קטנה ומתוקה: ריבת עגבניות שרי
זהו סיפור על סרט אמריקני שבמרכזו מסיבת לידה, שהובילה למתכון ישראלי לריבה מוזרה שרוקחים מעגבנייה. דיאנה ודניה מזמינות אתכם לנצל את החזרה הצפויה של מחירי העגבניות לשפיות ולשמור לימים קשים
כל כמה חודשים אני נוסעת לבקר את המשפחה שלי ובעצם חוזרת לבקר בסוג החיים הכל כך "אמריקאי". בביקור האחרון, אמא שלי התעקשה לעשות לי מסיבת לידה (baby shower). אני לא מכירה אף בחורה ישראלית שקיימה מסיבת לידה, לעומת זאת, בארה"ב אין מצב שלא נערכת מסיבה כזו, ולעיתים גם די הרבה זמן לפני הלידה הצפוייה. אולי הנושא של עין הרע הוא זה שמונע, דווקא מהמסורת הזו, לחדור למחוזותינו.
מסיבת לידה היא, למעשה, מסיבה לנשים בלבד בה מגיעות כולן, עם מתנה, כדי לאכול ולדבר על תינוקות, לידות ומה שביניהן. מצד המארחת, אני, המסיבה הזו היא הזדמנות להפקת סטיילינג מפוארת. לעשות סטיילינג בלוס אנג'לס זו פשוט חוויה. אין לתאר את כמות הדברים שאפשר להכין, לקנות ולאסוף כדי ליצור ארוע מסוגנן וייחודי. דבר ראשון, נכנסתי לאתר מדהים בשם Etsy, זה אתר שדומה ל-ebay רק עבור אנשים יצירתיים (הם שולחים גם לישראל). באתר הזמנתי קשים, צלחות, מפיות. אח"כ הלכתי לשוק העתיקות וקניתי ספרי ילדים עתיקים, קוביות משחק של פעם וצנצנות למרכזי שולחן.
לבסוף הייתי חייבת להכין משהו שהבנות יוכלו לקחת למזכרת מהאירוע. סרט אמריקני כבר אמרתי, לא?
לאחר התלבטויות החלטתי להכין לבנות ריבת עגבניות שרי בזכות עגבניות מדהימות שמצאתי בשוק. אמא שלי, שמעולם לא שמעה על ריבה מעגבניות, חשבה שנפלתי על הראש אבל הבטחתי לה שיהיה מעולה. הכנתי צנצנות מלאות בריבה אדומה מה שמאוד הוסיף לעיצוב.
עכשיו חזרתי לחלק של "אחרי ישראל" ותאמינו או לא, החיים פה אמנם מאוד שונים, אבל הם טובים ומתאימים לי. אני שמחה שמדי פעם יוצא לי לחזור ולבקר בסרט האמריקני שלי ואולי גם להזמין אתכם להקרנה.
(צילום: דניה ויינר)
ריבת עגבניות שרי
המרכיבים (ל-3 כוסות ריבה):
1 קילו עגבניות שרי, שטופות ויבשות
2 כפות מיץ לימון
1/2 מקל קינמון (אופציונאלי)
כף פלפל שחור שלם (אופציונאלי)
500 גרם סוכר
אופן ההכנה:
- בסיר גדול מניחים את העגבניות, לימון וקינמון ומבשלים מעל ללהבה בינונית עד לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30 דקות, מוסיפים את הסוכר ומגבירים את הלהבה עד לרתיחה.
- שוב מנמיכים את האש למינימום ומבשלים 45 דקות עד שעה.
- כדי לדעת אם הריבה מוכנה, הניחו כפית ריבה על צלחת קרה ותכניסו למקפיא ל-2-3 דקות. הוציאו את הצלחת מהמקפיא ותעבירו פס בעזרת האצבע. אם הפס לא נסגר הריבה מוכנה. אם הוא נסגר תמשיכו לבשל עוד כמה דקות.
איך מכינים את הצנצנת לאחסון ריבה?
- קודם כל, אל תשתמשו בצנצנות עם שברים או סדקים.
- כדי לבצע סטריליזציה של הצנצנת, הניחו אותה בסיר גדול, מלא במים חמים והרתיחו כ-10 דקות. כבו את האש והשאירו את הצנצנת במים.
- בעזרת מלקחיים הניחו את הצנצנות לייבוש על מגבת מטבח נקייה.
- איטום הצנצנת: מלאו את הצנצנת, השאירו 1/2 ס"מ מהפתח. נגבו את שפת הצנצנת.
- סגרו חזק את המכסה והניחו שוב בסיר גדול על מים חמים. הרתיחו 10 דקות. הוציאו את הצנצנות בעזרת מלקחיים והניחו על מגבת מטבח ל-24 שעות.
- לבלוג מתכוניישן
של דניה ויינר ודיאנה לינדר