היכון, הכן - שן! בספרד התמודדו בתחרות סייסטה
בשנים האחרונות אמנם ירד קרנה, אבל הספרדים מנסים להחזיר עטרה ליושנה ולהנחיל שוב את שנת הצהריים המפורסמת, שהייתה בעבר חלק בלתי נפרד מהפולקלור המקומי. מי שניסה לישון הכי הרבה זמן והוסיף גם נחירות רמות - זכה לבונוס
שנת הצהריים נחשבה בעבר למנהג ספרדי אופייני, אבל יש מי שחושש שבהמולת אורח החיים המודרני והאינטנסיבי היא פשוט תעלם. בניסיון להשיב עטרה ליושנה, נערכה אתמול (ה') תחרות הסייסטה הראשונה בקניון במדריד - שבה ניסו המתמודדים לישון הכי הרבה זמן לאורך 20 דקות שהוקצבו לשם כך, על מיזרונים שהובאו למקום במיוחד.
למרות הרעש ולעיניי העוברים והשבים, ניסה כל אחד מהמתמודדים לשקוע בתרדמה, כשרופא שמדד את הדופק הקפיד שאיש לא מעמיד פנים.
מנהג בריא
הוכח: שנת צהריים משפרת יכולת מנטלית
ד"ר שמואל גבעון, Miok
בתרבויות מסוימות הסייסטה היא ערך מקודש. בעקבות מחקר, התברר כי יש לכך צידוק בריאותי: קשישים שמנמנמים בשעות הצהריים הצליחו יותר במבחנים מנטליים בהשוואה לאלה שוויתרו
את הפרס הראשון גרף פועל בניין בן 47, שזכה ב-30 אירו. עם ההכרזה על ניצחונו הוא הניף את ידיו בהתלהבות, אחרי שהצליח לישון במשך 18 דקות. נקודות בונוס ניתנו למי שהסכימו ללבוש פיג'מה או שהפתיעו בנחירות רועשות, שנמדדו בעזרת מד דציבלים.
מי שהוכתרה לזוכת פרס הלבוש הטוב ביותר היא עקרת בית בת 49, שלבשה כותונת לילה חורפית ורודה ועליה פרחים סגולים, יחד עם גרביים ירוקות. היא ישנה לאורך 10 דקות, שבמהלכן חיבקה את הכרית בשלווה. "בהתחלה הייתי קצת עצבנית", סיפרה. "זה דומה לשינה במלון - לוקח קצת זמן עד שמתרגלים".
את התחרות עצמה יזמה "האגודה הלאומית לקידום הסייסטה". אנחל רודריגז, עובר אורח שצפה בהתמודדות המשונה, סיפר כי בתקופת ילדותו הייתה שנת הצהריים טבועה עמוק בתרבות הספרדית, עד כדי שהורים נהגו להכריח את ילדיהם ללכת למיטות.
אז מה בעצם גרם לה להיעלם? "היום אנשים לא יודעים להינות מסייסטה בגלל הטלוויזיה, שגרמה להם להתמכר לתוכניות רכילות", האשים.
פורסם לראשונה 14/10/2010 23:48
תופסים תנומה - מקווים לכמה שיותר
צילום: AP
שינה באמצע היום. גם כיף, גם בריא
צילום: AP
לא נותן לשום דבר להפריע. אחד המתחרים
צילום: AP
מומלצים