האוצר אישר: סקר ימי לקידוחי הגז ב-25 מיליון שקל
על פי החלטת המדינה, חברה בינלאומית תבצע סקר סביבתי ובטיחותי לקידוחי הגז שיפעלו מול חופי ישראל בשנים הקרובות, לרבות קידוח לווייתן שהעבודות עליו החלו בשבוע שחלף. המטרה: לקבוע האם הקמת אסדה ימית היא ריאלית
משרד האוצר אישר בימים האחרונים את התקציב המיוחד לביצוע סקר ימי לקידוחי הגז בלב ים - כך נודע ל"כלכליסט". מדובר בהרשאה של כ-25 מיליון שקל עבור שכירת חברה בינלאומית שתבצע סקר סביבתי ובטיחותי לקידוחי הגז שיפעלו מול חופי ישראל בשנים הקרובות, לרבות קידוח לווייתן בבעלות קבוצת דלק, נובל אנרג'י ורציו ים שהעבודות עליו החלו בשבוע שחלף.
הקרב על הכסף הגדול
ועדת הכלכלה: לא להעלות תמלוגים רטרואקטיבית
צבי לביא
בתום דיון סוער במיוחד החליטה ועדת הכלכלה להמליץ: לא יהיה מיסוי רטרואקטיבי שיגדיל את תמלוגי המדינה מחיפושי הגז. מומחה מטעם נובל אנרג'י, הקודחת ב"תמר 1": "אם זכויותיה של נובל יופרו, עלולים להיפגע יחסי ארה"ב-ישראל"
מטרת הסקר היא לקבוע האם הקמת אסדה ימית היא ריאלית בהתייחס לקשיים הלוגיסטיים הכרוכים בהצבת מתקן ימי, כמו גם בחינת סביבת הקידוח וקרקע הקידוח.
נוסף על כך ייבחנו בעיות בטיחותיות שנובעות מהקמת אסדה במרחקים של עשרות ומאות קילומטרים מחופי ישראל. על הליך הסקר וניתוחו אחראי משרד התשתיות, והוא יבוצע ככל הנראה על ידי חברה בינלאומית. הסיבה: למכון הגיאולוגי אין כל הכלים הדרושים כדי לבצע סקר מסוג זה במתכונתו המלאה, מכיוון שהוא אמור להוות אבן בוחן לכל החברות שאמורות לבצע קידוח מול חופי ישראל.
משרד התשתיות אמור לפרסם עד לסוף השנה מכרז לחברות בינלאומיות לביצוע הסקר, ולפי ההערכות, תקופת ניתוח הממצאים תסתיים רק במחצית 2011. היעדרו של הסקר מנע את הקמת נקודת הקליטה עבור קידוח תמר באזור זכרון יעקב, זאת מכיוון שלא היה ברור האם ניתן להקים אסדה בלב ים כתחליף לנקודת קליטה ימית.
פורסם לראשונה 16/10/2010 23:49
אסדת קידוח גז
צילום: רויטרס
מומלצים