הקאפקייק הנדיב: בננות ושוקולד
אם כבר נכנעים לטרנד הקאפקייקס, לפחות שהמאפה יהיה רך והציפוי לא רק יפה אלא גם טעים. רוני ונציה מזמינה אתכם לקאפקייקס נימוחים ומתוקים
קאפקייקס בננה
המרכיבים (ל-12 יחידות):
1/2 כוס 100) גרם) סוכר לבן
1/4 כוס 50) גרם) סוכר חום בהיר
1/3 כוס ועוד 2 כפות 100) מ"ל) שמן צמחי
3/4 כוס (1/4 2) בננות בינוניות בשלות, מעוכות במזלג
1 ביצה
1 חלמון
1/3 כוס ועוד 2 כפות 110) מ"ל) ריוויון
1 כפית תמצית וניל טהור
1 כוס ועוד 2 כפות 155) גרם) קמח
3/4 כפית אבקת סודה
1/3 כפית מלח
לציפוי השוקולד:
175 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
1/2 כוס 125) מ"ל) שמנת מתוקה
40 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
1 כף רום כהה
קישוטים צבעוניים או קישוטי שוקולד
אופן ההכנה:
- בקערה בינונית-גדולה מערבבים היטב במטרפה ידנית את שני סוגי הסוכר עם השמן.
- מוסיפים את מחית הבננות, הביצה, החלמון, הריוויון והווניל וטורפים היטב כדקה עד לקבלת תערובת אחידה.
- בקערה מנפים את הקמח, אבקת הסודה והמלח. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הבננה ומערבבים במטרפה רק עד שהתערובות מתאחדות.
- מעבירים את התערובת לכלי עם משפך ויוצקים לתוך תבנית עם 12 שקעים למאפינס, מרופדת בעטרות נייר. ממלאים עד ל-3/4 גובה השקע.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות כ20- דקות, עד שהצבע זהוב-שחום וקיסם המוחדר פנימה יוצא נקי.
- משאירים בתבנית 3 דקות על רשת ואז משחררים את הקאפקייקס מהתבנית ומניחים לצינון מלא על הרשת.
- הציפוי: שמים את השוקולד בקערת מתכת בינונית. יוצקים את השמנת לסיר קטן ומניחים מעל ללהבה בינונית.
- מחממים עד לסף רתיחה, ומיד יוצקים מעל לשוקולד. משהים כדקה, ובעזרת כף עץ מערבבים עד שהשוקולד נמס.
- מוסיפים את החמאה והרום ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת חלקה. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד בטמפרטורת החדר כשעתיים, עד שהקאפקייקס צוננים לגמרי והציפוי מתחיל להתייצב.
- חשוב! יש להקפיד להשתמש בציפוי מיד בנקודה שבה הוא מתאים למריחה ולפני שהוא הופך לקשה מדי. אסור לזרז את ההתקשות על-ידי קירור במקרר.
- שמים כמות נדיבה של ציפוי מעל לכל קאפקייק ומעצבים צורות בעזרת מרית מתכת לקישוט. זורים מעל קישוטים צבעוניים או קישוטי שוקולד.
קאפקייק בננה (צילום: גיא בלומנשטיין)
צילום: גיא בלומנשטיין
מומלצים