לו הייתי רוטשילד
קרן רוטשילד קיסריה שתומכת בעשרות פרוייקטים בתחום ההשכלה הגבוהה, הקימה לאחרונה את "ארגון שגרירי רוטשילד" בו יהיו חברים סטודנטים במוסדות ההשכלה הגבוהה שנבחרו מראש, ויקבלו מהקרן מלגות לימודים בתמורה לתרומה לקהילה
ארגון "שגרירי רוטשילד" פועל לפי מודל איתור, מיון וגיוס ייחודי המשלב ידע וניסיון מהארגונים המובילים בישראל לפיתוח מנהיגות. תהליך האיתור והמיון הוא רב שלבי ומטרתו לסנן שגרירים פוטנציאליים על פי קריטריונים של מנהיגות לצד מעורבות חברתית.
הארגון פונה לקהל היעד של צעירים וצעירות ישראלים (מגיל 19-27), בעיקר מהפריפריה החברתית והגיאוגרפית, בטרם רישום והחלטה לגבי לימודים אקדמאים, ו/או סטודנטים לתואר ראשון בשנה א' באחד ממוסדות הלימוד השותפים במגוון מקצועות ותחומי הלימוד. הקריטריונים לבחירת שגרירים כוללים: מצב סוציו אקונומי, פריפריה חברתית ופוטנציאל מנהיגות.
לאחר סיום לימודיהם ימשיכו הבוגרים לקחת חלק בפעילות הארגון לו שתי מטרות מרכזיות: האחת לפתח רשת של מנהיגות רב תחומית של צעירים מרחבי הארץ בעיקר מפרפריה חברתית והשניה למצות את הפוטנציאל של הצעירים האלה.
"בנינו מודל לפיתוח מנהיגות שבנוי על שני צירים מרכזים ציר של פיתוח אישי וציר של פיתוח חברתי", מסבירים אנשי הארגון, "המודל מורכב מתהליך הכשרה מאוד אינטנסיבי, אנחנו נותנים להם את כל מה שהם צריכים כדי להפוך להיות מנהיגים, להצליח, לחזור לקהילות שלהם ולעשות שינוי חברתי גדול". הם מסבירים.
"המטרה שלנו בתוכנית הזאת היא לקחת סטודנטים ולא רק להפעיל אותם בקהילה אלא להכשיר אותם להיות כבוגרים שמפתחים בעצמם פרוייקטים חברתיים שאחרים יכולים לפעול בה הזה אני חושב ההבדל המשמעותי בין התוכנית הזאת לתוכניות אחרות נתנו לנו את הכלים ואת האופציה להתחיל ולהיות מנהיגים
"הגעתי לתוכנית כדי לקבל כלים מתאימים איך למפות ואיך להתייחס לקהילה מסויימת, איך לגשת אליה ופשוט לזהות פוטנציאל מסוים באנשים ולעזור להם לממש את זה בעצמם", מסבירה אחת המשתתפות בתוכנית. "מה שמשותף לכל האנשים בפרויקט זה שיש בהם את האש הזאת שבוערת לקדם שינוי, לרצות שינוי ולעשות מה שצריך בשביל זה וזה מדהים בעיניי".
- לפרטים נוספים לחצו כאן
.