לא יכולים לחכות? אפשר לעשות סקי כבר עכשיו
אם אתם כבר חולמים על החופשה הלבנה ומשחיזים מגלשיים, דעו שאתם לא חייבים להמתין עד דצמבר. יש שלג ומסלולים פתוחים באירופה גם באוקטובר-נובמבר. רק צריך לדעת איפה לחפש - בקרחונים ובאולמות המקורים. הנה כמה מהם
לא פשוט בכלל להיות גולשי סקי ישראלים. לחיות במדינה מדברית, עם קיץ שנמשך יותר מחצי שנה ועם טמפרטורות דו ספרתיות לאורך כל השנה. למה אנחנו מחכים? לשבוע האחד הזה בשנה (או שניים, אם יש לנו מזל) שבו נהיה מוקפים בפתיתים לבנים, נרעד קצת מקור, נצטרך ללבוש יותר מגופייה ונחרוש את המסלולים והפאודר בכיף.
זולדן (Solden), אוסטריה
האתר היחיד באוסטריה שכולל שלוש פסגות בגובה של יותר מ-3,000 מטר ("The Big 3"), שדואגות לאספקת שלג שוטפת ומאפשרות גלישה כבר מספטמבר ועד מאי. שתיים מהפסגות נמצאות בשטחם של הקרחונים רטנבאך (Rettenbach) וטיפנבאך (Tiefenbach), שכוללים עשר מעליות ו-37 ק"מ של מסלולים בגבהים שבין 2,675 ל-3,250 מטר. את שני הקרחונים מחברת גונדולה עם נוף מרהיב לכל האזור.בקרחון רטנבאך יש סנופארק עם מגוון קיקרים וריילים, וכן מרכז הדגמה בו ניתן לנסות את החידושים האחרונים בתחום הציוד. המקדימים לגלוש ייזכו גם לצפות בתחרויות הפותחות של סבב ה-FIS (פדרציית הסקי העולמית) לגברים ולנשים שנערכות מדי שנה בזולדן.
אספקת שלג שוטפת וגלישה מספטמבר ועד מאי. זולדן (צילום: יוסי קרן)
הינטרטוקס (Hintertux), אוסטריה
קרחון אוסטרי שמציע גלישה 365 ימים בשנה. הוא כולל בשטחו 86 ק"מ של מסלולים לכל הרמות, בגובה 2,100-3,250 מטר. בחודשי הסתיו אפשר למצוא בהינטרטוקס 40-60 ק"מ של מסלולים פתוחים, סנופארק עשיר בריילים, קיקרים ובוקסים, נוף מדהים ואפילו פאודר. הקרחון מתגאה גם בהימצאותו של ה-Half Pipe הכי גבוה באירופה שמארח תחרויות בסבב הגביע העולמי.
ההינטרטוקס נמצא במרחק נסיעת רכבת קצרה בלבד מעיירת הסקי מאיירהופן (Mayrhofen), שנחשבת לבירת הסקי של חבל טירול. שני מתחמי הגלישה הללו, יחד עם 8 מתחמים נוספים, מרכיבים את מרחב הגלישה העצום Super Zillertal שכולל 649 ק"מ של מסלולים.
טין (Tignes), צרפת
האתר שמהווה מחצית ממרחב הגלישה האיכותי והמפורסם Espace Killy (ואל דיזר הוא האתר השני במרחב). מעל העיירות של טין מתנשא קרחון גרנד מוט (Grande Motte) המרשים לגובה של 3,456 מטר. הוא מאפשר גלישה על מסלוליו גם בקיץ (עד סוף אוגוסט), ועונת הסקי התחדשה בו כבר ב-25 בספטמבר.
שטחו של הקרחון כולל 20 מסלולים ו-12 מעליות. יש מסלול שחור ארוך יחסית, אבל גם גולשים מתחילים ובינוניים בהחלט ימצאו את מקומם שם בזכות מסלולים כחולים ואדומים. מי שרוצה מגוון גדול יותר של מסלולים לא צריך לחכות הרבה, שכן המרחב כולו - 300 ק"מ של מסלולים מחוברים - ייפתח לגולשים כבר ב-27 בנובמבר.
עונת הסקי התחדשה כאן כבר ב-25 בספטמבר. טין (צילום: Christian Tatin)
קפרון (Kaprun), אוסטריה
כמה שהשם שלו ארוך, כך גם הגלישה בקרחון קיצשטיינהורן (Kitzsteinhorn) ארוכה, ונמשכת למעשה בכל ימות השנה. הקרחון מתנשא לגובה של 3,029 מטר מעל אגם יפהפה, שסביבו נמצאות עיירות הסקי צל אם זה (Zell am See) וקפרון. יש בקרחון 41 ק"מ של מסלולים לכל הרמות ו-20 מעליות ורכבלים.
