שתף קטע נבחר

האם Windows Phone 7 תצליח? כן ולא

מיקרוסופט השיקה בשבוע שעבר את מערכת ההפעלה החדשה שלה לסמארטפונים. האם היא תצליח לחולל מפנה בשוק? על היתרונות, החסרונות ומחלות הילדות הראשונות מ"ידיעות אחרונות"

בשבוע שעבר השיקה חברת מיקרוסופט את מערכת ההפעלה החדשה שלה לסמארטפונים. המעניין הוא, שהמערכת יוצרה על-פי מודל הזהה לזה שבו דוגלת חברת אפל - מכשיר "סגור‭,"‬ שמאפשר התקנת יישומים וקבצי מוזיקה רק דרך חנות ייעודית, בצד שליטה מלאה על החומרה והתוכנה (למרות העבודה עם יצרניות שונות‭.(‬

 

לשם השוואה, אנדרואיד של גוגל נחשבת מערכת הפעלה פתוחה יותר. לטענת מיקרוסופט המטרה היא אחת - דאגה ליציבותם וביצועיהם של המכשירים. האם למיקרוסופט יש בכלל מה "למכור" לעולם בתחום הסלולרי? האם יעלה בידה לחולל מפנה בשוק? כן ולא.

 

למה כן? 

למרות שכרגע, עם הופעת המכשירים הראשונים, יש רק ‭2,000‬ אפליקציות בחנות התוכנות של מיקרוסופט, מתגובות ראשונות של מפתחים בעולם ובארץ נראה שהם מאוד מחבבים את המערכת החדשה. חלקם מציינים לטובה את השליטה ההדוקה שמכתיבה מיקרוסופט בחומרה ובתוכנה של המכשירים - התאימות והסטנדרטיזציה מקלים מאוד על הפיתוח. לצורך השוואה, מכשירי אנדרואיד מגיעים בתצורות חומרה שונות, ומי שמפתח אפליקציה העושה שימוש ברכיב מסויים שלא קיים באחד ממכשירי האנדרואיד עשוי לאכזב את לקוחותיו.

 

‭Windows Phone 7‬ היא תוצר של כמה שנות עבודה. היא לא גירסה חדשה ל‭Windows Mobile-‬ שקדמה לה, אלא מהפיכה של ממש. ממשק המשתמש שלה מקורי, מעניין, אינטואיטיבי ויצירתי. בנוסף, הקישוריות שלו למוצרים אחרים של מיקרוסופט היא מצויינת: המשחקים למכשיר יגיעו ישירות משירות ה‭,Xbox Live-‬ קונסולת המשחקים המוצלחת של החברה, שירותי המוזיקה יגיעו מחנות המוזיקה של נגן ה‭,Zune-‬ שירותי האופיס ישתלבו עם החבילה המוכרת של החברה וכמו כן יהיה גם סנכרון מלא לשירותי ה‭Live-‬ של מיקרוסופט. נראה שהרבה מאמץ הושקע כאן: מיקרוסופט לקחה את כל יתרונותיה מן השווקים האחרים ו"תירגמה" אותם לתחום הסלולר.

 

אחד מעקבי האכילס של ‭Windows Mobile‬ היו מכשירים איטיים ומסורבלים שבהם הותקנה. הפעם מיקרוסופט מכתיבה ליצרנים מפרט טכני חזק במיוחד, מה שמבטיח חוויית שימוש טובה יותר. בעולם המודרני יש צורך בסינרגיה בין חומרה לתוכנה בכדי לייצר מוצר טוב יותר, ובדיוק לשם מיקרוסופט צועדת.

 

למה לא?  

בגלל התוכן. נכון שמיקרוסופט מטעינה את המכשירים כבר עם השקתם בהרבה מאוד ערוצי תוכן שלה, אבל זה פשוט לא מספיק. חנות האפליקציות של מיקרוספט לא יכולה להתחרות בחנויות של אפל וגוגל, שבהן 250 אלף ו‭100-‬ אלף אפליקציות, בהתאמה. בעידן שבו לרוכש הפוטנציאלי יש כבר אפליקציה אחת לחשבון הבנק שלו ואחת לחברת התעופה שלו הוא יעדיף את החנות שבה יוכל למצוא אותן, ובקלות, ובכלל את זו שבה ימצא יותר אפלקציות שמציעות לו פתרונות ה"תפורים" עבורו.

 

ומה באשר לעברית? מיקרוסופט החליטה להשיק את מכשירי ‭Windows Phone‬ בעולם באופן מדורג (בדומה לאפל בזמנו‭,(‬ כשישראל לא בחלק העליון של הרשימה. המשמעות היא, שהמערכת אמנם תכלול גופנים בעברית, אך לא תתמוך בכתיבה בשפתנו ולא יהיה בה יישור לצד ימין. נסיון העבר מראה, שכאשר פיתוח העברית בוצע לא על-ידי החברה עצמה אלא על-ידי חברות "צד שלישי" ישראליות, התוצאה פגמה בחוויית השימוש.

 

בכל מקרה, הפעם - בגלל שמדובר במערכת הפעלה "סגורה" לא ניתן יהיה לפתח עברית בצורה לא רשמית, ויהיה צורך לחכות עד שמיקרוסופט תואיל להיכנס באופן רשמי לשוק הישראלי (או עד שיופיעו פריצות‭.(‬ בנוסף, למרבה הצער, שירותי הרשת שמציעה מיקרוסופט, יעבדו רק במדינות בהן המכשירים זמינים, כלומר לא בישראל.

 

ויש גם כמה מחלות ילדות ראשונות, שהתגלו בשבוע שעבר: ב‭Windows Phone-‬ חסרות תכונות בולטות כמו העתק-הדבק, ריבוי משימות (מולטיטאסקינג) ותמיכה בפלאש. נכון, גם לאפל ולגוגל היו מחלות ילדות כאלה, אבל מיקרוסופט - אחרי שנים רבות כל-כך של המתנה - לא היתה אמורה ללמוד מנסיונם של אחרים?

 

מה דעתכם? האם מערכת ההפעלה הסלולרית של מיקרוסופט תצליח להתמודד עם אלו של גוגל ואפל? ספרו לנו בטוקבקים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים