חגיגי ומיוחד: כבדי עוף ברכז רימונים
יכול להיות שאתם מכירים אותם בסגנון הקצוץ, אבל כאן יש מתכון לכבד קצת אחרת
(צילום: עדי זיו אב)
כבדי עוף מוקפצים ברכז רימונים
המרכיבים (ל-4 מנות):
2 בצלים סגולים פרוסים דק
2 עלי מרווה
3 כפות שמן זית
1/2 ק"ג כבדי עוף טריים מחולקים לאונות ונקיים מכל שומן, כיס מרה ומכתמים כהים
2 עלי מרווה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
3-4 כפות רכז רימונים
2 כפות חומץ בלסמי
1 רימון חמוץ ומקולף
אופן ההכנה:
- מחממים מחבת רחבה ומוסיפים את השמן ו-2 עלי מרווה. מטגנים חצי דקה את עלי המרווה ומוסיפים את הבצל הפרוס. מקפיצים עד הזהבה קלה, ומוציאים את הבצל לכלי נפרד.
- מוסיפים כף שמן זית למחבת ואת 2 עלי המרווה הנוספים. מטגנים כחצי דקה ומוסיפים את הכבדים (בשלושה חלקים נפרדים). מוסיפים מלח ופלפל במהירות ומטגנים חצי דקה עד דקה מכל צד. מוציאים את הכבדים העשויים לכלי נפרד.
- לאחר טיגון כל הכבדים מחזירים למחבת את הבצל והכבדים ומוסיפים במהירות את רכז הרימונים והחומץ הבלסמי. מקפיצים כדקה ומגישים.
פורסם לראשונה 21/10/2010 10:17
מומלצים