רוכבים על האופוריה: המכרה בצ'ילה יהיה מוזיאון?
ראש העיר הסמוכה למכרה הציע להפוך את המקום שמיקד תשומת לב עולמית לאתר תיירות. האם הנקודה המדברית תסחט עוד כמה טיפות - ורווחים - מהפרשה?
תיירים, רוצים לרדת לעומק המכרה בצ'ילה ? אחרי יממה גורלית ודרמטית, שבמהלכה חולצו מבטן האדמה 33 כורים צ'יליאנים – יש מי שמציע להפוך למוזיאון את "סאן חוזה", המקום שהיה להם כלא במשך 69 ימים. עם זאת, עד עתה לא הוצגו תוכניות מפורטות להפיכת מכרה הזהב - למכרה זהב תיירותי.
בצ'ילה היו מי שציינו כי לצד המכרה, ניתן גם לשמר את "מחנה התקווה" שהיה ביתם של בני משפחות הכורים בחודשים האחרונים, ולהופכו לאטרקציה תיירותית של ממש. קרלוס אלווארז, אחיינו של אחד הכורים שחולצו מעומק של 622 מטרים, הביע התלהבות לשמע הרעיון ומתכוון לקדם אותו.
מעלית לתיירים? תא החילוץ המיוחד (צילום: AP)
ב"מחנה התקווה" נבנו אוהלים ששימשו בין היתר כבתי ספר לילדים הכורים – אפילו בית עסק לעיצוב שיער עבור נשות הכורים. נשיא צ'ילה, סבסטיאן פיניירה, אמר כי אינו שולל את הרעיון של הפיכת האזור לאתר למבקרים.
מי שעוד נשמע נלהב לפיתוח מקומי ולהכנסות הצפויות ממנו הוא ראש העיר קופיאפיו הסמוכה למכרה. ב"דיילי מייל" הבריטי דווח כי הוא אמר שבכוונתו להפוך את המכרה למוזיאון,
שיציין את גבורתם של הכורים והמחלצים. מדובר באזור מדברי השוכן כ-800 ק"מ מצפון לבירה סנטיאגו דה-צ'ילה.
בצ'ילה מקווים כי המקום יהפוך מוקד משיכה לתיירים, לאחר שעיני מאות מיליונים בעולם עקבו אחר מבצע החילוץ הדרמטי. עם זאת, עדיין לא הוצגו תוכניות אופרטיביות להפיכת החלום התת-קרקעי לדבר מוחשי יותר.יצוין כי במהלך השבועות האחרונים אמנם קמו ועלו יוזמות עיסקיות שניצלו היטב את התעניינות התקשורת העולמית במקום. היה מי שהשכיר אוהלי במחירים מופקעים.