שתף קטע נבחר

 

הערכה: תיק נילי פריאל והעוזרת ייפתח מחדש

רעיית שר הביטחון אמרה שאין לה טלפון, העוזרת הפיליפינית מתעקשת שיש. אבל האם נעשה הכל כדי לאתר את העובדת הזרה? במשרד המשפטים העדיפו לא לערב את השב"כ כדי למנוע מצב שבו המאבטחים יעידו נגד ברק. בסביבת פריאל-ברק מתחמקים

קרב הגרסאות בין וירג'יניה, שעבדה בביתו של שר הביטחון, לרעייתו של אהוד ברק יחזור להעסיק את החוקרים. גורמים בכירים במערכת אכיפת החוק אמרו אמש (יום א') ל-ynet כי ההערכה היא בלשכת היועץ המשפטי לממשלה יורו על נקיטת אמצעי חקירה נוספים בעקבות טענותיה של העובדת הזרה כי נילי פריאל הכירה את המספרי הטלפון שלה. ייתכן שפריאל אף תזומן שוב לחקירה כדי לעמת אותה עם טענותיה, כי אין לה פרטים על העובדת.

 

בלשכת היועץ המשפטי לממשלה הדגישו, כי אם יתקבל מידע חדש בעניינה של העובדת הפיליפינית, הרי שתיבחן ההחלטה להורות על פתיחת התיק. מידע חדש יכול להגיע ממספר רב של כיוונים, אחד מהם הוא חשיפתה של כתבת קול ישראל, כרמלה מנשה, שוחחה עם העובדת אחרי שהחקירה נסגרה בטענה כי לא ניתן לאתר אותה. בימים הקרובים צפויים בלשכת היועץ לבחון את התמלילים מהשיחה בין מנשה לעוזרת הפיליפינית, כדי לראות האם יש חומר חדש או האם ניתן להשיג את העוזרת, ולפתוח מחדש את החקירה.

נילי פריאל אמרה בחקירתה כי אין לה אפשרות לאתר את העוזרת וכי אין לה את מספר הטלפון שלה. ואולם, כרמלה מנשה הצליחה לאתר את וירג'יניה, לראיין אותה ואף אמרה כי פריאל החזיקה במספרי הטלפון שלה. בכירים במערכת אכיפת החוק אמרו ל-ynet כי אם אכן זה מה שאמרה העוזרת, השאלה תיבחן מחדש. אם יתברר כי לנילי פריאל אכן היה את הטלפון והיא שיקרה לחוקריה, הרי שמדובר בעבירה פלילית לכל דבר.

 

"רשויות החוק מסייעות לברק"

אחת השאלות הנשאלות היא מדוע לא נעזרו החוקרים בשב"כ, שהכיר את פרטי העוזרת. במשרד המשפטים הסבירו כי לא רצו לפנות לאנשי השב"כ כדי שיאתרו באמצעים טובים יותר את וירג'יניה, משום שרצו להימנע ממצב שבו יצטרכו המאבטחים להעיד בעתיד נגד השר. לטענת אנשי משרד המשפטים, בעבירה כזו לא צריך להגיע למצב כה נדיר, בו מאבטחי השר צריכים להעיד נגדו.

 

מלבד איתור העוזרת על-ידי כרמלה מנשה, הוגשה לבג"ץ גם עתירה של הפורום המשפטי למען ארץ ישראל, נגד ההחלטה לסגור את תיק החקירה. הפרקליטות תגיש את תשובתה עד 4 בנובמבר, וגורמים משפטיים בכירים אמרו כי בתשובתם יצטרכו נציגי הפרקליטות להראות כי עשו הכל עד להחלטה לסגור את תיק החקירה. לכן, גוברים הסיכויים כי יעשו החוקרים ואנשי הפרקליטות השלמות חקירה נוספות בימים הקרובים.

 

במשרד המשפטים הדגישו כי מדובר בחקירה שערך משרד

התמ"ת במשך כחצי שנה וכי החלטתו של היועץ המשפטי לממשלה לא התקבלה במחי יד, אלא לאחר דיונים בהשתתפות פרקליט המדינה משה לדו, היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין, אנשי לשכתו ובכירי הפרקליטות. ואולם, ב"קו לעובד" האשימו כי "כל רשויות החוק הנוגעות בדבר מסייעות לברק ושכמותו להיות מעל החוק. הכלי החשוב ביותר שקיים בידי רשויות החוק הוא האכיפה וחבל שהוא אינו בא לידי ביטוי".

 

למרות הגילויים החדשים בפרשה, אהוד ברק ונילי פריאל מסרבים להתייחס לשאלה מדוע לא מסרה פריאל את מספר הטלפון של העוזרת לרשויות החוק. פניות ynet לקבלת תגובה מלשכתו של ברק או מפריאל נענו בשלילה. פריאל הפנתה את הכתבים ללשכתו של בעלה, אולם גם יועץ התקשורת של ברק, ברק סרי, סירב להגיב. היחיד שהיה מוכן להתייחס לפרשה היה וייצמן שירי, מקורבו של שר הביטחון שאמר: "מה כבר לא עושים כדי לחפש שטויות על אהוד ברק? מי שמתעסק בדבר הזה, זה מעיד עליו, ולא על ברק".

 

Read this article in English

 

 

בהכנת הידיעה השתתפו יעל ברנובסקי, אטילה שומפלבי ורונן מדזיני
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברק ופריאל. תרגיל בהתחמקות
צילום: AP
מומלצים