חיים רמון: "סטנדרטים כפולים בפרקליטות"
הודעת המשנה ליועמ"ש על ההחלטה להימנע ממסקנות אישיות נגד המעורבים בפרשת תיק האזנות הסתר עוררה את זעמו של השר לשעבר. "על אנשי הפרקליטות לא חל אותו דין כמו יתר בני התמותה הרגילים", אמר ל-ynet
ההחלטה שלא לנקוט צעדים אישיים נגד המעורבים בפרשת תיק האזנות הסתר של חיים רמון, עוררה אחר-הצהריים (יום ג') את זעמו. בשיחה עם ynet הוא רמז לאיפה ואיפה בהליך קבלת ההחלטות באותם הנושאים.
"שוב מתברר שיש סטנדרטים כפולים בפרקליטות המדינה", האשים רמון. "לגבי כל מי שאיננו קשור אליהם יש סטנדרטים קשים. אם דו"ח דומה היה נכתב על גורמים שאינם קשורים לפרקליטות או למשטרה, היו נפתחים הליכים פליליים או לפחות מינהליים נגדם.
"שוב הוכח, שכאשר אנשי משרד המשפטים בודקים את עצמם, הם מחילים עליהם ועל חבריהם אמות מידה מקילות מיוחדות. אילו היה מדובר, למשל, בפקידים בכירים במשרד הבריאות או במשרד הפנים, שהואשמו ברשלנות ממשית, המסקנות המעשיות בעניינם היו למצער משמעתיות ואולי אף פליליות", אמר.
המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, עו"ד מייק בלס, הודיע בצהריים כי לא יינקטו צעדים משפטיים או מינהליים נגד המעורבים בפרשה: ראש יאח"ה לשעבר, תת-ניצב מירי גולן, ראש צוות החקירה המיוחד, סגן-ניצב ערן קמין, פרקליטת מחוז תל-אביב, עו"ד רות דוד והתובעת במשפט, עו"ד אריאלה סגל-אנטלר.
רמון האשים כי בלס בחר להתעלם לחלוטין מהמלצות המבקר, ואף מקביעה ברורה של בית המשפט. "המשנה ליועץ המשפטי התעלם מהטענה שלא נמצא זדון במעשי הפרקליטות והשוטרים, נבעה מאי יכולתו לערוך חקירה פלילית עניין זה. הוא ציין, שמסד הנתונים בחוות דעתו שלו בעניין טענת הזדון הוא האמור בחוות דעתו של המבקר. לכן, משמעות הדבר היא שאין לחקור יותר בעניין.
"תמוה בעיניי שהמשנה ליועץ המשפטי לממשלה טען בחוות דעתו, כי בית המשפט "קבע דבר דומה", דהיינו "לא מצא בסיס לטענת הזדון". בית המשפט קבע למעשה את ההיפך מכך ואמר: 'נוכח הבטחתו של ניצב דנינו, כי הנושא ייבדק לעומק, אנו נמנעים מלקבוע, כי תוצאות האזנות הסתר לא הועברו להגנה בזדון'. חבל שהמשנה ליועץ המשפטי לממשלה הפך את העובדות על פיהן וסירס את משמעות דברי בית המשפט, והכל כדי להצדיק את הימנעותו מלהורות על חקירה בנושא הזדון של ארבעת המעורבים בפרשה".
בלס הסביר את החלטתו בכך ש"הם כבר שילמו את המחיר עבור הרשלנות שדבקה בהתנהלותם",
אך רמון לא השכנע - ואמר כי ישקול את צעדיו הבאים בנושא. "כאשר הדבר נוגע לפרקליטות, לא חל על אנשיה מה שחל על כל שאר בני התמותה הרגילים", האשים.
בעקבות ההחלטה, נסללה כעת דרכה של עו"ד סגל-אנטלר להתמודדות על תפקיד פרקליטת מחוז תל-אביב, וכן לא יהווה הדבר מכשול בדרך לקידומו של קמין במשטרה. ההחלטה באה כאמור בניגוד לקריאתו של מבקר המדינה, מיכה לינדנשטראוס, שקבע בדו"ח לשקול מסקנות אישיות נגד המעורבים. דובר מבקר המדינה מסר: "חוות הדעת של המבקר מדברת בעד עצמה ואין להוסיף עליה דבר. המבקר יעיין בהקדם בהחלטתו של בלס".