שתף קטע נבחר

 

צרפת: השביתה נמשכת, נהגי המשאיות הצטרפו

ככל שההצבעה על אישור הרפורמה בפנסיה מתקרבת, הולכים ומקשיחים ועדי העובדים את צעדי המחאה. נהגי המשאיות מאיימים לחסום אוטוסטרדות ואילו המחסור בדלק הולך וגדל. רה"מ פיון: "הזכות לשבות אינה הזכות למנוע גישה לדלק"

שביתות ועדי העובדים בצרפת נגד העלאת גיל הפרישה מ-60 ל-62 נמשכות ומתרחבות: איגוד נהגי המשאיות ועובדי הרכבות הצטרפו הבוקר (יום ב') למאבק וגרם לשיבושי תנועה באוטוסטרדות סמוך לערים ליאון וריינס וכן על המסילות. במקביל, מחריף המחסור בתחנות הדלק, וזאת לקראת ההצבעה שתיערך בסנאט על אישורה הסופי של הרפורמה ביום רביעי.

 

נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי, אינו מראה לפי שעה כל סימן של שבירה לנוכח גל השביתות וההפגנות ההמוניות, הנמשך מזה כשבוע. השביתה ב-12 בתי הזיקוק כבר הובילה לסגירתן של כ-1,500 תחנות דלק, וזאת חרף הוראתו המפורשת של סרקוזי למשטרה למנוע מהעובדים לחסום את צינורות הדלק.


"נגמר הדלק". שלט שהוצב על משאבה סמוך לעיר נאנט (צילום רויטרס)

 

"הממשלה שולטת במצב. לא יהיה מחסור בדלק לחברות שזקוקות לו, לא יהיה מחסור בתחבורה ולא יהיו חסימות בכבישים", הבטיח שר התעשייה, כריסטיאן אסטרוסי, בראיון לרשת RTL. ואולם, לפי שעה השביתות כאמור רק מתרחבות ועל-פי סקרים הן זוכות גם לתמיכת הציבורית. שיבושי התנועה בכבישים הראשיים אינם נרחבים לפי שעה, אולם נהגי המשאיות מאיימים להחריף את המאבק ולחסום את הדרכים לחלוטין.

 

ראש הממשלה, פרנסואה פיון, הזהיר את השובתים ואמר כי פגיעה בתשתיות לאומיות איננה חוקית. "הזכות לשבות אינה הזכות למנוע גישה לרזרוות הדלק. זו פעולה בלתי חוקית. לא ארשה שהכלכלה הצרפתית תיחנק בשל מצור על מלאי הדלק", אמר פיון בראיון לרשת הטלוויזיה TF1. הוא דיבר מעיירת הנופש דוביל, בה יתקיים מאוחר יותר מפגש פיסגה משולש בין נשיא צרפת לנשיא רוסיה דמיטרי מדבדב, וקנצלרית גרמניה אנגלה מרקל.


חוסמים את הכניסה לאחד מבתי הזיקוק (צילום: AP)

 

הרפורמה בפנסיה היא תוצאה של גרעונות הענק של ממשלת צרפת. הממשלה הודיעה כי לא תוכל לעמוד בתשלומים ולכן רפורמה כוללת הינה מחוייבת המציאות.

 במסגרת זו, הודיעה הממשלה כי תפעל להעלאת גיל הפנסיה מ-60 ל-62 עבור עובדים שהפרישו במהלך השנים כספים לקרנות, וכי תעלה את גיל זכאות לקצבת פנסיה מלאה מ-65 ל-67 עבור אנשים שלא הפרישו במהלך השנים כספים באופן מסודר.

 

62, גיל הפרישה המינימלי, הוא עדיין מתחת לממוצע הפרישה במדינות ה-OECD, העומד על 64, זאת למרות שצרפת היא אחת המדינות עם תוחלת החיים הגבוהה בעולם. בארמון האליזה טוענים כי ללא הרפורמה עלול הגרעון במערכת הפנסיונית להגיע ל-20 מיליארד אירו ב-2010 ול-45 מיליארד בשנת 2020, ולכן עליהן לנקוט במהלך למרות השפל הגדול בו נמצא סרקוזי בדעת הקהל הצרפתית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סרקוזי. דעת הקהל בשפל
צילום: AFP
שביתה לא חוקית. פיון
צילום: איי אף פי
מומלצים