משפטנים: לפתוח את תיק העובדת של ברק
גם בעזרת השב"כ לא הצליחו החוקרים לאתר את וירג'יניה, שעבדה בביתו של שר הביטחון בניגוד לחוק. כרמלה מנשה הגיעה אליה, ומשפטנים בכירים טוענים: "לא ייאמן, חייבים לתקן את התקלה". בקדימה פנו ליועמ"ש: "עשה חשבון נפש, לא ייתכן שבכירים ינצלו את השררה". משרד המשפטים: מידע חדש ייבחן
שר הביטחון ברק נמצא לאחרונה בקו האש הפוליטי, האופוזיציה מבית במפלגה מתגברת - אבל יכול להיות שההסתבכות הרצינית תגיע ממש מתוך הבית. בעקבות הפרסום הבוקר (יום א') בקול ישראל של שיחה עם העובדת הזרה הלא-חוקית שהחוקרים לא הצליחו למצוא, משפטנים אמרו ל-ynet שיש לפתוח שוב את התיק.
"העובדה שהעובדת נמצאה ימים ספורים לאחר שרשויות האכיפה לא הצליחו לאתר אותה, מעמידה את הרשויות באור בעייתי", אמרה היום ל-ynet אירית באומהורן, עד לא מזמן בכירה בפרקליטות מחוז ירושלים. "לאור הראיה החדשה, ראוי שתיק החקירה ייפתח מחדש כדי שהתקלה תתוקן".
גם עורכת הדין מרים רוזנטל, ששימשה כפרקליטת מחוז תל אביב במשך שנים ארוכות, מותחת ביקורת על החלטתו של היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין. "זה פשוט לא ייאמן שסגרו נגדו את התיק, זה ברור שמיד כשתופסים את העובד הזר הוא מורחק מהארץ ולא צריך להשאירו כדי להחליט אם להגיש כתב אישום או לא. על פי הדרך שמתווה היועץ המשפטי לממשלה, אי אפשר לקנוס מעסיקים של עובדים זרים לא חוקיים, כיוון שהעובד כבר לא בארץ ולמעשה אפשר לסגור את כל התיקים.
"במקרה של אהוד ברק", אמרה רוזנטל, "ברגע שנילי פריאל הודתה שהיא העסיקה פיליפינית, אין שום בעייה ראייתית, זה מספיק במשפט הפלילי להגיש כתב אישום, לא חובה למצוא אותה. למשרד הפנים יש רשימה של עובדים זרים בעלי היתר ואפשר היה לבדוק איתם, אני לא יודעת מה עמד בעיניי היועמ"ש, אבל ראיתי תיקים הרבה יותר מורכבים מזה של אנשים שהורשעו, ובטח שהוגש נגדם כתב אישום. למשפחת ברק לא היה אישור ממשרד התמ"ת להעסיק עובדת, מה חסר כאן בראיות? מה צריך יותר מזה?".
משרד המשפטים: לפעמים עיתונאי יכול והמערכת לא
גורמים במערכת אכיפת החוק אמרו גם הם היום ל-ynet כי היועץ המשפטי צריך לשקול שוב את ההחלטה, לאחר שהכתבת כרמלה מנשה איתרה את העובדת וירג'יניה. לדברי הגורמים, החלטת וינשטיין לסגור את תיק החקירה "יכול להיות שהייתה במקומה, לאור העובדה שהעובדת לא נמצאה, אולם מציאתה של העובדת עכשיו מעמידה את רשויות החוק באופן בעייתי ויש לשקול ברצינות לפתוח מחדש את התיק ולמצוא את העובדת".
גם במערכת הפוליטית קוראים הבוקר לנקוט בהליכים נגד ברק. בקדימה פנו לוינשטיין בדרישה לחקור, ובמכתב ששלח ח"כ שלמה מולה נטען ש"אסור ליועץ המשפטי לשמש חותמת גומי של הממשלה, עליו לחקור כל דבר המגיע לפתחו מבלי לעשות איפה ואיפה. יועץ משפטי לממשלה אמור להיות נטול כל שייכות פוליטית ולעשות את עבודתו נאמנה".
לטענתו, "שר הביטחון הוא ראשון בין שווים, הוא אמור לשמש דוגמא ומופת באכיפת החוק ועליו לעמוד למבחן הציבור כמו כולם. לא ייתכן שבכירים ינצלו את השררה כדי להיטיב עם עצמם וימשיכו בתפקידם בעין מפריע. על ברק לתת את הדין ועל המערכת המשפטית ובראשה היועץ המשפטי לעשות חשבון נפש".
דובר משרד המשפטים, משה כהן, מסר בתגובה הבוקר: "לפעמים עיתונאי יכול להגיע למקומות אליהם המערכת איננה יכולה להגיע. ככל שיגיע מידע חדש, הוא ייבחן".