לא פחות משלושה סנופארקים ו-Half Pipe מחכים לכם בגבהים 2,500 ו-2,900 מטר. הם מתפרסים על פני 30 אלף מטר, כוללים 70 מתקנים ומושכים גולשי פריסטייל מכל העולם.
גולשים כל השנה. צל אם זה (צילום:Zell am See - Kaprun tourist office)
צרמאט (Zermatt), שווייץ
עיירת הסקי השוויצית נמצאת מתחת לאחד ההרים הגבוהים ביותר באלפים - המאטרהורן (Matterhorn) שמתנשא לגובה 4,477 מטר - ומוקפת בשלל פסגות מרשימות לא פחות. באזור המכונה Matterhorn Glacier Paradise תוכלו להתחיל לגלוש מגובה של 3,883 מטר וליהנות מ-20 ק"מ של מסלולים על קרחון Theodul ומנוף יפהפה של המטרהורן והמון בלאן.
לרשות הגולשים בקרחון עומדים תשעה מסלולים ושמונה מעליות. גולשי סנובורד וחובבי פריסטייל לא מקופחים. סנופארק בשם Gravity Park פתוח בקרחון במשך 300 ימים בשנה, עבור כל מי שרוצה לקפוץ ולהחליק על ריילים.
אולמות סקי מקורים
ברחבי העולם כבר הבינו שאת מה שלא נתן הטבע אפשר לקבל בזכות קצת טכנולוגיה. הקונספט די פשוט: סוגרים במבנה ענק חלקת אדמה משופעת (או יוצרים את השיפוע לבד), מתקינים מערכת קירור סופר-חזקה, מפעילים תותחי שלג ומתחילים לגלוש. אחר כך מוסיפים סנופארק, השכרת ציוד וביגוד, ספא, ברים, מסעדות ומלונות - ומקבלים אתר סקי לכל דבר.
מכיוון שאין תלות באור השמש, מרבית האולמות פתוחים אל תוך הלילה ומאפשרים לגלוש עד הלילה. באולמות אפשר לשכור כל מה שצריך, מביגוד ועד ציוד, ולבחור סקי פס על בסיס שעתי. הדבר מאפשר ליהנות מכמה שעות גלישה במחיר (40-60 אירו לאדם) ולשלב אותן בקלות בטיול משפחתי או נסיעת עסקים. חבילה שתכלול טיסה, העברה, מלון ושעתיים גלישה ביום למשך שלושה ימים תעלה לכם בין 600 ל-700 אירו.
אולם הגלישה הגדול ביותר בעולם נפתח בשנת 2001 בעיר Landgraaf שבהולנד. הוא משתרע על פני 38 אלף מ"ר, מכיל ארבעה מסלולי גלישה בדרגות שונות (הארוך ביותר: 520 מטר) וגם את הסנופארק המקורה הגדול בעולם. בצמוד לאתר תמצאו מלון בן 100 חדרים. מחירים: 40-20 אירו לאדם ליום (תלוי במספר השעות).
אולם הגלישה הגדול בעולם. Landgraaf (צילום: Snowworl Landgraaf)
את המסלול המקורה הארוך ביותר בעולם (620 מטר) תוכלו למצוא באולם Alpine Center שבעיר Bottrop הגרמנית, שם גם מציעים עסקת חבילה יומית הכוללת גלישה עד 23:00, אוכל, שתייה חופשית והשכרת ציוד. מחירים: 47-37 אירו לאדם ליום שלם (הכל כלול).
כדי שלא תחשבו שאולמות מקורים זה רק למתחילים, נבנה באולם Snow Fun Park שבעיר Winttenburg (אח לאולם המקורה מהסעיף הקודם) מסלול אדום ששיפועו עד 31 מעלות. מחירים: 45-35 אירו לאדם ליום שלם (גם כאן, הכל כלול. עד רמת השכרת הציוד והשתייה החופשית).
בבריטניה תוכלו למצוא ב-Milton Keynes אולם מקורה מבית Sno!zone, רשת אולמות הסקי הגדולה ביותר בממלכה. אורכו של המסלול הראשי באולם הוא 170 מטר, ויש גם סנופארק ואזורי לימוד למתחילים. מחירים: 31-16 ליש"ט לאדם (לשעה או שעתיים, תלוי גם בשעה ביום).
הכותבת מנהלת תוכן אינטרנט בחברת תיירות הסקי SkiDeal