שתף קטע נבחר
 

איטלקי חורפי: אוסובוקו שוק טלה

החורף מתקשר אצל רובנו לתבשילי קדירה עשירים שמתבשלים לאטם על האש, מדיפים נינוחות שמתפשטים בכל הבית ומגרים את התיאבון. הנה מנה חורפית אידיאלית של בשר בתערובת תבלינים עשירה, וגם תוספת של חיטה מקורמלת בדבש

אוסובוקו שוק טלה

באדיבות דגנית אזולאי, מסעדת ADAMA 

 

המרכיבים:

שוק טלה בינוני

גרגרי הל לתיבול

2 גזרים

2 בצל

2 כרישה

כ-2 ליטר ציר בשר בקר (לכיסוי הבשר)

1 ק"ג חיטה

1 כף רסק עגבניות

2 כפות דבש

תבלינים: כמון, פפריקה מתוקה, קינמון, מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:
  1. הכנת האוסובוקו: מפזרים קמח על האוסובוקו ומטגנים במחבת מכל צד(לסגירה מושלמת של הטעמים). מעבירים לציר בקר, מוסיפים לציר מקלות קינמון גרגירי הל, גזר, בצל וכרישה ומבשלים כשעתיים על אש קטנה.
  2. החיטה: לאחר שהחיטה הושרתה במים כשעה מסננים את החיטה מהמים, מחממים סיר עם שמן ומוסיפים את חצאי שיני השום, כרישה ובצל קצוץ. מוסיפים את החיטה, נתבל במלח, פלפל, פפריקה מתוקה וכמון. מוסיפים כף חלקה של רסק עגבניות, 2 כוסות מים ומבשלים על אש נמוכה במשך כשעתיים. בסוף הבישול מוסיפים 2 כפות דבש.
  3. הגשה: בצלחת עמוקה וגדולה שמים את החיטה ומעליה עורמים את יחידת האוסבוקו, גזר שבושל בציר, שורש פטרוזיליה ומעט רוטב. בתיאבון.


אוסובוקו עם שוק טלה (צילום: גיא שחף)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אוסובוקו עם שוק טלה
צילום: גיא שחף
מומלצים