צה"ל מציג: מסלול "עוקף חיילים" במחסומים בגדה
המגע בין חיילים לבין פלסטינים במחסומים, שלא אחת הוליד צרות, צפוי להצטמצם בקרוב בזכות מערכת חדשה שבאמצעות זיהוי גב כף היד - תתיר את הכניסה לישראל. "זה עושה את המעבר נעים יותר", הסבירו בצה"ל
גורם צבאי המעורב בפרויקט אמר כי הצבת המכשירים, מתוצרת אגף התקשוב של צה"ל, תקצר את משך הזמן שבו נמצאים הפלסטינים במעברים ותיצור תחושה נעימה הרבה יותר במקום".
עמדות הבידוק האלקטרוניות. מדברות ערבית (צילום: חנן גרינברג)
המערכת החדשה, הדומה מאוד בצורתה ובאופן פעולתה לביקורת הדרכונים הביומטרית בנתב"ג, "מדברת" ערבית עם המשתמשים ולאחר זיהוי טביעת גב כף היד ובדיקת הפרטים האישיים בכרטיס אלקטרוני נלווה, מאשרת במהירות את הכניסה לישראל. "עם הקמת גדר הביטחון נוצר בשטחים מצב חדש. לכן התחדדה החשיבות בשמירת מרקם החיים של האזרחים הפלסטינים, בין בנושא מתן היתרי הכניסה לישראל", הסביר אותו גורם - שציין כי מדי יום נכנסים לתחומי הקו הירוק כ-25 אלף עובדים מהשטחים.
"עד כה היה צורך להגיע לאשנב מאויש, להציג תעודה ולהמתין מול חייל לאישור כניסה. הבנו שיש צורך בשינוי, וכאן נולד הפרויקט", הסביר הגורם הצבאי. על פיתוח המערכת הופקדו אנשי מחלקת שהם באגף התקשוב, בראשות סגן-אלוף אבנר זיו. במסגרת פיילוט של הפרויקט, הוצבה כמות מצומצמת של עמדות אלקטרוניות בחלק מהמעברים בין הגדה לישראל.
"בחנו את עבודת המתקן וראינו שהוא ידידותי מאוד למשתמש, מקצר תורים ועושה את המעבר במחסום לנעים יותר", ציין הגורם. "הוספנו גם מתקן בכניסה לישראל שמיועד למי ששב מהערים הפלסטיניות, מה שמגביר את היכולת לשלוט על תנועת הנכנסים והיוצאים באופן מדויק".
בשל הצלחת הניסוי במיזם, אישר לאחרונה אלוף פיקוד המרכז, אבי מזרחי, להציב כ-12 עמדות בקרה אלקטרוניות במעברים בקו התפר כבר במהלך השנה הבאה. בהמשך, מתכוונים באגף התקשוב להוסיף לאותן עמדות אמצעי זיהוי נוספים, ובהם טביעת גם תווי פנים, כדי לחדד את אמינותה ולוודא שרק מי שנושא אישור מתאים מהמינהל האזרחי יוכל לעבור במקום. "המערכת מוצפנת, מוגנת ומסוגלת לקבל נתונים בזמן אמת. אם מתקבל באחד הגופים מידע שלפיו יש לבטל אישור כניסה, הדבר מתעדכן במערכת באופן מיידי", סיפר אותו גורם.
Read this article in English