משפחת ברק, וכן נעשו ניסיונות לאתר עובדת בשם וירג'יניה בביקורת הגבולות, בקרב ארגונים שונים המטפלים בעובדים זרים ועוד, אך ניסיונות אלו לא נשאו פרי.
לא רצו שהשב"כ יעיד נגד ברק
משרד היועץ המשפטי לא ויתר ופנה גם לגורמים בשב"כ, שמתוקף תפקידם מצויים בידיהם פרטיהם של באי ביתו של שר הביטחון - וזאת לצורך קבלת פרטים אודות העובדת. "במענה לפנייתנו קיבלנו מספר פרטים מזהים כגון שם ושם משפחה, אזרחות, מספר דרכון ותאריך לידה. ואולם, גם בעזרת הפרטים שנתקבלו, ועל אף מאמצים שנעשו בענין, לא הצליחו החוקרים לאתר את העובדת או למצוא כל מידע נוסף בנוגע למקום מגוריה, מקום עבודתה הנוכחי וכיוצא בזה. נשקלה אמנם האפשרות שתוצא תעודת עובד ציבור, אך לאחר דיון בנושא הוחלט כי אין מקום לכך".
תעודת עובד ציבור הוא הליך במסגרתו ניתן להשתמש ביכולות השב"כ וגורמי הביטחון לאתר את האשה. במקרה כזה, אם השב"כ היה מאתר אותה או נותן פרטים נוספים עליה, נציגיו היו צריכים להעיד במשפט נגד שר הביטחון. היועץ המשפטי לממשלה העדיף להימנע ממצב כזה.
עו"ד נזרי הסביר כי "בנסיבות אלו, הראיה היחידה הקיימת בתיק הינה הודיה של גברת פריאל בכך שהעסיקה אישה בחזות פיליפינית בשם וירג'יניה, ושאין לה היתר להעסיק עובד זר".
ובדיון נוסף שקיים היועץ המשפטי בנושא בהשתתפות פרקליט המדינה, המשנה לפרקליט המדינה והגורמים המקצועיים במשרדי הפנים והתמ"ת העוסקים בנושא, הוסכם כי הודיה זו כראיה יחידה, אינה מקימה תשתית ראייתית מספקת להגשת כתב אישום, ולא ניתן לבסס בעזרתה סיכוי סביר להרשעה כנדרש. "זאת, מאחר שכפי שהוסבר על-ידי הגורמים המקצועיים המטפלים בתיקים מעין אלה, ללא שיש בידינו ראיה באשר לפרטיה המזהים של העובדת ומעמדה בישראל הרי שקיימים מצבים
בהם העסקת עובד זר ללא היתר אינה מטילה אחריות פלילית, בין השאר במצבים בהם הועסק עובד זר במעמד פליט או מבקש מקלט, עובד זר בעל אשרת עבודה מסוג ב1 או עובד זר שהינו תושב ארעי".
לסיכום כתב עוזרו של היועץ המשפטי לממשלה, כי אף שלא נמצאה אינדיקציה לאחת האפשרויות הללו, כל עוד הן קיימות - ולו באופן תיאורטי - הרי שלא ניתן לבסס תשתית ראייתית ברמה הנדרשת לצורך הליך פלילי, ולפיכך הוחלט על סגירת תיק החקירה.
בפורום המשפטי למען ארץ ישראל אמרו כי הם פונים לציבור ומבקשים עזרה באיתור העובדת. נחי אייל, מנכ"ל הפורום, אמר: "עזרו לנו לאתר את וירג'ניה העובדת ולסייע למערכת אכיפת החוק לבצע את תפקידה".